Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarka0033

Spóźnia mi się okres

Polecane posty

Nie jesteś w ciąży - na pewno nie. Nie bo stosunek przerywany, nie bo to nie były dni płodne. Zawsze możesz dla pewności zrobić sobie test ciążowy lub zrobić badanie z krwi (ok.30 zł) i będziesz spokojniejsza. Jednak z tego co piszesz - ciąża jest raczej wykluczona. Powinna być dla Ciebie to przestroga. Jeżeli nie jesteś pewna faceta z którym jesteś, to zastanów się nad sensem istnienia Waszego związku. Co to za facet, jeżeli zostawiłby Cię w takiej sytuacji? Na pewno powinnaś lepiej się zabezpieczać, 18 lat to już odpowiedni wiek byś miała swojego zaufanego gina, który z pewnością dobierze Ci odpowiednie leki. Jeszcze mam jedno do zarzucenia Tobie. Jesteś zapewne już po "tych" lekcjach biologii - i powinnaś wiedzieć, że zapłodnienie po 3 dniach od okresu jest w naszej naturze wykluczone. Jeżeli masz regularne cykle, miesiączka co miesiąc przychodzi w podobnym czasie - to możesz zastosować "kalendarzy" - aby wiedzieć że w określone 2 dni w miesiącu powinnaś się powstrzymać. Nawet jeżeli będziesz stosowała zamiennie inną metodę. To lepiej być pewnym podwójnie, niż podwójnie się rozczarować. Pozdrawiam Cię i życzę tylko trafnych decyzji :)

Sratattatata. Napewno nie bo stosunek przerywany? DOBRE, ale tez w to wierzylam. I jestem w ciąży. Pisze to aby WAS ostrzec. 11 dc, stosunek przerywany, z wytryskiem na zewnatrz;) Owulacja powinna być w 14 dc, no ok. Po 36 wzielam Escapelle. Powinno pomoc nie? i co? I JESTEM W CIĄZY:) takze ANI Escapelle, Ani stosunek przerywany, ani to ze w kalkulatorze dni plodnym wyszlo ze szanse na ciąże są ZNIKOME. Teraz jestem w ciązy.

Dziekuje bardzo za powyższa odpowiedź, troche mi ulżyło i mam nadzieje że Twoja teza sie sprawdzi . Dla pewności zrobie test. Do ginegologa tez się z pewnościa wybiore. I mam naucze na przyszłośc to fakt. Modle sie tylko by okres juz przyszedł.

Madziarka;) dodam, że moj tez mówił że UWAŻAŁ:) sratatata. I od tygodnia również mam wzdety brzuch.. i mialam jednodniowe brazowe upławy:) dodatkowo zgagę.. Brzuch tez mnie boli od tygodnia(myslalam ze to przez zbliżający się okres). Takze zrób jak najszybciej test. Powodzenia

tak tylko ze ja nie mialam zadnych takich upławów. u mnie była to jedna plamka zabrązowiała w okresie kiedy mialam dni płodne bo teraz juz wiem jak je obliczyc . czy to znaczy ze jestem w ciąży ?

mój nie musiał mówić że uważał bo widziałam jak kończył na zewnątrz to przeciez robi różnice. W jego płynach mogło tylko być .

madziarka0033 - mój też nie musiał mowic, że uważał bo konczył na zewnatrz i co? Jestem w ciąży. Jak to wytłumaczyć:( no jak.. sory ze tak zamiast Cie pocieszam, tak pisze.. ale ciąza mnie przerosła.. mimo że mam 22lata. Wierzyc mi sie nie chce,ze tylu parom się udaje. A ja co? raz brak rozsądku, wytrysk na zewnatrz, w 36 h Escapelle i ciąża. No kto mi to wytlumaczy kto:( tak być musiało? W gwiazdach tak zapisane było czy jak?:(

wolalabym mieć te 22 niz 18 ;( nie wiem na prawde co mam robic, nie ogę być w ciąży. tabletki tez nie wiem jak zdobyc... odchodze od zmysłów.

Niepotrzebnie dziewczynę straszysz. Nie jest realne, ze w 3 dniu cyklu zaszła w ciążę. Nawet jakby skończył w niej! Takich cykli krótkich to nawet nie masz autorko 90/60/90.

