Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeekk

Allegro - OSZUST !!!!!! Co zrobic?

Polecane posty

Gość nic sie nie martw
gardluja bo im sie nudzi, prawem sie beda zaslaniac i iloscia pozytywnych komentarzy jakos dziwnym zbiegiem okolicznosci wystawianymi hurtowo przez te same osoby

g. prawda. Komentarze nie mają nic do rzeczy. Allegro z nim się skontaktuje i albo będzie miał dowód wysyłki - jak tak - to może byc też wina poczty, jesli nie - to mu zablokują konto, zgłoszą sprawę na policję - bo kwota duza... NO i chyba powinnaś dostac kasę z powrotem - ale tzreba przeczytac regulamin bo tam jest jakiś jeden haczyk - chyba trzeba to zgłosic odp. wcześnie.

Gość meeeeek
jest ktos moze z szubina lub okolic i moze mu nakopac? Bo ja neistety mieszkam daleko, ale jakbym miala do niego blizej to chyba bym mu jaja urwala, naprawde takie nerwy mi zafundowal jak nikt nigdy ;/

Gość nie goraczkuj sie reklamacje
na poczcie mozna skladac dopiero po 14 dniach roboczych wyslij mu informacje iz czekasz np. 3 dni na numer przesylki lub zwrot pieniedzy potem idziesz na policje i po klopocie.

Gość meeeek
no w sumie to jest chyba odpowiednio wczesnie bo za pierwsza paczke zaplacilam 10, za kolejna 17 i jeszcze inna 20, tego 20 to wiadomo normalnie bym poczekala i sie nie przejmowala, ale ze zadna paczka z tych 3 nie dochodzi mimo niby wyslania to juz sadze ze tej ostatniej tez nie wyslal, tymbardziej ze paczki mi zawsze ale to zawsze dochodza do gora 3 dni, a tu nagle 3 paczki beda szly po 14 dni, jeszcze wyslane w innych terminach?

Gość meeeek
ale ja go juz strasze ta policja kilka dni i nic, zero reakcji, glupie meile ze paczka zostala wyslana i zadnego nadania, nie mam juz sil, faktycznie moze zakoncze ten spor i zrobie cos dalej, potem policja

Gość meeeek
czytalam ze pieniadze zwracaja tylko za towar, a ja tez zaplacilam za przesylki i bylo to razem 36zl, te pieniadze tez chce odzyskac...

dam ci dobra rade poczytaj o POK na allegro i sie nie denerwuj bo wyplaca ci pieniadze z tego POK-u. jak zlozysz wniosek to allegro go ponagli do wyslania skanu nadania. napisz do allegro przez formularz ze sprzedawca nie chce ci zwrocic pieniedzu lub podac numeru przesylki wyznacza mu termin jesli sie nie dostosuje to zawiesza konto. robisz wielki problem z niczego wiec nie dziw sie ze na forum cie zjechali w najgorszym przypadku allegro odda ci kase wiec nie masz sie czym martwic zamist marudzic tu i tam na forum przeczytaj w koncu regulamin albo chociaz samouczek na temat zaplacilem nie otrzymalem towaru. z centrum sporu nie korzystaj bo to nic nie daje nikt tego nie czyta to takie cos co nie dziala i mija sie z celem.

Gość meeek
sory za przesylki zaplacilam 42zl, to prawie 30% calej kwoty

meeek, nie obawiaj sie isc na policje nie bedziesz miala pozniej do siebie pretensji, ze nic nie zrobilas, kwota jaka zasililas konto temu sprzedawcy jest spora, 250 zl na ulicy nie lezy a ty Caritas nie jestes. Wejdz sobie w google i wyszukaj "forum prawne" tam powinien ktos pomoc ci w wyjasnieniu calej sprawy, znalazlam jeszcze jeden link www.ePorady24.pl, zrejestruj sie tam i przedstaw im swoj problem. allegro ma rowniez w obowiazku usunac konto sprzedawcy jezeli ten nie pojdzie z Toba na ugode. Wiec "naciskaj guziczek na zakoncz spor" i badz dobrej mysli, ja jestem jak najbardziej za Toba.

Sprawdz czy ostatnio zalogowal sie na Allegro, napisz mu maila, ze dajesz mu 3 dni na doslanie paczki, chocby kurierem, bo jak sie z Toba nie skontaktuje i nie przesle dowodu nadania, ze to Poczta szwankuje ani jej nie dostaniesz, wystawiasz nega i idziesz na policje, jesli nie odpisze, paczki nie dostaniesz i bedzie sie logowal, wystawiasz nega, idziesz do banku po dowod wplaty czy wyciag z konta i na Policje... Ja czekalam kiedys 2 miesiace na przedmiot za 400 czy 600 zl, w koncu sie wkurzylam, wystawilam negatyw, poszlam na policje i wystawilam sprzedacy opinie na paru forach. Juz pare razy dzwonil do mnie blagajac, zebym ja zdjela, bo spadly mu obroty i mowil, ze zwolnil czlowieka, ktory byl wobec mnie nieuprzejmy :P

Gość meeeek
spor moge zakonczyc dopiero jakos w poniedzialek, wtorek ;/ nie wytrzymam normalnie, to nie jest byle co, dla mnie 250zl to nie byle co robie halas o swoja wlasnosc, myslalm ze to forum tam po to jest...

