Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananananana20

chce miec dziecko

Polecane posty

ja tez niedlugo skoncze 19 lat i rowniez pragne bobaska :) staramy sie juz od 3 miesiecy ale niestety nie wychodzi. moj M jest starczy o 7 lat, planujemy zareczyny i chcemy wyjechac za granice :) nie rozumiem ludzi ktorzy twierdza ze najpierw trzeba skonczyc studia i duzo duzo zarabiac wg mnie jest to bez sensu a bycie rodzicem zalezy tylko wylacznie od dojzalosci danej osoby nie od wieku.

Gość ja 20
ja mam 20 lat jestem pol roku ze swoim mezczyzna ktory jest o de mnie starszy o 10 lat pragne z nim dziecka TERAZ lecz on sie boi czy utrzyma rodzine :( wiem ze potrafi UTRZYMAC rodzine lecz mysle ze problem lezy na zupelnie innym podlozu czy ktos mi moze powiedziec na JAKIM???????????? szukam odp

czesc ja tez jestem z moim narzeczonym ktory jest ode mnie starszy o 12 lat ja mam 23 a on 35 ... bardzo chemy miec dziecko staramy sie juz rok i nic ale teraz mam taka nadzieje ze sie na udało . bo w 8 kwienia powiedzial mi lekasz ze jestem we wczesnym studium ciązy a na dodatek mam nadzerke ,,,,,, ni emaertw sie uda wa sie napewno

Gość P_
Dziecko to wciąż jedna z głównych myśli, które chodzą mi po głowie od dłuższego czasu. Taki maluszek a potrafi strasznie uszczęśliwić. Idzie za tym mnóstwo obowiązków i ograniczeń, ale kiedy kobieta chce jest w stanie zrobić praktycznie wszystko. Mój M jest tylko 2 lata starszy. "Męczę" go myślami o dziecku, chociaż stara się mnie przekonać, żebyśmy jednak jeszcze trochę poczekali.. Najgorsza jest reakcja otoczenia, której się tak boję.

Gość Magda pragnąca dziecka
Witam.Ja również pragnę dziecka..Mam 21 lat.mój facet ma 27..jesteśmy gotowi na dziecko,lecz problem jest w tym,że utrzymanie dziecka nie jest takie proste..niby każdy mówi,że pomoże,lecz to będzie na chwilkę..a co później..tego się najbardziej boimy, oboje pracujemy,uczymy się weekendami..Zazdroszcze już ludziom którzy mają dzieciaczki, kobietom które są w ciąży..jeszcze chwilkę a zwariuję...

Dawno temat założony, ale trochę go odświeżę. Mam 20 lat i choć pare lat temu zarzekałam się, że dzieci mieć nie będę, to od jakiegoś roku mi się poglądy na ten temat zmieniły o 180 stopni. Niestety to nierealne przez najbliższe kilka lat :< moje studia opierają się głównie na pracy w laboratorium, a nie chcę robić w nich przerwy. Pracy pewnie tak szybko nie znajdę, więc jak tu utrzymać takie maleństwo? No i problem najistotniejszy - nie mam z kim mieć tego dziecka.... W dodatku jedna kuzynka zaraz rodzi, a druga ma synka od pół roku i już szykuje się na drugie dziecko...ja też bym tak chciała! :

Gość gość
Część dziewczyny ;) czyta ktoś jeszcze tu na forum?może można pogadać prywatnie? Zapraszam na e maila kuba199018@onet.pl

Gość gość
no przeciez sa na to sposoby ale tylko jak sie wie jak sie to robi i wtedy spoko sloneczko :) www.youtube.com/watch?v=hvS7LBZNLNY

Gość gość
Ale Wy jesteście p******* ne, masakra, ja mam 21 lat i ani myślę o dziecku, ostatnio byłam u kolegi, urodziło mu się dziecko, chłopak 22 lata, mówi, że to była pochopna decyzja z tym dzieckiem, wszystko wygląda super jak się planuje, potem non stop problemy, oni warunki mają, chłopak z bogatej rodziny, ale dzieciak non stop chory, a to katar, ostatnio zapalenie płuc, dziecko ciągle płacze jak się go połozy do wózka, bo on chce ciągle na ręce i tak non stop, wiem, bo mi szczegółowo opowiadał, sama spędziłam z nimi(z kolegą i jego synkiem) 7 godzin i na koniec dnia byłam tak zmęczona, że szok, weźcie Wy się za robotę za studia a nie za dzieci, w tym wieku to ludzie normalni się na dzieci nie decydują. Potem za 3 lata będzie kolejny topik, że facet zostawił a byłaś jedna z drugą pewna swojego mężczyzny, bez kasy, bez perspektyw na lepsze życie, z alimentami nieprzekraczającymi 400 zł, ale Wy jesteście p**********e.

Gość gość
Jestem mamą 2 dzieci urodziłam je,kiedy miałam 23 i 25 lat.Teraz pragniemy 3 dziecka niestety w tym wieku nie jest to już takie łatwe jak 10 lat temu.. Mam teraz 33 lata,nie wyobrazam sobie gdybym miała dopiero teraz starać się o pierwsze dziecko. Dzieci to najwspanialszy dar,jaki w życiu mamy.Nie wazne jest wykształcenie, wielki dom, czy wypasiona bryka. Do pieluch studia są niepotrzebne,dziecko potrzebuje miłości i bliskości rodzica a nie dyplomu.