Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisss190

Mam dwie macice

Polecane posty

Gość monisss190

Witam! Właśnie wrociłam od ginekologa i dowiedziałam się, że mam dwie macice. Jedna z nich jest prawidłowej wielkości, aczkolwiek jest troszkę mniejsza niż zazwyczaj mają dziewczyny w moim wieku. (mam 19 lat) Druga macica jest mniejsza, ale ma małe ujście i w czasie miesiączki obie macice miesiączkują z tym, że druga macica ze względu na małe ujście ma to utrudnione i stąd miałam problem z silnymi bolami. Potrafiłam zemdleć z bolu podczas okresu. :/ Zastanawia mnie jedna rzecz, czy będę mogła mieć dzieci? Czy dam radę zajść w ciążę i ją donosić? Może ktoraś z Pań jest w podobnej sytuacji? Dodam, że trzon pierwszej macicy jest w przodozgięciu.

Gość mieszkam w UK
i czytalam tutaj o kobiecie, ktora tak miala i dowiedziala sie dopiero w ciazy. Z pewnoscia wiec dzieci mozesz miec :)

Gość a to ciekawe
możesz mieć dzieci ja też miałam mniejszą macicę niż przewidują normy, a teraz jestem w ciąży czy lekarz zalecił operacyjne usunięcie nadprogramowej macicy? bo wydaje mi się, że jak zarodek zagnieździ się w tej o nieprawidłowej budowie, to będzie problem i czy ta druga jest podłączona do jajników i jajowodów ??? napisz coś więcej, bo to ciekawe