Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marty_na

CZEKANIE NA WYNIK AMNIOPUNKCJI ... ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość marty_na

Witam!!! 3 tygodnie temu miałam robioną amniopunkcję ...zostało więc jeszcze ok. 7 dni czekania jak dobrze pójdzie. W między czasie odebrałam wynik testu potrójnego ... wynik niezadowalający - mówiąc delikatnie...Zwiększone ryzyko wystąpienia Trisomii 21 (1 na 120)...W zw. z tym czekanie teraz na "wyrocznię" czyli wynik amnio jest dla mnie zabójczy!!! Nie wiem czy mam się cieszyć ciążą czy wręcz przeciwnie??? To jest straszne uczucie, które "dobija" mnie!!! Czy któraś z Was jest może w podobnej sytuacji??

Gość marty_na
Chyba jestem sama "w tym towarzystwie" :). Reszta z was to szczęściary (mam na myśli ciąże o niepodwyższonym ryzyku) . Pozdrawiam!

Witam dokładnie rok temu byłam w podobnej sytuacji co ty,na moim pierwszym badaniu usg wyszlo wysokie nt czyli przeziernosc karczkowa dostalam skierowanie na badania prenatalne i robilam test pappa ktory ogolnie mowiac wyszedl zle ,juz dokladnie nie pamietam wynikow bo je wyrzucilam do smieci, sa nic nie warte,pozniej zdecydowalam sie na amniopunkcje strasznie sie balam o dziecko czy mu to nie zaszkodzi uff nie zaszkodzilo i dalej czekanie na wynik-wyrok,dostalam telefon bardzo szybko po 5 dniach okazalo sie ze wynik nie wyjdzie bo to co mieli wychodowac z plynu owodniowego nie wyszlo im, jakis blad techniczny itd juz nie wazne ,gdy rozmiawialam z lekarzem doradzal mi druga amniopunkcje ,ale zrezygnowalam postanowilam zaryzykowac trudno najwyzej bedzie chore,ale jest moje i nie zabije go,i co sie okazalo moj sliczny synek przyszedl na swiat zupelnie zdrowy teraz ma prawie 8 miesiecy i jest moim najwiekszym szczesciem,mam nadzieje ze w twoim przypadku wynik wyjdzie i pozytywny zebys mogla cieszyc sie ciaza i malenstwem ktore w tobie rosnie.pozdrawiam

Gość marty_na
Dzięki za odpowiedź! Mam nadzieje, że z mojego pobranego płynu owodniowego uda się wyhodować komórki - no ale chyba już by dzwonili, że coś jest nie tak...to już 3. tydzień "leci". Pozostaje mi więc cierpliwe czekanie - co ma być to będzie - więcej zrobić i tak nie mogę. Mam jednak nadzieje, że wszystko będzie dobrze...z drugiej jednak strony znając moje szczęście...szkoda gadać

Gość marty_na
Jeszcze 4 dni czekania - we wtorek powinnam mieć wyniki!!! 4 dni...