Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeekk

Allegro - OSZUST !!!!!! Co zrobic?

Polecane posty

Gość meeeekk

Zostalam oszukana, zrobilam zakupy u jednej osoby, tzn na kilku kontach tej osoby, pieniadze wplacilam dostalam tylko jedna paczke i to jeszcze z brakiem jednej rzeczy, pieniadze za pierwsze zakupy wplacilam 3 tygodnie temu i paczki jak nie bylo tak nie ma, sprzedawca najpierw pisal ze mial poslizg na poczcie potem ze paczke wyslal, paczka nie dochodzila wiec napisal ze braklo towaru i musial jechac do hurtowni i potem znowu ze wyslal juz paczke, paczki dalej nie ma a on sie upiera ze wyslal, dobrze wiem ze nie wyslal bo tak samo jest z kazda paczka, byly to zakupy na ok 250zl, moja kolezanka rowniez zostala przez niego oszukana, napisalysmy do allegro ale oni odsylaja tylko jakies gotowe nic nie przydatne formulki, jednym slowem w dupie to maja, co mozemy zrobic w tej sytuacji? Oczywiscie mamy zamiar isc na policje, ale co mozna jeszcze zrobic? Troche poplatalam, ale pisalam wpospiechu

Gość darusia12345
Może wystawcie komentarz negatywny i więcej osób jak się dowie to wtedy będziecie miały rozeznanie czy kogoś jeszcze oszukał. Na pewno zawieszą mu konto. Chyba tylko możecie zgłosić na policję sprawę ale dzwońcie na poczte czy przesyłka była wysłana pod wskazany adres

Gość meeeeeek
adres dobry dalam, on nie wyslal tych paczek, jestem przekonana, ciagle ta sama spiewka ze juz wyslane, napisalam mu zeby mi wyslal zdjecie potwierdzenia ale nie wyslal, tzn napisal ze wysle, ale zebym mu przypomniala o tym nastepnego dnia, wiec przyponialam, on znowu nie wyslal, przypomnialam kolejnego dnia i mi napisal kretyn zebym mu nie pisala 1000 meili i zebym go nie denerwowala bo paczke wyslal i nic o potwierdzeniu

Gość meeeeeek
aha podam jego nicki zeby sie wszyscy dowiedzieli, sprzedaje mase ubran: jb_shop, tb_shop, nasty_fashion, sd_fashion, venga_shop, 4ever_2you

Gość darusia12345
Sporo ma negatywów :/ a próbowalas dzwonic do niego?

Gość meeeeek
tak, na wszystkie 3 numery, zaden nie odpowiada, tzn wylaczone wsyztskie

Gość darusia12345
to nie zostaje nic innego jak policja a allegro powinno interweniować

Gość meeeeeek
allegro to jakas kpina taka kase trzepia a zadnej interwencji dalej sobie sprzedaje i bezkarnie zyje zlodziej

Gość mam wrazenie ze nie spra
wdzalas jego komentarzy, one same mowia za siebie

Gość meeeeeeek
wiecie co czesto kupuje, nawet od osob z wieksza iloscia negatywow, bo wiem ze jest duzo niecierpliwych allegrowiczow, ktorzy przesylke chcieliby miec dzien po wplacie, ja jestem cierpliwa, ale 3 tygodnie to duuuuuza przesada, allegro sobie nic nie robi, rozpoczelam spor, napisalam do administracji i nic glupie regulki, negatywy napewno wystawie ale jak otrzymam towar albo wtedy jak policja cos wyjasni

Gość qjdhlfer
Idzna policję i zgłoś wyłudzenie pieniędzy. Poproś o potwierdzenie zgłoszenia sprawy i wyślij do allegro. Wtedy interweniują, bo allegro daje gwarancję zwrotu kasy w takiej sytuacji i w pewnością dobiora mu się do tyłka. Taka prawda, ze jak nie masz papierka to allegro ma cie w dupie i co chwilę odsyła... Przerabiałam to niestety :(

to zrobimy oszustowi nalot na chate! co za smiec! zglos to na policje. jak najszybciej.

Gość meeeeeek
wiecie co napisalam to na allegro na tym ich forum i zostalam jeszcze oskarzona o to ze podalam jego nicki, ze popelnilam przestepswto, ludzie na mnie najechali, niestety jak widac w polsce zlodziej ma najwieksze prawa niewazne ze ukradl mi 250zl wazne ze ja podalam jego nick i pewnie pojde za to siedziec, poprostu porazka, ludzie powiedzcie mi czy ten swiat nie jest pojebany?

