Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forever young and younger

Czy chodzenie do szkoły policealnej to obciach?

Polecane posty

Gość forever young and younger

Jak się nie zda matury to się tam idzie. Można tam m.in zrobić ratownika medycznego technika farmaceute fryzjera kosmetyczkę opiekuna medycznego i wiele innych Mojej znajomej się nie powiodło z maturą, ukończyła właśnie technika farmaceutę i teraz zarabia na rękę 1600 zł w aptece i co źle ma?

Gość gd aka
obciachem jest zakładać takie topiki. zewnetrznie sterowani, żyjcie jak chcecie. gówno kogo co kogo obchodzi jakich wyborów podejmuje odnośnie swojego życia, o ile nie ingerują, one w cudzą wolność. rób co chcesz.

Gość ham ster
a kto ci powiedzial ze to obciach?:o a moze sama sobie tak roisz?:p jeszcze nie tak dawno malo kto w ogole konczyl szkołe srednia i jakos ludzie zyli.. obecnie prawie wszyscy chodza do liceum, pozniej na studia i zostaja jakimis socjologami i innymi kulturoznawcami bez szans na prace w zawodzie:o tymczasem starzy fachowcy powoli odchodza na emerytury i nie ma ich kto zastapic dlatego moze sie okazac ze ktos bez matury i studiów zarabia znacznie lepiej niz ten "uczony"🖐️

Gość lora bora
ja tez ide najpierw do policealnej 2letniej zeby zrobic zawód. bo w czasie studiow chce tez pracowac a nigdzie nie chća przyjmowac jak jestes po ogolniaku. ale denerwuje mnie ze kazdy mysli ze ide do policealnej bo nie zdałam matury

Ee,żeby jakąkolwiek naukę nazwac obciachem,co za czasy :classic_cool: Ja osobiście bym się nie zdecydowała na taką szkołę,no może gdybym nie zdała matury to byłaby to jakaś opcja...za to wczoraj mój chłop miał pierwsze zajęcia w poznańskim Progresie,na kierunku technik BHP.

Gość eks policealna
Ja chodziłam do takiej szkoły pół roku po skonczeniu studiów, porażka jacy ludzie tam chodzą. Miasto b. duże, a poziom uczniów jakby się wychowywali w buszu. Dresiary i dresiarze. Poziom wiedzy żenująco niski, słownictwo jak z rynsztoku. Uważali się za niewiadomo kogo, do nauczycieli bez szacunku, pisanie prac zaliczeniowych = przepisywanie ksiązek. porazka, zrezygnowalam bo nie dalo sie wytrzymac. A nauczyciele zwracali się jak do głąbów i niedorozwiniętych ludzi, sami zreszta wysokiego poziomu nie reprezentowali. odradzam te szkoly!

Gość Anq25
ja skonczylam studia a potem policealke, teraz robie kolejna i nie czuje sie zena...