Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstydnisika

Bardzo wstydliwy problem. Zaparcie.

Polecane posty

Gość Wstydnisika

Kochane kobiety! Jak to jest u Was? Moje jelitka chyba po prostu nie pracują.... Wypróżniam się raz na tydzień i to jest czasem wielkie święto ;/ Jak Wy radzicie sobie z ciężkimi i przewlekłymi zaparciami??? Błagam o rade :)

Gość Wstydnisika
Jem błonnik Xena , duzo owoców.... i nic... Nawet tabletki słabo na mnie działają ;/

Gość .Anula
Kup ispagul reguluje pracę jelit. Mnie pomaga.

Gość do autorki....
Chyba nie jesteś Kają, bo jej nic nie pomaga, to conajmniej dziwne, nie uważasz.

Gość dużżżo mniej
Też tak miałam, przez lata! raz na tydzień, to było ok. Czasem piłam jakiś senes lub podobne herbatki, to działało. Od kilku miesięcy jem bardzo dużo warzyw i rzeczywiście stan moich stolców znacznie się poprawił. Polecam. Zaczęłam mniej jeść, za to częściej, właśnie posiłki z warzywami.

Gość ja zauważyłam
że nie mam w ogóle problemów z wypróżnieniami jak jem małe, częste posiłki. Potraffie nawet 2 razy dziennie iść do toalety. Dodatkowo powinnaś jeść dużo owoców i warzyw i pić wodę, zrób taki eksperyment przez tydzień i zobaczysz że się poprawi. Ale najważniejsze to pamiętaj żeby nie jeść za mało lub żeby nie jeść do czasu kiedy stwierdzasz że już nie dasz rady. Powinno się jeść a nie najeść.

to prawda. u mnie wieczne problemy skończyły się przy zmianie nawyków na zdrowsze. Pięć posiłków dziennie, woda, a rano na czczo śliwki i jest super. :D

Gość Wstydnisika
dzięki za radki Słonka :*

mi pomogły probiotyki, dobroczynne bakterie :)... jem duzo jogurtow naturlanych, maslanki,kefiry, najlepsze są produkty acidofilnie... no & duzo wody pije. bo nic innego na mnie nie dzialalo. Naprawdę, przeszłam przez prawie wszytskie mozliwe cuda - niewidy na zaparcia.