Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlotarybkalojman

ile razy w tygodniu zmieniac wode rybce?

Polecane posty

Gość zlotarybkalojman

bo zmienilam woczraj ale teraz jest taka brudna ze niewidze co robi i mi sie kojarzy ze plywa bruchem ale nie bo jest zmeczona acha i ile razy mam dac jei jesc? i ile sluchego pokarmu? 5 3 2?

Gość japiszon kudlaty
zobaczyć zmęczoną rybę, ech bezcenne... one nie pływają brzuchem do góry jak są niewyspane. glonojada tam wsadź. jedzenie - nie zaczęsto do wigilii jeszcze daleko

pytanie podstawowe ile litrów ma akwarium? masz grzałkę filtr itp mam nadzieje że nie trzymasz rybki w kuli? wodę zmienia się rzadko, dobry filtr i nie ma problemu :)

tzn, masz tę rybę w kuli? Jak to złota rybka, to woda będzie niestety zawsze taka, bo te ryby wydzielają śluz, i tylko parę godzin po podmianie jest OK. Nigdy nie zmieniaj jej całej wody - jesli to kulka to możesz co np. 5-7 dni zmienic połowę... A karmi się taką ilością, jaką ryba jest w stanie zjesc w dwie minuty - lepiej mniej niż za duzo - ok. 2% masy ciała...

[zgłoś do usunięcia] Ewa 33 - Oj, Ewa, ty chyba znasz się tylko na gotowaniu... Jeśli to akwarium, to przynajmniej raz w miesiącu - ok. 1/3 objętości. Ryby nie mogą pływac we własnych odchodach, bo się zatrują...

Gość Tyciproblem
Ludzie, nie trzmajcie rybek w akwarium - kuli, bo to dla nich męczarnia!