Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana__________12

problem z komuterem. Proszę o ewentualną pomoc....

Polecane posty

Otóż...potrzebuję usunąć partycję :C ... i wgrac na nowo system WinXP .. nie da sie tego zrobić z płytki windowsa.... wyskakuję komunikat " nie można usunąć partycji bo znajdują się na niej pliki systemowe potrzebne do instalacji" ... jak mogę to zrobić ?????????????? niechcący wgrałam dwa razy system na dysk C .. i teraz potrzebuje to usunąć i wgrać sobie jeden.

Gość musisz zrobic format
i wszystko do naow zrobic w dosie sie troche pobawic z usunieciem partycji c

Gość uruchom
komputer z plytki z winda i wszystko bedzie ok

tzn jak mam zrobić ten format ?? można w skrócie wytłumaczyć. nigdy nie formatowalam dysku...

Gość uruchom
komp. z plytki windows. podczas instaalcji masz opcje wyboru usun partycje a potem utworz i wszystko

no wlasnie nie bedzie ok.... probowalam tak zrobic i wgrał mi na nowo system..a strego nie usunął.... czyli teraz wgra mi system po raz trzeci.... kurczę

Gość z plyty tego nie zrobisz musis
z wejsc w dosa

Wkładasz płytę do CD-romu i płyta powinna się sama odpalić. Powinien wyświetlić się kreator i wszystko będzie opisane co robić. Instalujesz windowsa na partycji C:. Nie naprawiaj tylko wgraj od nowa, powinien być format i takie tam wszystko będzie opisane co robić. Później sam się zresetuje i powinno być Ok

Gość uruchom
zrobisz z plyty!!! uruchom isnt. z plyty podczas startu komp. wybierasz partycje potem albo jej format albo usuniecie nastepnieutworzenie i format wszystko jest w miare prosto opisane podczas inst.

Ważne po wgraniu windowsa trzeba wgrać sterowniki do płyty głównej bez nich nie będzie np internetu. Płytę dostałaś przy zakupie

no to własnie tak zrobiłam... i wgrał mi system drugi raz...a stary normalnie został... teraz już nie mogę tak zrobić...ponieważ mam za mało miejsca na dysku C by moc zainstalowac na nowo system.. potrzebuje wszytsko usunać a nastepnie wgrac na nowo.... a partycji C nie da sie usunac przez kreatora...bo jak juz pisałam wyskakuję komunikat 'nie mozna usunac partycji bo znajdują sie na niej pliki systemowe"

Gość uruchom
na dysku C masz plik o nazwie boot.ini otworz go skpiuj jego zawartosc i wklej w posta

kurr.. nie mam takiego pliku :(

Gość uruchom
masz wlacz widok ukrytych plikow i sie ppjawi

Gość a nie prosciej wsadzic plyte
nie otwierac jej zresetowac kompa. Jak bedziesz widziala pulpit z parametrami komputera taka czerna albo niebieska wtedy przyciskasz byle jaki przycisk i sama sie plyta uruchomi a pozniej robisz cos w zaleznosci jakie masz komunikaty

nie umiem znalesc tego boota... :( z plytki sie nie da!! :(

przecież możesz zmienić partycje w instalatorze windows pierwsze co się włącza to czy formatować dyski/zmieniać partycej/system plików tylko oczywiśce musisz przestrawić w biosie na bootowanie z cdrom i w ten sposób instalować a nie właczać instalator windows z windows

Gość uruchom
ide na mecz zrob tak: panel sterowania ->opcje folderow: widok ousun ptaszka przy ukryj chronuone pliki..... i zaznacz : pozakz ukryte pliki i .... zastosuj teraz na dysku C znajdziesz ten plik teraz ide na mecz jak nic nie zdzialsz to po meczu napisze Ci co dalej

no to podziękowała... widzę że sama nic nie zrobie :(

ja tez ide na mecz :) odezwę sie po meczu :) trzymajmy kciuki :)

Gość uruchom
zrob tak jak Ci wszyscy piszemy uruchom komp. z plyty instalacyjnej wtedy napewno pojdzie