Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1234567890000000000000000

tyje od tabletek yaz !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

witam, to są moje pierwsze tabletki biorę je już od 7 miesięcy i mam straszny cellulit nawet na łydkach, nie jem duzo i nigdy nie miałąm cellulitu, podobno mozna zrobić jakieś badania na dobór tabletek anty, ktoś robił???

Tak słyszałem że ponoć tabletki anty powodują zatrzymywanie wody w organiźmie i tycie. Staraj się być dużo w ruchu, to schudniesz.

Musisz zrobić badania na poziom hormonów, a co do tycia to myślę,że zbiera Ci się woda w organiźmie-zakup w aptece AQUA FEMIN-powinno pomóc.

o to chodzi, że mam sporo ruchu, nie jem wiecej niż kiedyś. Zawsze byłam szczupła i nigdy sie nie odchudzałam ale widze ze przez branie tabletek bede musiała :-(

noctua a robiłaś takie badanie? pobiera się krew? ile kosztuje?

Gość jane 18
boze nie mow :( ja wlasnie zaczynam moje 1 opakowanie :(

Badania na poziom hormonów robi się z krwi, u mnie jak ostatnio pytałam to cos ok. 20 zł od hormonu.

uuu nie wiedziałam, żę robi się na kilka hormonów czyli ginekolog powie mi ile mam zbadac tych chormonów?

Gość ta k można
zrobic badanie na poziom hormonów ale PRZED braniem hormonów , przecież teraz w twoim organiżmie nie ma już "twoich" hormonów są hormony z pigułek więc wynik nie m,oże byc miarodajny

to ja cyba rezygnuje z tabletek

Gość ee tam
Co wy tu gadacie, to zalezy od kobiety Ja biore yaz juz 4 miasiac i nie tyle, wrecz przeciwnie chudne, zawsze chudłam po tabletkach, nie wiem dlaczego, ale jestem akurat z tego powodu zadowolona :D

Gość takiej to dobrze

może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Leaaa
ja jestem na 1 opakowaniu, ale ja wrecz przeciwnie po yaz, nie chce mi sie jesc. Mniej jem, moze zmien tabletki?? Ale chyba musisz miec zwiekszone łaknienie, przeciez nie moze ci antykoncepcja mnozyc kalorii

to dziwne że po YAZ tyjesz, może to nie powód tabletek? rozmawiałam z p.doktor o antykoncepcji, chciałam żeby mi przepisała jakies dobre tabletki antykoncepcyjne po których nie bede tyła, podkreśliłam że najbardziej się boje że utyje po tabletkach . zapiała mi Yaz powiedziała, że po tych tabletkach się nawet chudnie a nie tyje.

moja gin też powiedziała że po yaz się nie tyje tylko można schudnąć. Dziś wziełam ostatnią tabletkę pierwszego opakowania :)

Gość naatalkaa
Dziewczyny czemu jesteście takie wredne. Bo pani doktor powiedziała, że po yazie sie nie tyje to wmawiacie dziewczynie, że się obżera. Ja utyłam po yasminelle 5 kg. A moja waga przez tyle lat w miejscu stała! I na pewno nie jadłam więcej. Do tego krwawienia miałam strasznie bolesne. A moja doktor na to: no niemożliwe, wszystkim te tabletki służą. A no mi nie służyły i tyle. Każdy przypadek jest inny. A co do badań to można zrobić na poziom hormonów badania. Tylko z jakiegoś powodu lekarze ich nie zlecają i metodą prób i błędów dobierają tabletki.

Gość magdig
ja przytyłam najbardziej po yasmin nawet 7 kg , teraz biorę YAZ , zobaczymy jak to będzie mam nadzieję,że nie przytuję...

Gość Balm
Każdy organizm reaguje na hormony inaczej. To,że jedna z nas tyje nie oznacza, że wszystkie będziemy tyć. Ja biorę Yaz dopiero od miesiąca i schudłam 1,5kg.