Gość meeeeeek
Dziękuję za list. Uprzejmie informuję, że z posiadanych przeze mnie informacji wynika, iż zawiązane przez Panią spory nadal trwają. Dlatego w chwili obecnej, w celu wyjaśnienia niniejszej kwestii, proszę spróbować skontaktować się bezpośrednio z Pani Kontrahentami z aukcji. W przypadku, gdy nie uda się Państwu dojść do porozumienia, należy zakończyć spór. W przypadku, gdy Kontrahent nie udziela odpowiedzi, zakończenie sporu możliwe jest po 7 dniach od jego otwarcia. Spór można zakończyć wcześniej, jeśli Kontrahent odniósł się do problemu. W tym celu proszę wybrać przycisk "Zakończ spór" na liście dostępnej w zakładce: Moje Allegro > Moje zakupy > Centrum sporów > Spory transakcyjne: Trwające, podaję bezpośredni odnośnik: http://www.allegro.pl/myaccount/debate.php Następnie należy zaznaczyć przyczynę zakończenia sporu i wybrać przycisk "Prześlij zgłoszenie". Pracownik Allegro zapozna się wtedy z problemem i podejmie próbę jego rozwiązania. Więcej informacji na ten temat znajduje się w Pomocy Allegro: Jestem nowym Użytkownikiem > Centrum sporów > "Jak zakończyć spór?", na stronie: http://www.allegro.pl/help_item.php?zoom=N&item=1556 Zapraszam również do zapoznania się z informacjami dotyczącymi rozwiązywania sporów dostępnymi pod poniższym adresem: http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/education/guide_debate/index.php

Gość popatrz na pozytywne komentarz
one sa "ustawione", te same osoby po kilka razy, linijka pod linijka

Droga dziewczyno a jezeli towaru w ogole nie otrzymasz? Moze gosciu liczy na to, ze zapomnisz??? Czytalam negatywne komentarze na jego temat i nie ty jedyna zostalas oszukana wiec to nie sa przelewki, w zasadzie wiekszosci osob juz po trzech tygodniach oczekiwania wystawily negatywny komentarz, walcz o zwrot pieniedzy, jezeli allegro ma to gleboko w czterech literach warto zlozyc na nich skarge a tak zglos cala sprawe na policji jako przestepstwo internetowe z zamierzeniem wyludzenia pieniedzy.

Gość to jest oszustwo
tylko negatywne komentarze sa prawdziwe jak widac, pozytywy sa lewe

Gość meeeeeek
2 razy dostalam ten sam email od allegro, mimo ze napisalam ze nie da sie z nim skontaktowac, bo zadne tel nie odpowiadaja na meile odpisuje jakby ich wogole nie czytal

Nie przejmuj sie tymi co sa pzreciwko Tobie, glupcy. Nie popelniasz zadnego przestepstwa podajac jego nicki, bardzo dobrze, ze ostrzegasz przed oszustem, szkoda, ze nie jestem zarejestrowana na allegro to chyba zatluklabym slownie takich padalcow co obstaja za oszustami, nie daj sie gnojom.

Ja się nie dziwię, że oni mają procedury - no bo muszą. Musisz zakończyc spór - przecież pisze - jak ten sprzedawca nie skontaktuje się to i tak po 7 dniach możesz zakończyc. I dopiero wtedy allegro będzie wyjaśniac sprawę... To zrób to jak najprędzej,

Gość zauwazcie ze
na negatywy oszust w ogole nie odpowiada,zero zwrotnego komentarza

Gość meeeeek
zakonczyc moge po 7 dniach, z racji tego ze bylam cierpliwa dopiero niedawno otworzylam ten spor, wiec musze jeszcze poczekac aby go zakonczyc, zaraz wam pokaze kawalek naszej rozmowy

Kochana jezeli ktos jest madry to zauwazy, ze obstaja za tamtym chamem sami popaprancy mocni tylko w gebie, to im powinno allegro usunac konta. Nie szczyp sie i idz z tym na policje, najlepiej to skontaktuj sie z osobami, ktore zostaly rowniez oszukane, im wiecej swiadkow tym lepiej, co za prostacy w ogole udzielaja ci odpowiedzi to szkoda slow az sie noz w kieszeni otwiera.

Ja bym sobie dała spokój do zakończenia i czekała cierpliwie. Allegro jeszcze nie zajęło się tą sprawą i prawdopodobnie broni sprzedającego na zasadzie, że ktoś jest niewinny dokpóki sie nie udowodni mu winy... W zasadzie ta reguła jest dobra. Czasem konkurencja robi sobie różne podjazdówy - oni na razie nie wiedzą po czyjej stronie jest racja.

Gość meeeek
poprostu juz nie moge, denerwuje sie codzienie, czekam na te paczki, bo 250zl to dla mnie duza kwota i najgorsze jest to ze nic z tym nie moge zrobic, no nic, jedynie policja :(