zrozum ze tej osobie nie oplaca sie nie wyslac ci przesylki bo wiecej straci jak mu konta zawiesza wiec na pewno odda ci kase albo wysle przesylke moze wyslal tylko ma dosc tych twoich maili nie wiem.pisz do allegro przez formularz a nie do niego juz ci podalem kategorie zaplacilem nie otrzymalem towaru masz gotowy szablon https://ssl.allegro.pl/contact/contact.php

Owszem, forum po to jest, ale musisz przeczytac regulamin, nie mozesz podawac nazwisk, nickow, nrow aukcji (swoja droga nie wiem czemu). Ty regulamin olalas. A zoladkowac sie na kogos nie ma co, jesli go za bardzo obrazisz, moze Cie pozwac. Starasz sie sprawe przedstawic bardziej obiektywnie, zamiast "oszukal" piszesz "nie dotrzymal slowa" - opisujesz sytuacje, nie oceniasz. I bedzie ok

Owszem, forum po to jest, ale musisz przeczytac regulamin, nie mozesz podawac nazwisk, nickow, nrow aukcji (swoja droga nie wiem czemu). Myślę, że chodzi o konkurencję- jakby było można wszyscy by na siebie bluzgali, żeby zwiększyc własne/zmniejszyc cudze obroty... A co do policji - to chyb allegro zawiadamia?

Typowo po polsku prawo kryje zlodzieja. Niewazne, ze oszukal czy delikatnie mowiac "nie dotrzymal slowa" wazne, ze jego nick zostal podany dla publiki, poprostu brak slow.

allegro nie jest strona udostepnia tylko portal wiec nie moze zglaszac bo to nie ono zostalo oszukane.

a skad wiesz ze oszukal moze wyslal paczke a autorka tego tematu jest tak nerwowa ze moze ma juz jej zwyczjnie dosc i ja zlewa liczac ze paczka wczesniej czy pozniej dojdzie.

Gość meeeek
dzieki, ja poprostu chcialam ostrzec innych i zebrac jak najwiecej osob, ktore tez oszukal, bo wiem ze nie jestem sama, napisalam mu juz ostatni mil, w ktorym sie chyba jasno wyrazilam, co takiego: Wiec to jest moj ostatni email w tej sprawie i prosze w nim o wyrazne zdjecia potwierdzenia nadania wszystkich 3 przesylek z 3 pana kont, a mianowicie xxx,xxx,xxx. No i jeszcze jedna z xxx bo dostalam niepelny towar, brakowalo bluzki, ktora miala tez byc wyslana dzisiaj, wiec prosze rowniez o zdjecie tego potwierdzenia. Jezeli nie dostane paczek, pieniedzy ani zdjec potwierdzenia do konca tygodnia w poniedzialek zglaszam sprawe na policje. Prosze nie pisac znowu zebym sie przeszla na poczte, bo na poczte chodze codziennie jak juz pisalam, tylko prosze sie wybrac na nia 14 dni od rzekomego wyslania jesli paczek u mnie dalej nie bedzie i wyjasnic co sie z nimi dzieje. Jesli paczki do mnie dojda to dam znac, mam nadzieje na bezkonfliktowe rozwiazanie tej sprawy, bo ta sytuacja jest juz dla mnie meczaca i pewnie nie tylko dla mnie, pozdrawiam

Gość meeek
nie gorzaczkuj sie... - chodzi o 3 paczki, nie jestem osoba niecierpliwa, zawsze czekam dosc dlugo na towar, ale na tego sprzedajacego to juz nie mam sil

Gość meeek
a oszustem jak najbardziej moge go nazwac bo pisze ze wyslal paczke tego dnia, a potem ze dopiero dzisiaj ja wysle bo mu braklo towaru, czy to nie jest oszustwo? Do tego poprzednie paczki, ktore u niego kupowalam mialy inna date wyslania na paczce niz podana przez sprzedajacego, to jest oszustwo, nazywajmy rzeczy po imieniu

Nie dziwie ci sie tak samo jak i pozostalym oszukanym osobom, wystarczy przeczytac ich komentarze. Mnie tez by jasna krew zalala a jestem bardzo cierpliwa tyle, ze na krotko kiedy ktos ze mna pogrywa.

Gość meeeek
mehendi dokladnie, ja teraz zyje tylko ta sprawa, a powinnam sie zajac calkiem innymi sprawami... jeszcze tylko brakuje zebym cale dnie na policji spedzala, tak jakbym nie miala nic innego do roboty ;/

Niestety jezeli chce sie dochodzic wlasnych praw i sprawiedliwosci trzeba poswiecic na to troche czasu. Wspolczuje jedynie straconych nerwow i nieprzespanych nocy.

Gość spojrzcie ze autorka
sprzedaje taka sama bluzke jak ma ta osoba na aukcjach co ja niby oszukala....

Gość meeeek
bo kilka udalo mi sie od niego dostac, co to ma do rzeczy?

Gość spojrzcie ze autorka
no oki ale chyba nie wolno odrazu czegos sprzedac tylko trzeba miec jakis czas w domu taka rzecz czytalas ty kiedys regulamin chyba nie