Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ULKA BRzyDULKA

Objawy ciąży co sądzicie

Polecane posty

Gość ULKA BRzyDULKA

Witam. Mamy pytanie. Domyślam się że jestem w ciąży wybieram się jutro zarejestrować do lekarza ale chciałabym wiedzieć jak wy obstawiacie. Moje objawy -1 okresu nie miałam a drugi mi się też nie pojawił -Jestem od jakiegoś czasu markotna mogłabym całymi dniami spać -Mam metaliczny posmak w ustach nie caly czas ale tak napadami raz jednego dnia raz drugiego -Często oddaje mocz jak na mnie, zbyt często -Coraz gorzej reaguje na niepasujące dla mnie smaki -Często jest mi słabo Dodam że uświadomiłam sobie że mam możliwość bycia w ciąży 3 dni temu a objawy pojawiły się sporo wczesniej Więc co o tym myślicie?

Gość ULKA BRzyDULKA
Ponieważ pewnie w piątek wyląduje u lekarza. A testom nie ufam. Dlatego pytam najpierw was o opinie :D

Gość marcysiek
jestes na bank, to sa takie objawy jak ja mialam :)

Ja nie miałam praktycznie żadnych objawó ani mdłości ani zmiana smaku ani osłabienia po prostu to czułam :) Intuicja

Gość ULKA BRzyDULKA
Doszły mi jeszcze rewolucje w brzuchu i skutki uboczne tego, ale nie wiem czy to z tego powodu :/

Gość nie rozumie niektórych kobiet
Po to wynaleziono cos takiego jak test ciazowy zeby nie zadawac takich pytan. Test ciazowy wykryje czesto ciaze wczesniej niz lekarz na usg wiec dziewczyno nie rozumie na co jeszcze czekasz? i dlaczego testom nie ufasz? Ja bym mogla to amo powiedziec o lekarzu - on jest tylko czlowiekiem a jak wiadomo kazdy czlowiek jest omylny... test to tylko kilkanascie zlotych...

Gość marcysiek
jestes na bank :)) zawsze piersza objawa ciazy jest brak okresu, a jezeli dochodzi do tego jescze tyle innych objaw to juz na bank :) gratuluje ;D

Gość ULKA BRzyDULKA
Bo nie mam zamairu wierzyć czemuś co się myli. Wole człowieka to mniejsze prawdopodobieństwo błedu. Po drugie jak to nie ciąża to może być co innego i przy okazji sie dowiem. A pytam z ciekawości czy to zabronione?

Gość ULKA BRzyDULKA
Z gratulacjami poczekajmy na pewno wszystko powiem jak będe po. A jak na razie czekamy. Jestem ciekawa czy inne z was też mają jakieś podobne może inne zawsze to jakaś wymiana doświadczeń :D

Gość marcysiek
a po co zaraz pojadz, ma dziewczyna racje, test sie myli czasem, a tym bardziej jest podekscytowana i moze nie ma sie z kim podzielic...

Gość ULKA BRzyDULKA
Ja wychodze za założenia że jak np. zrobie est to moja czujność się uspi i nie będe dociekać czemu mój okres zanikł. Potem moga byc jakies komplikacje a ja chce im zapobiec. To chyba normalne podejscie

rozpoczynajac te dyskusje tylko sie autorka nakreca a nie wymienia doswaidczenia - naprawde radze zrobic test a nie budowac w sobie przeswiadczenie o ciązy na podstawie wypowiedzi innych kobiet tym bardziej ze kazda kobieta inaczej przechodzila poczatek ciazy - zrob test i ciesz sie dwoma kreseczkami ! tego zycze ! nie nakrecaj sie niezdrowo bo upadek bedzie bolsny!

ale przeciez nikt Ci ni zabrania isc do lekarza tylko po co czekałas? tego ni rozumie ? Tym bardziej jesli piszesz ze boisz sie komplkacji - tym bardziej zrob test bo jesli to nie ciąza to co skoro okresu ni masz? to powinno Cie dopiero zaniepokoic...

Gość ULKA BRzyDULKA
Koleżanka zrobiła test wyszedł negatywny i po 3 miesiacach okazało się że jednak był to fałszywy wynik dlatego ja niebędę go robić. Bo i tak mu nie uwierze :/

Gość Sarinka
Ja objawów ciazy tez za bardzo nie miałam. Spozniał mi sie troche okres i to wszystko. Nie miałam ani jednego z tych objawów co ty napisałas. Jak juz dostała okresu to sie okazało ze trwał jeden dzien i wtedy sie kapnełam ze moge byc w ciazy. Dwa dni pozniej zrobiłam tes i wyszły dwie grube krechy :) Pare dni pozniej miałam juz poranne mdłosci, sennosc (cały czas praktycznie spałam) no a czeste siusiu to miałam dopiero od połowy ciazy a nie na poczatku. Wiec róznie to bywa z objawami.

