Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzosowe wzgórze

małe pytanko....

Polecane posty

Gość wrzosowe wzgórze

jakich błedów nigdy nie polełnicie,nie bedziecie chcieli popełnic wychowujac wasze dzieci,jakie popełniali wasi rodzice wychowujac was? moze ja pierwsza 1.zawsze bede starala sie miec czas dla dziecka 2.bede z nim duzo rozmawiala o jego problemach,smutkach i radosciach 3.czesto bede mowila mu jak bardzo go kocham i jak jest dla mnie wazne 4.bede kochala go za to jakim jest czlowiekiem i nie bede go chciala na sile zmienic a jak jest u was?

Gość pamperek
a ja nie bede trula dziecku za to, ze ma dziewczyne/chlopaka

zawsze wie,ze jest najwazniejszy a slowo kocham slyszy nascie razy dziennie:) karce za za to co zrobil zle a nie mowie ogolnie,ze jest beznadziejny slucham gdy mowi nawet jak buzia mu sie nie zamyka

Gość podnosiciel etatowy
up

Gość amerykańskie bzdety o
wychowaniu bestresowym. A potem wyrastają rozwydrzone bahory, którym sie wydaje, że wszystko im sie w swiecie nalezy... 1. Nie rozpieszczac. 2. Stosowac kary z konsekwencją. Kary nie musza być mocne, ważne by były konsekwetnie stosowane 3. scisle okreslac zakres obowiazków i odpowiedzialnosci 4. Nagrody tylko za coś wyjatkowego. 5. Pamietać, że każdy wyjątek staje się regółą. Najgorsza rzeczą jaką mozna zrobic dziecku to brak konsekwencji. Dziecko zniesie najciezsze warunki i się do nich dostosuje, byle zasady były jasne i konsekwentne, a nie zmieniane w zalezności od nastroju mamusi i tatusia