Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamagdusi

Oczy dziecka????

Polecane posty

Gość mamamagdusi

Do kiedy wybarwiają się oczy dziecka? Oboje z mężem mamy ciemne oczy (ja taki ciepły brąz - mąż prawie czarne). Syn już w 3 miesiące miał oczy jak ojciec... jak gorzka czekolada. A córka... urodziła się z takimi granatowo - grafitowymi. Jak wszystkie noworodki. Jak miała ok. 3 miesięcy wokół źrenicy pojawiły się brązowe plamktworząc taką brązową obwódkę - kolor ciepły brąz jak mój. I to wszytko! Teraz ma 7 miesięcy i dalej oczy granatowo - grafitowe jak noworodek. Tylko brązowa obwódka wokół źrenicy. Tak już zostanie? Ostatnio jak wyrabialiśmy jej paszport to 3 urzędników nie wiedziało co wpisać w rubryce: "kolor oczu"... w końcu wpisali GRANATOWE :D

Gość nie ma oczu granatowych.sa tyl
ko ciemnoniebieskie!

Gość mamamagdusi
Zdaję sobie z tego sprawę. Ale urzędniczka nie wiedziała co wpisać, my tym bardziej. Zawołała koleżankę, a ta następną i tak we 3 dumały i nic nie wymyśliły. Wpisały granatowe bo i tak paszport tymczasowy więc można wymienić. Ale pytanie brzmiało do kiedy wybarwiają się oczka?

Gość kiedy się zmienią tego
naprawdę nie wiadomo moja mama twierdzi, że w czasach szkolnych miała niebieskie oczy, a teraz ma zielone, ale takie naprawdę zielone jakie rzadko się spotyka

Podobno około 6-tgo miesiąca kształtuje się taki kolor jaki już będzie...

Gość pisaly tutaj mamy ktorych
kolor oczu dziecka zmienial sie dopiero po pierwszym roku

Gość mammciaa kalinki
Ja mam niebieskie oczy , moj maz brazowe.Corcia ma teraz 6 miesiecy.Do 4 miesiaca miala niebieskie oczka a teraz zauwazylam ze zmienia sie otoczka oka i jest brazowa.Oczka jej ciemnieja i bedzie miala po mezu.

A to chyba roznie.Moj syn urodzil sie z niebieskimi,ciemnymi oczkami.Gdy mial 2 miesiace zaczely mu sie zmieniac.Ja mam zielone..takie "kocie",mąż brązowe. No i jak mial 2 miesiace zaczely mu sie powoli zmieniac.Teraz ma zielone-lewe ;) a prawe zielono-niebieskie..;p I tak od 3 miesiaca.I kolor sie nie zmienia.Czyli ma kolorowe.

Gość oczy oczy
oczy wybarwiają się do 18 miesiąca u mnie też tak było, ja oczy czarne, mąż niebieskie, córcia urodziła się z granatowymi, potem był etap szaroburych, potem zielonych, aż w wieku ok 18 miesięcy zrobiły się czarne jak u mnie i tak już zostało :)