Słucham? Skoro miesiaczke miala 24 a kochała się TRZY DNi po miesiaczce, to rownie dobrze miesiaczka mogła trwac 7 dni , a jesli 3 dni po miesiaczce to juz 10 dc nie?? Autorka nie napisała w ktorym dniu od 1 dnia miesiaczki kochała się, nie? Wiec moge tylko przypuszczac w ktorym dniu cyklu była. Zreszta owulacje czasami bardzo róznie wypadaja.. :)

Własnie doczytałam, wynika że w 10dc zaliczyliścię wpadka, a to juz duża szansa.. Ja zaliczyłam wpadkę 11dc;) Z ta owulacja roznie jest. Ale pewnie to przez stres spoźnia się autorce okres. Zreszta zrób test. A mnie wszyscy pocieszali że to niemożliwe żeby zajść poprzez stosunek przerywany+ escapelle i to w 11dc;) Widocznie, tak miało być;)

Zdecydowanie chcesz nastraszyć ją :) No naprawdę prawdziwy pech by musiał się stać by: akurat przesunęła się jej owulacja, by parnter jednak coś skończył, hahaha,.... Test ciążowy - apteka = pewność. Jeżeli jest w ciąży to ciąża na teście już będzie widoczna.

ja kierowałam się zasadami, które mam wpojone od lat i po 2 cyklach starań zaszłam w ciążę :) myślę, że żadna z nas nie znajdzie odpowiedniej wskazówki dla autorki. Twoja skrajna moja zupełnie racjonalna i obie jesteśmy w ciąży...:D

Gość Anna w todze
idz po test i rozwiejesz watpliwosci. chcesz isłyszec ze nie mozliwe bys byla w ciazy, ale sama wiesz... 15 zł i brdziesz wiedziala.

nie wiem juz co mam pisać, ciągle tylko siedze i czekam strasznie sie boje... coraz bardziej... ten okres juz powinien przeciez przyjsc. mam coraz bardziej wzdety brzuch ;( ale zadnych innych objaw wskazujacych na ciążę- zero. Jutro wybieram sie z chłopakiem do ginekologa więc wszystko powinno byc jasne . Oby tylko nie okazało sie to najgorsze. a te tabletki o których wspomniano wcześniej, wiecie gdzie takie można zdobyc i ile kosztują? albo jakieś inne leki ?? ;//

Gość Jesss
w ciąże tak bardzo łatwo sie nie zachodzi :) w kazdym razie nie wszystkim. Zrob test, uspokoisz sie bo bardzo czesto okresu nie ma własnie ze strachu przed ciąża :)

Gość Jesss
te do 7 tyg, kosztuja od 200 do 350 zł, te do 72 po 100 zł, a kiedy ile dni temu wspolzylas? Czemu nie polecisz kupic testu? Uspokoisz sie :)

ostatni raz 3 września bez zabezpieczenia. boje sie strasznie wybiku testu, chyba zemdleje odczytując go. heh... a wie ktoś gdzie takie tabletki można dostac bo u lekarza sądze że ciężko bedzie prawda?? ;//

Gość Jesss
nie mam pojecia, na necie mozesz ich poszukac. ale nie rozumiem cie !! idz do apteki kup test! moze nie potrzebnie sie martwisz. po 2 tyg spokojnie mozna juz niektore robic, popros w aptece czy nawet w rossmanie. moze akurat ci ulzy :*:*

Tylko że ja nawet nie wiem jak te tabletki sie nazywaja to co dopiero zacząć ich szukac. Nie mogę miec teraz dziecka jestem za mloda nie poradze sobie po z tym miedzy mna a moim chlopakiem nie uklada sie ostatnio za wesolo i byc moze ta sytuacja doprowadza ze wg sie nie rozumiemy. Jutro ide do ginekologa mam nadzieje ze wszystkie sie dobrze rozwiąże a brak okresu bd spowodowany stresem .;/

Gość hiaudhszufc
pytanie do 90/60/90 nie boisz sie,ze Twoja dzidzia urodzi sie chora przez te poronne srodki? prosba do autorki zrob test! bedziesz wiedziala-na pewno wyjdzie negativ!

Gość Jesss
jejciu z nerwow, stresu innej diety, zmiany pogody ;p kazda inaczej reaguje. Ja tydz temu robilam test, bo okresu nie mialam, a spoznial sie bo bałam sie ciazy :) teraz mam okres i boli jak cholera ;D i zaczynam mooje pierwsze tabletki antykoncepcyjne bo dalo mi to do myslenia :):)

0heh mam nadzieje że jest tak jak piszesz ;) tak mi to już też dało dużo do myslenia i na pewno zaczne tez brac. a ile Ci sie spóźniał ???

Gość Jesss
5-6 dni ;p a jak juz dostalam to kosmicznie bolesny. Wrzesien i Pazdziernik to taki okres zmian itp... czesto kobietom sie zmienia :) ale lepiej bylo test zrobic, gin to wiekszy stres a test hop siup i masz wiadomosc ze ciazy nie ma :]