Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateusz z Pomorza

ZARECZYNY A OSWIADCZYNY

Polecane posty

Gość Mateusz z Pomorza

Mam problem. Otóz chciałem sie oswiadczyć ( bez pierscionka) by pozniej razem z moja dziewczyna isc razem do jubilera i wybrac pierscionek ( wspolnie) . Pozniej zaprosic ja na kolacje i wreczyc jej owy pierscionek na tej kolacji i wtedy był by to wieczór zareczynowy . MOzna tak zrobic ? co wy na to kobiety ? nie wysmieje mnie moja dziewczyna ze sie oswiadczam bez pierscionka ? nadmienie ze chce by miała pierscionek taki jaki sobie wymazy czyli sama sobie go wybierze .MOmentem zaskoczenia beda oswiadczyny z bukietem kwiatów co wy na to ?

Gość ja bym wolala
z pierscionkiem jednak :) sama niedawno zostalam narzeczona :) i wlasnie moj luby wybieral pierscionek , napewno bedzie najpiekniejszy dla niej bo od Ciebie :) a jak poprosisz ja o reke to bedzie czekala az wyciagniesz pierscionek ;) pozatym mozesz umowic sie w sklepie tak bys mogl pierscionek wymienic , moj narzeczony tak zrobil , ja np mam za duzy i musimy go wymienic ale jest piekny :)))

Gość xcxcxcxcxc
eeeee......cos zawile to.....kup pierscionek i zrob to jak nalezy:P powodzenia

Gość ma ktos
jeszcze jakies rady ?

Gość Pelargoncia
A my po prostu razem poszliśmy wybrac pierścionek i za parę dni poprosił o rękę. A dodatkowo zaręczaliśmy się przy rodzicach o ;) a ja myślę, że troszkę nie teges ten Twój pomysł. Najlepiej jakbyś poszedł z pierścionkiem :) Na pewno się jej spodoba

Gość z pierscionkiem
zawsze mozesz poprosic jubilera o mozliwosc wymiany

Ja też uważam ze pierścionek powinien być. Poza tym nie wiesz jaki ( choć orientacyjnie ) Twoja kobieta chciałaby pierścionek??

Gość A jakim typem osoby jest....
Wszystko zależy od tego , co jest dla twojej dziewczyny ważniejsze: idealny pierścionek, czy element zaskoczenia... Ja osobiście nigdy bym nie chciała sobie sama wybrać pierścionka i pozbawić się najfajniejszego aspektu zaręczyn... A jeśli w ogóle byś nie utrafił w jej gust, to do 10 dni zazwyczaj można zwrócić lub wymienić !

nie weiem ile jestescie juz z swoja kobieta ALE z tego co wiem KAŻDA powtarzam KAZDA kobieta wczesniej czy pozniej jakos nadmienia swojemu mężczyznie jak ten idealny piersonek wyglada!:) przynajmjniej ja tk zrobiłam!;) tak mimo chodem gdzies tam zob u kolezanki piersonek ktory mnie sie wogole nie podobal i pow to mojemu juz Narzeczoneumu, ze ja to bym wolala ... bla bla bla;) ... wybrał dokladnie taki o jakim marzyłam:) i zeby bylo jasne nie miamlam pojecia ze to mu jakos wpadnie do glowy i zarzeczyny byly dla mnie kompletnym zaskoczeniem!:) moze Ty wyprobu moj spsob tylko od swojej strony:) tzn. powiedz ze widzialaes u dziewczyny kumpla piersonek zarzeczynowy i byl taki i taki powiedz ze Tobie chyba sie nie specjalnie podobal i co ona na to - GWARANTUJE ZE ODPOWIE :) i w razie czego jak w/w post poprostu poros o ewentualna zamiane itp. w skalepie panie sa przyzwyczajone do tego!:) powodzenia i jesli zarezczyny TO TYLKO Z PIERSCIONKIEM!:) tzn. taie jest moje zdanie:)

Gość moniczka-21
Na mój gust, jak nie wiesz jaki pierścionek by się podobał twojej kobiecie to chyba nie pora na ślub i zareczyny...

Gość aniolek0428
Nieprawda! Jeżeli boisz się, że nie trafisz w gust dziewczyny, poproś może o radę jej siostrę lub koleżankę. Na pewno Ci pomogą. Jeżeli kupisz za mały lub duży, na pewno będzie można wymienić.

Gość Klaudii
ja bylam na normalnych zakupach i przechodzac obok sklepu jubilerskiego zapytal mnie sie moj chlopak ktory pierscionek mi sie najlepiej podoba. Tak wiedzial jaki mam gust. A ze ja srebro lubie to dostalam pierscionek z bialego zlota i malutkim (2mm) diamantem. Ale u nas w niemczech kupuja oboje razem pierscionki tak jak slubne dla niej i dla niego. Mozna tez cos wygrawerowac z data pierwszego spotkania albo pierwszego pocalunku. W tedy oboje mozecie wybrac pierscionek.

Gość no wiecie co laski naprawdę
nie przesadzajcie, "KAŻDA dziewczyna prędzej czy później chce pierścionek..." też mi - to gwarancja szczęścia?! Oświadczyny bez pierścionka NIEWAŻNE?! A co powiecie na to: były oświadczyny - spontaniczne i szczere, było "tak, zostane Twoją żoną", był piękny ślub (bez wesela :-p), jest wspólne szczęśliwe życie. Pierścionka nie ma do tej pory. Dziewczyna - dziwadło ;) - pierścionka nie chce. Kawałek blaszki ze szkiełkiem nie jest potrzebny do szczęścia... To obrączka jest symbolem, który jest najważniejszy.