Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greeen book is mineeee

Ja juz nie wiem co z nim robić..

Polecane posty

Mój syn do tej pory był dzieckiem bezproblemowym. Miły, spokojny, grzeczny. Przyznaję, że byłam z niego ogromnie dumna gdy nam wszyscy zasdrościli takiego grzecznego dziecka. W przedszkolu był też aniołkiem! Teraz poszedł do szkoły i mam wrażenie że mi ktos dziecko podmienił bo zachowuję się tak jakby diabeł w niego wstąapił. W domu nadal jest tym samym dzieckiem ale w szkole... Od 2 tygodni nie ma dnia abym po lekcjach nie musiała zostac i wysłuchać skarg nauczycieli o tym, że mój syn jest uparty, nieznośny, niemiły, opryskliwy,nie uwaza na lekcjach, kłoci się, popycha, rozprasza inne dzieci. Jednym słowem uwazany jest za największego łobuza tych pierwszych klas. Tłumaczymy, mówimy, wprowadzamy kary i nagrody ale w domu jest grzeczny... W piątek tak dokuczał dziewczynce z klasy, że po nią mama musiała przyjść w trakcie lekcji bo nie mogli jej uspokoić. A wczoraj mój syn przeszedł samego siebie. Popchnął inne dziecko a te uderzyło się głową. Myślałam że na zawał zejdę. Przyjechało nawet pogotowie, nic poważnego nie stwierdzono ale powiedzieli że nie zaszkodzi obserwacja w domu i w najbliższym czasie prześwietlenie... Boze co ja się nasłuchałam od tej matki i od innych rodziców bo to było w przebieralni już po lekcjach... Dziś nie był w szkole. Wstydziłam się tam iść z nim. Boję się myśleć co ta kobieta i inni ludzie myślą o mnie , o synu. A ja czuję się bezradna. Co ja mam robić? Jak mu wytłumaczyć że to jak się zachowuję jest złe? Proszę pomóżcie!

Widzisz ... Chodzenie do przedszkola to przyjemnośc - śpiewanie , pełno zabawek , fajni zgrani koledzy . W szkole juz się zaczeło - dzielenie na biednych - bogatych , ładnych - brzydkich , zdolnych - i tych mniej zdolnych . Twój synek mowisz że ''każdy zazdrościł wam tak grzecznego dziecka'' ... I dlatego mozliwe że pokazuje dzieciom kto tu rządzi . Tłumaczenie na pieszczocha nic nie da - tylko ojcowska ręka.Nie bój się paska . Tym krzywdy mu nie zrobisz a mozesz pomuc w przyszłości (tylko nie mów o wychowaniu bez stresowym bo to jest glupota) . Albo byc może przeszedł szok związany ze szkołą i myśli , że jak będzie nie grzeczny to pójdzie znów do pszedszkola . Wtedy to potrzebna będzie romowa z psychologiem (wybierz jak naj milszą panią) ... Mam jeszcze pytanie . Jak go pytasz dlaczego tak robi to co odpowiada ?

Po wczorajszym wydarzeniu ja całą drogę powrotną do domu przepłakałam. Syn w domu nie dostał obiadu, poprosiłam aby poszedł do pokoju i tam poczekał na ojca który z nim porozmawia. Ja po prostu nie miałam siły na to. Mąż poszedł, pytał się czemu to zrobił. Odpowiedział, że tamtego chłopca nie lubi i dlatego go popchnął. Po prostu stwierdził, że go nie lubi i już. Potem mąż powiedział, że ma posiedzieć w pokoju i pomyśleć dlaczego to zrobił a jak juz będzie wiedział to ma przyjść i nam powiedzieć. Przyszedł i znów powiedział, że go nie lubi i dlatego to zrobił. Nie mam pojecia z czego to wynika. Wiedział że idzie do szkoły i co się zmieni. Zresztą codziennie chce iść więc tu nie ma szoku czy niechęci. Chodził do przedszkola integracyjnego gdzie były dzieci chore, uposledzone, niepełnosprawne i nie było problemów. Zawsze ustalaliśmy jasne zasady, wiedział co może a co nie. Zawsze mówiliśmy, rozmawialismy i to odnosiło pozytywny skutek. Ja już nie wiem, jestem załamana...

Nie załamuj się . Ja miałam podobnie kiedy przyszła teściowa przyprowadzała do mnie swojego 9 letniego syna abym go popilnowała . Zawsze był grzeczny ale zostawał ze mną sam był diabłem . Wkońcu wziełam pasa i wpiep**yłam mu jak matka . Dodałam , że za każdym razem kiedy będzie się źle zachowywał będzie bity . Chłopak popłakał ale gdy mu przesło zachowywał się tak jak przy mamie i braciach . Pamiętaj że pupie się nic nie stanie .