Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Szmaragdzik-

Pomocy-wysypka-uczulenie.

Polecane posty

Gość -Szmaragdzik-

Moja córka 20 miesięcy od jakiegoś tygodnia ma wysypkę drobne czerwone krostki na plecach karku brzuchu pachwinach. Troszkę mniej na rączkach i nóżkach. Byłam z nią u lekarza stwierdził że wygląda to na-jakieś uczulenie-(tyle ja też się domyśliłam). Przepisał leki ale po przeczytaniu ulotki miałam dość. Skutki uboczne to wypadanie włosów odbarwienia skóry. Dzieci szczególnie są narażone na problemy że wzrostem i rozwojem. Koszmar jakiś. Pytałam od czego może być to uczulenie ale odpowiedzi nie dostałam. Czy któraś z was może miała podobny przypadek? Albo czy możliwe jest żeby dziecko które jest od urodzenia z psem i kotem po teraz mając 20 miesięcy dostało uczulenie na zwierzęta?

Gość Ala1111
Taka jest nasza służba zdrowia. Tylko kasę biorą a leczyć nie umieją

wspołczuje. moj maly tez ma wysypke. bylismy u 6 ediatrów i 3 dermatologów na nfz i prywatnie. w 3 szpitalach ... nigdzie nie wiedzieli co to. teraz siedzimy na dermatologii i mały ma robione badania. moze jutro sie dowiemy co mu jest. tez nam mówiono ze to uczulenie... a prócz tego mielismy 7 innych diagnoz... radze znalesc dobrego dermatologa. u małego wysypka na poczatku faktycznie wygladała jak lekkie uczulenie a potem to juz masakra...

Gość -Szmaragdzik-
Chce jeszcze raz spróbować pediatrę. Ostatnio byłam u jakiejś w zastępstwie. A powiedz czy twojego syna swedzi ta wysypka? Bo moja córkę chyba raczej nie- nie drapie nie jest marudna a zwykle nawet jak ja komar ugryzl to zaraz marudzila.

Sluchaj,moja 2letnia siostrzenica od urodzenia mieszkala z kotem.W wieku dwoch lat wyszla jej jakas wysypka.Siostra chodzila do lekarza,ta przepisala leki.Ale nic nie pomagalo. Przeprowadzila z nia wywiad.Pytala czy podala za duzo kiwi(a to normalne,ze nadmiar kiwi moze powodowac wysypke),czy zmienila proszek,czy ma zwierzeta. W koncu doktorka pojechala do niej do domu.Powiedziala,zeby na kilka dni schowala na dworze kota.I po paru dniach uczulenie ustalo. Alergia przychodzi z czasem. Ja dostalam w wieku 16 lat na pylki..:\

ja nie wiem jak u twojej. u mojego na poczatku nie swedziało a potem po tygodniu sie tak nasililo ze ... i zaczeło swedziec. zaraz ci wkleje link do tematu mojego i tam jest fotka tych krostek

Gość -Szmaragdzik-
Dzięki za linka. Moja córka ma drobniutka wysypkę i dookoła całe czerwone ale muszę naprawdę poszukać dermatologa i pomyśleć żeby zrobić jej testy. Co prawda ani ja ani mąż nie mamy alergi ale nigdy nic nie wiadomo

i tak ci powiedza ze testy po 3 roku zycia... ale poszukaj dermatologa dzieciecego z prawdziwego zdarzenia bo ci po przychodniach to nie maja pojecia o wielu rzeczach i zazwyczaj lecza doroslych a dzieci im sie trafiają nie czesto.

Gość -Szmaragdzik-
Zmieniłam jej też pieluchy na huggiesy. Ale juz kiedyś ich używałam i wszystko było ok później przeszłam na happy i tak do tej pory teraz znów zachciało mi się huggiesow. No i mam psa i kota. Niestety nie mogę ich wystawić na podwórko ale spróbuje na kilka dni wyjechać do teściowej ona nie ma zwierząt więc może coś się wyjaśni