Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

caro7777

Zapalenie Jelita, Grzybica układu pokarmowego , Crohn - Zaparcia, Biegunka

Polecane posty

Gość kobietazcrohem
krew w kale to zawsze 1 stopień do czegoś niedobrego, wycinek musi być pobrany i zbadany, w razie czego są odpowiednie leki chemoprewencyjne

Gość bernsztajn
racja, mój kuzyn zbagatelizował objawy i teraz walczy z guzem jelita grubego wielkim jak pięść, nie wiem, jak to się skończy

Gość niechudne
a skąd biorą się zaparcia w sumie? czy to moze wywołać zapalenie jelita?

Gość mijall
zaparcie to wynik złej diety, a zapalenie jelita? hmm. może przyprawy, geny, nie mam pojęcia. Ale czego jestem pewien to stres

Gość dimaka
te wszystkie okropne suplementy-cud powodują, ze jelita robią się jak sito! Ludzie, to jest bardzo delikatny i wrażliwy narząd.

Gość bernsztajn
pamiętajcie o piciu wody, pomaga usuwać toksyny tak czy inaczej, jak już jest problem to marsz do lekarza, a ie jakieś cudowne płukanki itp, PROFILAKTYKA!!! W przypadku jelit niezwykle ważna

Gość rerereku
a czy przy grzybicy jelit też stosuje sie chemoprewencję?

Gość gcrkot
przy samej grzybicy chyba niee, ale nie mam pewności

Gość fortektor
przy grzybicy raczej nie, asamax to lek antyrakowy a grzyby chyba takiego zagrożenia nie wywołują

Ja czesto miam problemy z żołądkiem i wiecznymi biegunkami albo zaparciami i ostatnio nawet pojawila sie krew. Strasznie boje sie ze to rak jelita. na razie zamowilam sobie Caretest FOB. ciekawa jestem jaki bedzie wynik. do lekarza jakos sie boje isc.

Gość gość
Polecam teksty o grzybicy i innych chorobach układu pokarmowego na www.nazdrowiesposob.com.

Gość gość
,,caro7777,, bardzo prosze o kontakt ze mna w zwiazku z twoimi dolegliwosciami to bardzo ,bardzo wazne!!!Pozdrawiam serdecznie!!! 05.08.2013

Gość gość
up

A miałeś przeprowadzaną endoskopię jelita? Jeśli tak, to jakie były wyniki? Moja siostra krwawiła z jelita i lekarz skierował ją na endoskopię. Badanie przeprowadzała w Będzinie w intermedzie. Na szczęście lekarz po zbadaniu przyczyny, wyleczył siostrę.

Gość gość
http://terapiasokami.pl/detoks Stąd dostałam fajne diety na żołądek i jelito drazliwe, zawsze mi to dokuczało. W ogóle odkąd piję soki wyciskane to jest lepiej. a przede wszystkim jedzcie regularnie, to mi pomogło na samym początku a to co gastrolog mówił to sobie o kant d**y molżna potłuc, nic mi to nie dało. a, jeszcze warto się odkwasić, taką dietę tez od nich dostałam

Gość gość
Kiedy masz problemy z układem pokarmowym to warto skonsultować to ze specjalistą. Nigdy nie wiadomo co się czai... Zdecydujcie się więc na konsultacje np z www.chirurgiakrakow.com.pl . Musisz mieć pewność, że wszystko w porządku.

Gość Artemida89
Zalecam endoskopię jelita. Z tym nie ma żartów. Badanie jest nieprzyjemne, ale pozwoli zbadać co Ci jest. Więcej informacji znajdziesz na twoja-endoskopia.pl. Sama miałam robioną kolonoskopię i nie żałuję. Dzięki badaniu jestem zdrowa.

Gość gość
Nie możemy bagatelizować pierwszych objawów bo wtedy jeszcze jest szansa żeby jakoś temu zaradzić. Ja byłam z bólem mięśniowym na USG w Medyceuszu i przypadkiem pan doktor znalazł cień, który okazał się guzem.

