Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nitka__85

Uciski?? W 17 tyg. O co chodzi???

Polecane posty

Czesc dziewczyny mam pytanie :/ Jestem w 17 tygodniu ciazy i nie wiem czy to takie normalne, ze czuje jakby malec uciskal na moje narzady, zwlaszcza pecherz. Najbardziej zauwazalne jest to gdy leze na plecach z wyprostowanymi nogami, nawet jajniki wtedy czuje :/ Pojde do toalety i pozniej jest troche lepiej. Lekarz powiedzial ostatnio, ze macica sie stawia (czyli mam skurcze macicy),przepisal duphaston i nospe. I teraz nie wiem, czy to jak czuje ten ucisk to to sa caly czas te skurcze, czy czasem tez nie przesadzam i to moze normalne :/ Miala ktoras cos podobnego??

Gość to jeszcze nie to
w 17 tc dziecko jest jeszcze za małe, żeby na cokolwiek uciskać :) częste wizyty w toalecie to sprawa hormonów i jest to całkiem normalne to co czujesz to najprawdopodobniej dolegliwości związane z rozciąganiem się i rośnięciem macicy :) nie przejmuj się :)

Bo po tym stwierdzeniu przez lekarza o skurczach macicy nie wiem czy te uciski to cos powaznego z czym powinnam sie do niego zglosic (te uciski powoduja rowniez, ze brzuch jest wiekszy i twardszy) czy uznac to jednak za cos normalnego.

Gość to jeszcze nie to
jak zauważysz, że macica "się stawia" ( mocno twardnieje i ciągnie, ale przez chwilę ok. 30-90 s, a potem puszcza) więcej niż 6-10 razy na dobę to jest to powód do niepokoju mi gin kazał dzwonić jak będzie się stawiać więcej niż 10 razy na dobę i brałam też magnez, oprócz no-spy