Ja biorę YAZ od 3 miesięcy i jak narazie to tylko mi nieraz skacze moja nerwacja :P co do wagi to przytyłam ale nie od tabletek, tylko przez zimę i mój styl życia, po tabletkach nie utyłam ani nie schudłam. Wszystko zależy od orgainzmu, nie ma się co stresować, niekiedy trzeba wziąć kilka różnych tytułów, żeby wybrać odpowiednie tabletki. Przed rozpoczęciem pierwszego opakowania naczytałam się na forach opinii na temat YAZu i byłam przerażona, ale nie żałuję, że się jednak zdecydowałam

Gość bonczi
od tabletek antykoncepcyjnych samych w sobie się nie tyje. Tyje się od zwiększonego łaknienia, które jest jednym z możliwych skutków ubocznych. Ja biorę yaz już ósmy miesiąc i jestem bardzo zadowolona - dobrze się czuję, okres mam super regularny, miesiączkowanie przestało byc bolesne i jestem mega na tak. Fakt, przybrałam może ze 2 kilo, ale to raczej skutek braku ruchu w zimie, a nie 'tych potwornych tabletek'. ;)

Gość 099
ja od czasu brania yazu przytylam 5 kilogramów. Probowalam zmienic tabletki, ale caly czas to samo, wiec lekarz przepisal mi znowu yaz i tak z przerwami biore juz 2 lata. Od 5 miesiecy jestem na diecie i nie potrafie schudnac, zaznacze ze cwicze codziennie, rano biegam wieczorem brzuszki, cwiczenia na nogi i rece i nic. Jestem mega sfrustrowana tym bo nic nie pomaga. Przed rozpoczeciem brania tabletek moglam jest ile chcialam i nie tylam i bylam szczupla. teraz nie dojze ze cellulit straszny mam to w ogole nie da sie zbic tkanki tluszczowej. Nie mam juz sił na to ;/

schudlam na yazie sa to tabletki ktore nie powinny zatrzymywac wody w organizmie wiec pomysl czy moze nie masz ostatnio wiekszego apetytu, ida wakacje moze czesciej odwiedza sie kebaba itp.? nie gniewaj sie rzecz jasna, tylko pomysl jeszcze raz czy to napewno jest od tabletek... jesli tak to idz go gina niech ci moze wypisze jakies 21+7, moze na te lepiej zareagujesz przy pierwszych tabletkach moich przytylam 10 kilo, ale to byly tabsy stargeo typu, pozniej przy 2 i 3 tabletkach schudlam ok 6 kilo, zaznaczam: nie odchudzalam sie nigdy

Gość goza
Każdy organizm inaczej działa na różne tabletki ale muszę tu racje przyznać po moim doświadczeniu z tabletkami yaz że przytyłam po nich 7kg utworzył sie celulit cieżko było mi to zwalczyć chociaż w tam tym czasie pracowałam jako kelnerka i miałam dużo ruchu. W przychodniach na NFZ lekarze nie patrza na to żeby zrobić badania pacjentce . Zanim specjalista ginekolog przepisze nam tabletki antykoncepcyjne powinien zebrać wywiad odnośnie chorób (nowotwory itp), wykonać badanie ginekologiczne usg narządów rodnych cytologia oraz usg piersi, i morfologie krwi próby watrobowe i parametry krzepnięcia krwi . A jeżeli kobieta tyje po tabletach to jeszcze badanie hormonalne. Jak rozmawiałam ze swoim lekarzem na ten te,at to odpowiedział mi a jakie to badanie. Byłam w szoku jak specjalista moze drwic z pacjetki. A teraz przestałam brać jakiekolwiek tabletki antykoncepcyjne i czuje sie o wiele lepiej. Nie nakłaniam do zrezygnowania z tabletek to zalezy od kazdje z was. I trzeba pamietac o zdrowym rozsadku i zabezpieczac sie:)

"W przychodniach na NFZ lekarze nie patrza na to żeby zrobić badania pacjentce ." Blablabla. Stereotypy.

Gość goza
Czysty przykład idziesz prywatnie płacisz, lekarz jest tak potulny zleca ci wszystkie badania, a na nfz lekarz ma ustalona liczbe przyjec pacjentow i co odwala robote. Zmieniałam lekarzy i żaden z nich nie zlecił mi jakich kolwiek badan oczywiscie za proźbą. Wiec każdy ma inny pogląd.

A ja mam zupełnie inne doświadczenia. Prywatnie nawet zwykłego kontrolnego badania ginekologicznego nie miałam, a na NFZ na co drugiej wizycie (wizyta co 1-1,5 miesiąca). 🖐️ Przy czy to dokładnie ten sam lekarz.

Gość goza
No to gratuluje tak uczciwego lekarza bo takich zdarza sie mało ze tak dbają o pacjentki:)