madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 hey. dziewczyny nie wiem co mam robisz juz dzis bedzie 5 dzien jak spóźnia mi sie okres a zazwyczaj mam go regularnie. ostatnia miesiaczka wsytapila 24 sierpnia. moje cykle zazwyczaj maja 33-34dni. Po miesiączce około 3 dni kochałam sie z chłopakiem niestety bez zabezpieczenia ale On twierdzi ze do niczego nie moglo dojsc. Martwie sie strasznie . w 14 dniu owulacji zauwazylam lekko zabrazowioną wydzieline ale było to "jednorazowo" ze tak to powiem , wiecej jej nie mialam. a okresu do dzis ani widu ani slychu co prawda mam wzdety brzuch od jakiegos tygodnia. strasznie sie schizuje. myslicie ze jestem w ciąży?? Nie mogę miec teraz dziecka ;( Wiem co o mnie pomyślicie ale niemogę. za chwile skończe 18 lat mam jeszcze lata nauki nie poradze sobie poza tym mój facet - boje se ze kiedys mnie z tym dzieckiem zostawi. jestesmy juz ponad 3 lata para ale mielismy nie zle jazdy miedzy soba. POMÓŻCIE prosze Was;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Komediant 0 Napisano Październik 1, 2009 Jak się seksisz bez zabezpieczenia, to powinnaś spodziewać się dziecka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 nie potrzebuje zadnych odpowiedzi złośliwych. chce porozmawiac z kims kto nie bd mnie ocenial a zechce w jakis sposob pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Komediant 0 Napisano Październik 1, 2009 Pomoc dostaniesz od państwa - becikowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej zerknij tu Napisano Październik 1, 2009 http://change.menelgame.pl/change_please/5077300/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość page Napisano Październik 1, 2009 a kiedy doszlo do mozliwego zapłodnienia, i w jakich okolicznosciach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolka17 Napisano Październik 1, 2009 ja 3 miesiace nie miałam okresu a w ciąży nie jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 do zaplodnienia moglo dojsc okolo 3 wrzesnia. kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia a byly to moje dni plodne gdyz 29.08 skonczyl mi sie okres. Nie pierwszy raz robilismy to bez zabezpieczenia ale mój chlopak tweirdzi ze do niczego nie moglo dojsc chodz obydwoje sie juz strasznie martwimy. powinnam dostac okres okolo 26-27 bo zazwyczaj cykl trwa u mnie 33-34 dni. mam wzdety brzuch od tygodnia ale niestety nie dostalam jeszcze okresu . nie wiem co robic strasznie sie schizuje. ;(( zadnych innych objaw nie mam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 lolka17 >> kochana a kochalas przed tem z chlopakiem bez zabezpieczenia??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eehhhh... Napisano Październik 1, 2009 jak moglas miec dni plodne 3 wrzesnia skoro okres skonczyl ci sie 29 sierpnia????chyba nie wiesz keidy sa dni plodne.Poczytaj o tym a potem pisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 no to nawet jeżeli sie myle to wybaczcie z tego wszystkiego juz mam matlik w glowie. Tak wiem ze dni płodne są w połowie cyklu ale strasznie sie boje że wtedy mogło do tego dojśc. Słyszałam też że dni płodne są tydzień przed i tydzień po okresie- czy to prawda?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tika_Waylan 0 Napisano Październik 1, 2009 wzdęty brzuch o niczym nie swiadczy. 1) zrób test 2) jeden z pierwszych i najszybszych objawów (już powinnaś go mieć) to rozpulchniona szyjka macicy. Jak włozysz palec do pochwy to poczujesz... jeśli jesteś w ciąży to jest tam bardzo miękko. Coś jak poduszeczka;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taakk Napisano Październik 1, 2009 mniej wiecej 2 tyg przed okresem,wiec mysle ze nie masz sie czym martwic ale dla pewnosci przeciez mozesz zrobic test!!Przeciez nikt tu nie wie czy kochalas sie do konca bez zabezpieczenia czy byl stosunek przerywany wiec jak mamy ci odpowiedziec.Zrob test i przestaniesz sie stresowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 był to stosunek przerywany. boje sie zrobic tekst ale chyba jestem juz zmuszona. przed chwilą biegem lecialam do łazienki by sprawdzic czy mam rozpulchniona szyjke macicy ale nic takiego nie wyczuwam, uważam że jest bez zmian. mam nadzieje że okres pojawi się dziś czy jutro. strasznie sie martwie. wiem co myślicie mam prawie 18 lat a zachowuje sie jak szczeniak ale teraz na tym przykladzie bardzo duzo sie naucze i odwiedze gonekologa po anty.. to dlaczego moge miec wzdety brzuch od czasu kiedy piwinna przyjsc miesiaczka? zwykle mam tak przed każdym okresem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jessss Napisano Październik 1, 2009 powinnas zrobic test. on cie uspokoi. moze nie bedzie tak zle, ale stosunek przerywany to zadna metoda zapobiegania ciazy. ale zazwyczaj to poprostu strach ma duze oczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jessss Napisano Październik 1, 2009 minelo spokojnie 2 tyg, od mozliwej wpadki wiec test mozesz robic spokojnie, ale 3 dzien po okresie, to nie jest w 100% dzien nieplodny ;/ zle zrobilas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aneczka1711 Napisano Październik 1, 2009 ja tak zaraz po okresie zaszlam w ciaze zrob test i daj znac co wyszlo jesli nawet bedziesz w ciazy to nie martw sie nie ma nic lepszego jak malutkie dzieco w ramionach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 tak wiem zrobiłam źle ale człowiek uczy sie na błędach ;( . Wie może ktoś dlaczego mam wzdety brzuch tak jak bym miala dostac okres ale jego niema wciąż??? tak ja wiem ale ja nie moge miec teraz dziecka... zrozumcie mnie na prawde. ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spa_cja 0 Napisano Październik 1, 2009 Moim zdaniem ciąża jest prawdopodobna, ale jestes młoda, a ja w Twoim wieku nie miałam regularnych cykli, poza tym denerwujesz się, a to tez moze miec wplyw na brak miesiączki. Ciąża jednak jest bardzo prawdopodobna, zrob test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jessss Napisano Październik 1, 2009 wiem ze nie mozesz, sama mam 18 lat. sa tabletki ktore do 7 tyg ciazy, ale bardzo ciezko je zdobyc i sa drogie, ew, kilka tab, atykoncepcyjnych sprobowac. zrob jak najszybciej test. A moze ci sie spoznia okres bo sie stresujesz ciaza? ja kiedys tak miala,,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taakk Napisano Październik 1, 2009 Brzuch mozesz miec wzdety wlasnie dlatego ze zaraz dostaniesz okres a ze sie martwisz to na pewno sie spozni..Poza tym wzdety brzuch moze swiadczyc o wielu innych rzeczach niz ciaza...Spokojnie a na drugi raz po prostu nie dopusc do takiej sytuacji zeby sie tak martwic ze moze jestes w ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kass20 Napisano Październik 1, 2009 wiesz doskonale o tym że nie możesz mieć dziecka i kochałaś się bez zabezpieczenia??? przecież tak naprawde facet nie zawsze powie Ci prawde czy było coś czy nie... a może miał w tobie wytrysk? ale bał się powiedzieć i skłamał? bo przecież jak byłby pewien to nie martwiłby się teraz razem z tobą... niedojrzale podeszłaś do sprawy... a teraz się boisz... nie wiedziałaś że mogą być tego konsekwencje ? ? ? .... Życzę Ci obyś nie była w ciąży, ale na następny raz się zabezpieczaj.... co prawda nie jestem wiele lat starsza od Ciebie ale... nigdy się nie bałam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 tak slyszalam o tych tabletkach ale również sama nie wiem jak i gdzie je zdobyc. ;( jestem załamana, nie myśle o niczym innym. Bardzo sie stresuje i mozliwe że to od tego sie spóźnia miesiączka ale ile jeszcze dni może się spóźnić? mija już 5 dzień... Na pewno nie dopuszcze już do takiej sytuacji a sama zaczne zabezpieczać siebie. mam nadzieje ze to nie ciąża ;(. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 Nie doszedł we mnie tego jestem pewna ale obawiam się że w jego płynach mogło cos być i niestety "wlał" to we mnie. Nie oklamał mnie bo jestem pewna ze skończył na zewnatrz. ja bardzo sie denerwuje bo zazwyczaj moje cykle byly regularne czasami o 2 dni spóźnienia a dziś mija 5 dzień. dlatego mój chłopak już sam watpi a dotychczas uspokajał mnie że to nie możliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taakk Napisano Październik 1, 2009 Jak sie bedziesz tak stresowac to sie spozni jeszcze z 10 dni.Jedyna rada zrob test i po strachu bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kass20 Napisano Październik 1, 2009 tylko okres już tyle może się spóźniać przez stres.. wiele koleżanek było w takiej sytuacji.... stres był niesamowity.... 2 tyg. spóźnienia... i to było tylko przez stres... więc wyluzuj .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 a może znacie jakis sposób na wywołanie okresu? slyszalam ze polopiryna jest dobra, choc wiem ze najlepiej zglosic sie do lekarza. Chyba każdy na moim miejscu by sie stresował. ;(Postaram sie jakos to opanowac . Nie mam żadnych objaw na ciążę jedyny to ten wzdety brzuch ale mam tak przed kazda miesiaczka. najwiecej dni spoznil mi sie 11 ale to bylo w grudniu zeszlego roku teraz mialam w miare regularne cykle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość terenia bdd Napisano Październik 1, 2009 madziarka a nie byłoby najlepiej kupić test i zrobić ? przecież skoro ci się spóźnia to wynik będzie wiarygodny !!!! W sumie ja też czekam na okres. Stosoowaliśmy zabezpieczenie ale w dniach płodnych pękła nam guma. Jedyna nadzieja w tym, że Mąż jeszcze nie miał wytrysku jak to się stało. Dziś jest 28dc a jak mam okres zazwyczaj w 30dc.Poczekam do niedzieli i zrobie test jak nie dostane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziarka0033 0 Napisano Październik 1, 2009 tak wiem ale bardzo sie boje tego wyniku ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o psia kostkaaa Napisano Październik 1, 2009 o kurde mi tez sie spoznia okres 4 dzien .alez to okropne uczucie, ta niepewnosc , strach przed niechciana ciaza, ale jest element nadziei ...to przy nadziei ;)fu jak zrobie test i bedzie pozytywny to juz kurde zycie wywraca sie 180 stopni w jednej chwili, boje sie... chyba pojde na kibelek wycisnac go wycisne go wycisne ide przec :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach