Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeopomoctodlamniewazne

NAUCZYCIEL KLAS 1-3 PYTANIE

Polecane posty

Jak wyglada praca nauczycieli w klasach 1-3, ile godzin dziennie pracujecie, ile macie pozniej pracy w domu. Nie wiem czy wybrac zawod przedszkolanki czy nauczyciela w klasach 1-3 a nie mam sie kogo poradzic:( licze na was:)

Gość mila8
Trudny to zawód,szczególnie,że oprócz tego,że uczysz to jeszcze musisz wychowywać (nauczyć tego, co kiedyś dzieci wiedziały w wieku 4 lat tzn. form grzecznościowych, szacunku do osób starszych itp.).Oczywiście nie możemy generalizować, ale przeważnie tak jest. Jestem w szkole 6 godzin, a w domu jeszcze poświęcam ok. 2 na przygotowanie się do następnych zajęć.Najwięcej pracy jest w klasie 3, bo dochodzi jeszcze sprawdzanie prac pisemnych, a i materiał trudniejszy.Nie zamieniłabym tej pracy na inną, bo lubię to co robię, a to w niej jest najważniejsze.

Gość leciutyka1
6 godz??? to ile Ty masz godz w tyg? powinnas miec 18, a nie 30!!! albo masz dwa etaty albo b.b.b. duzo nadgodzin- jakies znajomosci z dyrektorem, hehe? a tak szczerze, to w szkole siedzi sie srednio 3 godzinki:-)

Dzieki Mila:) niedawno mialam prktyki w przedszkolu i bylo ok tylko wiem, ze szacunek dla przedszkolanek jest mniejszy. Nie docenia sie tego zawodu. Wydaje mi sie, ze bycie nauczycielem to zawsze wiekszy prestiz. Poza tym niedlugo 6 latki beda juz chodzic do szkoly wiec i pracy dla przedszkolanek bedzie mniej... Nie wiem jak wyglada praca w szkole cale 45 minut musisz "przegadać" ? i jak sie przygotowujesz do zajec?? Ps.Pracujesz 6 godzin w 1 klasie? chcialam sie tez zapytac ile zarabiasz netto? pozdrawiam:)

Gość pytambotodlamniewazne
i jak sobie radzisz z dzieciakami ktore ciagle pyskuja...

Gość brook23
Prośba o wypełnienie ankiety przez nauczycieli 1-3 Witam, wszystkich. Chciałam prosić o pomoc w zebraniu danych do pracy dyplomowej. Jeśli możecie poświęcić trochę czasu i wypełnić moją ankietę to byłabym bardzo wdzięczna. Ankieta jest skierowana do nauczycieli klas 1-3. Niżej podaje link do kwestionariusza. http://www.ebadania.pl/51d5e2803a3c41eb Dziękuje każdemu za pomoc ;) i pozdrawiam brook23

Gość kura i pazur
tacy to sie nie narobią!!!!

Gość slonecznik24267
Witam, mam pytanie do Państwa. Jestem studentką pedagogiki wczesnoszkolnej z logopedią i są mi potzrebne do szkoły po 3 zasania półotwarte i pólzamkniete. Czy mogłaby, któraś z was wytłumaczyc mi co to są te zadania i podać np. po jednym przykładzie kazdego. Byłabym bardzo wdzięczna. Podaje swój e-mail: slonecznik24267@wp.pl i bardzo prosze na szybkie odpowiedźi (zależy mi na tych odp do piatku do godz 20:00). Naprawdę będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję.

Gość beti7922
Proszę chętnych nauczycieli klas 1-3 o wypełnienie ankiety dotyczącej wykorzystania arteterapii w edukacji wczesnoszkolnej. Ankieta będzie wykorzystana przy pisaniu mojej pracy licencjackiej. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc i poświęcony czas. Oto dwa dostępne linki z ankietą: http://www.ankietka.pl/ankieta/137934/arteterapia-w-edukacji-wczesnoszkolnej.html lub www.survio.com/survey/d/L2L4J7T8P8A7P1S2A