Gość ULKA BRzyDULKA
W moim wypadku chyba raczej nie będzie aż tak bolało bo już przyzwyczaiłam się do straty bo w drugim miesięcy okazało się że nie urodze. Co prawda tam było sporo problemów i w ogóle i nie miałam nawet żadnych objawów a może ich nie zauważałam bo byłam tak zajęta tymi problemami... Więc upadki mam już za sobą. Teraz mój jedyny strach żeby to się znowu nie stało a lekarz mi powie czy jest ok a test nie i będę się siedziec martwić

Gość nierozumiem cie
test to test ja bym zrobila a do lekarza i tak bym poszla

Gość ty to naprawde glupia jestes
mowisz ze test sie myli, ale ludzie na kafé to jak wrozki, nieomylni, uslysza zestaw objawow i powiedza ci ze jestes/nie jestes w ciazy! Ja tak sobie mysle ze po prostu skapa jestes i zal ci wydac te pare zlotych, bo w zyciu gorszej wymowki nie slyszalam

Gość ULKA BRzyDULKA
A czy ja powiedziałam wystwicie mi opinie lekarską? No chyba nie pytam o to co myślą. A to co innego nie mówie że macie mi wywróżysz tylko pytam o waszą opinie. To temat do omawiania na forum jak każdy inny. Jak nie masz ochoty pisać na temat to nie piesz nikt ci nie każe

Gość do glupiej
ja z przyjemnoscia odpowiadam na takie tematy jak twoj :D z tym ze pytasz sie ludzi co sadza o twoich objawach... tak sie pytasz bez powodu? Z ciekawosci? O patrzcie mam rozwolnienie czy to moze byc objaw ciazy? Wiec wierzysz w glupie objawy, ktore moga oznaczac tysiac roznych rzeczy, ale w testy na 99% akuratne nie wierzysz... zastanow sie kobieto co ty opowiadasz, i jakos zorganizuj wypowiedzi zeby samej sobie nie zaprzeczac ;)

Gość ULKA BRzyDULKA
Moje wypowiedzi są ok a twoje? Gdybym była skąpa to nie brałabym prywatnej wizyty żeby była jak najszybciej tylko bym czekała jakiś czas aż mnie łaskawie przyjmie lekarz gorszej kategorii. Pytanie skierowane do kobiet które swoje ciąże już przeszły i mają jakieś doświadczenie. I powtarzam jeśli nie masz na temat nic do powiedzenia to przestań szukać dziury w całym i się nie udzielaj. Jak nie masz nic do napisania na temat to się po prostu nie odzywaj, odzywanie się w temacie ciebie nie intersującym jest totalnym bezsensem. Skoro mnie uważasz za idiotke to mnie olej po co ci nerwy

a i jeszcze jedno autorko - tak czytam jeszcze raz od poczatku co napisalas i mysle ze Ty juz dawno swoja czujnosc uspilas- jakis miesiac temu jakCi sie okres nie pojawil;-)( piszesz o tym jako o pierwszym objawie) Po drugie skoro tak bardzo ufasz lekarzom i tak bardzo boisz by sie znow cos nie stalo niedobrego to ja bym byla u tego lekarza juz dawno temu a nie dopiero sie do niego rejestrowala a tak poza tematem uwazam ze tematy sa juz zakaldane na sile albo na sile ludzie chca dyskutowac o sobie i swoich objawach , zyciu , zwiazkach - daczego nie ma jakis ogolnijszych tematow na ktory wieej ludzi mialo by chec sie wypowiedziec - z drugiej strony ja tez juz zupelnie zglupialam wchodzac na te tematy ale to juz chyba tylko dlatego ze wybieram mniejsze zlo - wole to niz temat ocenie moj figure czy cos podobnego.

Gość ULKA BRzyDULKA
To prawda że zaniedbałam mój pierwszy objaw. Miałam troche na głowie i na prawdę nie przywiązałam do tego wagi. Po prostu mi umkneło sama nie wiem jakim cudem i jestem na siebie zła za to. Po tym co mi się stało (to nie z winy lekarzy) badałam sie i pilnowałam, według lekarzy wszytko jest ok. A forum jest po to aby dyskutować znalazłam odpowiedni dział i pisze to co powinno w nim być nie pisze nie na temat więc nie widzę żadnego problemu. Powtarzam nie chcesz nie pisz uważasz że to głupie olej mnie. Nic na siłe.

Nie odbieraj mnie zle autorko - zrobisz jak uwazasz ja sie glosno zastanawiam - dla mnie pierwszym odruchem bylo zrobienie testu - jesli test by mi wyszedl negatywnie - poszla bym do lekarza bo jakas przyczyna zatrzymania okresu byc musi! a jesli pozytywnie - tez poszla bym do lekarza - ale temat o objawach zalozyla bym chyba pozniej i w innym brzmieniu . Teraz tylkos ie nakrecasz - ja jestm mama nie pisze z palca i powiem tylko tyle ze kazda kobieta ma inne objawy ja np moglam zjesc wiadro jablek - nic poza zatrzymaniem okresu mi nie bylo

Gość ULKA BRzyDULKA
Ale czemu nie można było napisać tak od razu. Popatrz gdyby nie nakręcanie takimi postami jak pisałas to temat by ucichł po 5-6 postach a nie ciągnął się dalej. Mam nadzieje że w piątek będe juz miała wizyte napisze jak wyszło i zobaczymy ile osób jak obstawiło i kto miał rację. Ja nie mówie że ma racje ten kto mówi że jestem w ciąży. Traktuje ten temat trochę jak test, chce zobaczyc co wyjdzie i tyle. Wiem że nikt mi nie odpowie na to pytanie tutaj ale pogadać można to nie jest nic złego ;)