U mojej cioci zdiagnozowano chorobę Crohna po tym badaniu http://www.genom.com.pl/badanie-bazowe-jelit.html . A zanim tam trafiła, zaczęło się od bólów brzucha z prawej strony dość często. Początkowo ciocia to bagatelizowała, a że to zapewne nerwobóle, ale jak ból pojawiał się częściej i narastał, w końcu powiedziała to lekarzowi. A w międzyczasie zaczęły się też dość często rozwolnienia. Aktualnie jest w trakcie leczenia.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość Wera222
Witam wszystkich. Właśnie stworzyłam grupę na FB dotyczącą zdrowego odżywiania, sportu i motywacji. Grupa póki co jest pusta, ale zachęcam do zaglądania, zapisywania się i komentowania, jak i również tworzenie własnych postów. Chciałabym aby na grupie znalazły się porady co do zdrowego odżywia, przepisy, porady. Wspólnie możemy się motywować i wspierać. Tematyka może zostać poszerzona o cokolwiek co was inspiruje lub w danym momencie przygnębia. Warto również byłoby poruszyć tematykę problemów zdrowotnych spowodowanych złym odżywianiem lub nieodpowiednim trybem życia. Nie moge zostawic linka, ponieważ jest traktowany jako spam. Nazwa grupy to: Sport, zdrowe odżywianie, motywacja Zapraszam serdecznie

Gość gość
Problemy z trawieniem i wypróżnianiem mogą powodować wiele dolegliwości zdrowotnych. Mój mąż wylądował w szpitalu przez zaparcia. Diagnoza troszkę nas przygnębiła. Ale lekarz powiedział żeby zadbać o prawidłowe wypróżnianie i problem z czasem powinien ustąpić. Tłumaczyliśmy, że już nic na męża nie działa. Lekarz polecił nam dicopeg 10g. i rzeczywiście problem się rozwiązał. Po pół roku na kontroli lekarz był z siebie dumny, że przewidział ustąpienie objawów.

Gość kawabi
Mój syn (8 lat) ma problemy z brzuchem. W kupie są niestrawione resztki pokarmu, czuje bąbelki w jelitach, boli go z dwóch stron nad brzuchem, tam, gdzie są kości miednicy (nie zawsze). Czasami ma zgagę. Ostatnio miał biegunkę. Zdarzyło się, że w kupie był śluz. W buzi miał z trzy razy afty. Od dłuższego czasu ma stany depresyjne. W ostatnim czasie byłam z nim dwa razy u pediatry, bo miał wysypkę, potem biegunkę. Lekarz jak to lekarz, zapisał Nifuroksazyt, Enterol, Groprinosin i Clemastinum. Nawet nie pomacał brzucha. Powiedział, że mam przyjść po tygodniu, to może będzie musiał mu zapisać Ranigast! Ręce opadają, lekarz nie szuka przyczyny, tylko zapisuje leki. Nawet nie zlecił badań. Często sama na własną rękę robię dzieciakom morfologię i mocz, czasami na pasożyty. Kiedyś robiłam na grzyby, ale ani na robaki, ani na grzyby nic nie wyszło. Wiem, że to jak szukanie igły w stogu siana, ale może raz się uda. Bo lekarz jak nie zobaczy wyników, to sam nie pomyśli, że trzeba np. dziecko odrobaczyć. Ja obstawiam grzybicę jelit, pasożyty lub Crohna, a może celiakię? Syn jest bardzo szczupły, nie ma apetytu. Jak sama nie znajdę przyczyny, to raczej nikt się tym nie zainteresuje. Tak naprawdę, to nie wiem, co robić. Zbadam kał sama. Jest tylko taki problem, że syn nie chce zrobić kupy na nocnik i ryczy, uparciuch jeden!

Gość gość
Na te wszystkie dolegliwości które tu opisujecie odpowiedzialne są bakterie,leczenie na zapalenia ibs i inne nie przyniesie skutków.musicie sie wyczyscić i zabic bakterie lub pasozyty. polecam xifaxan lub metronidazol a najlepiej obydwa naraz. a później dieta czyli duzo probiotyków różnych bio gaia,multilac,kefiry jogurty bez mleka w proszku w składzie. do diety można właczyc sok ze świeżej białej kapusty wyciskanej w skowirówce,czyni cuda. dzieki witaminie u.jeżeli macie zawalony organizm bakteriami i toksynami to na początku może was przeczyszczać, ale potem organizm sie sam wyreguluje. te sposoby sa sprawdzone gdyz sama tak ozdrowialam.pozdrawiam zycze powodzenia.

Gość gość
To są faktycznie poważne i bardzo nieprzyjemne dolegliwości. Warto sprawdzić czy nie rozwija się jakaś poważniejsza choroba. Z podobnymi problemami poszlam do http://www.euro-klinika.pl/ i udalo sie szybko wyleczyc na szczescie.