Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caresiatko

Jakie powinnam zrobić badania i gdzie sie zgłosić zeby je zrobić..??

Polecane posty

Gość Caresiatko

Od kilku lat lecze tradzik niestety nic nie pomaga i zaden lekarz nie jest w stanie pomoc:( Słyszałam ze mozna zrobic jakies badania skąd to się wzięło i czym mozna to zwalczyc. Kto mi pomoże...??

Gość jak chcesz badania to proszę
ale zabulisz mnóstwo kasy. jest to zestaw badan, które zleca najlepszy dermatolog w naszym mieście: -morfologia -kał na pasożyty, -kał na lamblie, albo najlepiej p/ciała przeciwko lambliom we krwi -testy alergiczne z krwi -hormony: tsh, ft3, ft4, progesteron, testosteron, prolaktyna -wymaz ze zmian skórnych jak coś sobie przypomnę to dopiszę

niby za co to te mnóstwo kasy ma zabulić? Bo chyba nie za te badanie.Zresztą może poprosić o skierowanie i wtedy nic nie zapłaci

Gość a myślisz że lekarze tak
chętnie wypisują skierowania? to spisz je i poproś a potem powiedz nam jak było. większość tych badan nie jest refundowana przez lekarza pierwszego kontaktu. specjalista dermatolog będzie najpierw próbował różnych nietrafionych terapii za nim gdziekolwiek skieruje na jakiekolwiek badania, wiadomo, by dla niego byl jak najmniejszy koszt. lekarz prywatny nawet jak skieruje to oplacic za badania trzeba samemu. w najlepszym wypadku dostaniecie skierowanie na morfologię i kał na pasożyty. jak cud się zdarzy to na białko GSA, ale trzeba mieć na prawdę dobre znajomości u lekarza. jeszcze na tsh mozna liczyć/ ale przeciwciał lamblii-ok 100 z,. paneli alergicznych po 150 zł a jest ich kilka, ft3, ft4(no na to prędzej można liczyć), , hormonów płciowych, po ok 30 zł lekarze tak chętnie nie przepiszą. ale powodzenia!!! ja pracuję w lab od paru lat i na prawdę od święta zdarza się osoba z powyższymi badaniami, jak już coś to ma nazwisko takie jak lekarz.... albo ma na prawdę powżne problemy zdrowotne.

chyba trochę przesadzasz,to zależy od lekarza.JA miałam skierowania na te badania z NFZ,poprosiłam lekarza rodzinnego. jeżeli nie dadzą jej skierowania na wszystkie to chociaż na część

jeżeli lekarz jest w porządku to da.Ale nie zawsze.kiedyś miałam wodę w płucach,wrodziłam z wynikami do lekarza rodzinnego ,prosić o skir.na badania które lekarz mi zlecił(BYŁAm Prywatnie).Duzo tego nie był CRp,przeciwciała tarczycowe, prześwietlenie klatki piersiowej i morfologia.I mi nie dała ,stwierdziła,że tamten mógł mi dać. Zmieniłam lekarza.Powiedziałam jej jeszcze kilka słów prawdy.Bo leczyła mnie 2 miesiące z bólami do niej chodziłam a ta na żadne badania nie chciała mnie skierować.Twierdziła,ze to nerwobóle:O

Gość no to gratuluję lekarza
bo ja takich nie znam. owszem na te bardziej podstawowe można liczyc, ale uwierz, znajoma lekarka nawet sobie sama bala się zrobic kilka poważniejszych badań, w końcu zapłaciła za nie z własnej kieszeni a potem się cieszyła bo na zebraniu od kierowniczki przychodni dostali opierdziel za wypisywanie droższych badań. więc nie jest tak różowo. crp, morfologia to podstawowe badania, rtg w takiej syt jest na pewno niebędny, przeciwciała tarczycowe gdy mają swoje uzasadnienie tak samo. ale na raz takiego pakietu jak wypisałam (ktory jest okrojony bo dawno nie widzialam tego pakietu)lekarz nie przepisze. moze jak bedzie ciągał od wizyty do wizyty w koncu uzbiera się część tych badań.

Gość gość
Moim zdaniem warto zgłosić się po prostu do neurologa i się skonsultować. Warto jest znaleźć dobrego, takiego jak ten http://neurologprzygodzice.pl/