Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjljlhjugjuk

o co chodziło w WOJNIE POLSKO RUSKIEJ ??

Polecane posty

Gość kjljlhjugjuk

za cholere ie moge zrozumiec przesłania tego filmu:/ ogłądałam dzisiaj.. i jedyne co mi sie podobalo to głowny bohater :d restzy.. po prostu nie rozumiem.

Gość vista vio
Bo jesteście za tępa na "trudne" filmy. Lepiej pooglądaj sobie komedie romantyczne z Zakościelnym, tam nie trzeba niczego zgłębiać ;)

Gość kjljlhjugjuk
mądralo więc wutłumacz mi o co chodziło?;]

Gość kjljlhjugjuk
No wybacz ale jakies duperele które dzieją się w głowie tej kobity są jak dla mnie bezsensowne.. :/

Gość to moze przeczytaj ksiazke

Gość kjljlhjugjuk
Ale ten film nie jest tylko dla tych co czytali tą ksiażkke.. pewnie gdybym przeczytała to bym zrozumiala dokladnie o co chodzi i nawet by mi sie podobało..

ja nie przeczytałam książki i film szczerze mówiąc mi się nie podobał. Jest możliwe, że go nie zroumiałam, ale nie jestem z gatunku tych co lubią komedie romantyczne z Zakościelnym, więc nie wiem. Jak dla mnie film nieciekawy.

Gość kjljlhjugjuk
No i właśnie, ja też nie lubie bzdurnych romantyków.. Ale nie warto tu tego pisać bo i tak oni mają swoje zdanie jak zawsze:)

Gość bezeczlnie tzyniczna marisha
no to napisz co widzialas ambitnego ostatnio?

Gość kjljlhjugjuk
choćby głupie oszukać przeznac zenie- gdzie puentą jest że oszukać się nie da. a tu puentą jest ?? że są ludzie którzy nie mają za grosz talentu w pisaniu scenariuszy Albo po prostu źle ujęli książke

Gość mhhhjjgj
"Bo jesteście za tępa na "trudne" filmy. Lepiej pooglądaj sobie komedie romantyczne z Zakościelnym, tam nie trzeba niczego zgłębiać " To napisać potrafi, ale odpowiedzieć na post z prośbą o wyjaśnienie sensu tego dzieła to już nie może :D

Gość bezeczelnie tzytzata marisha
oszukac przeznaczenie to ambitne kino? no wybacz :o

Gość kjljlhjugjuk
Ty mowisz o ambicji.. ja mowie o sensie.. o punkcie który wszytsko wyjaśnia :) w wojnie tego nie widze..

Gość ten film to szmira
jakieś chore wizje narkomanów :P chyba trzeba się naćpać, żeby to zrozumieć :P

Gość kjljlhjugjuk
też dziś to stwierdziłam :) że to film dla przepalonych ludzi.. A teraz doszła jeszcze - znajomość akcji poprzez przeczytanie książki :d

Gość bezeczelna tzyniczna marisha
ja tu tylko pytam o film jakby co bo nie mam co ogladac bo z wojna jakos nie mialm problemów

Gość ten film to szmira
ja na tym w kinie byłam :P:P:P pomijając kasę wywaloną w błoto, to do końca seansu wytrzymała tylko garstka ludzi :P powiedz za co ten film teraz jakieś nagrody dostał?

Gość bezeczelnie tzyniczna marisha
i co to znaczy przepalonych?

Gość kjljlhjugjuk
A jak zrozumialaś wojne ?? Przepalonych.. tzn że mają już zniszczoną psychike.. przez zazywanie :)

zycie i tworczosc typowego polskiego dresa :classic_cool: a myslisz ze Dorota M ma zniszczoną psychike poprzez zazywanie?

Gość sgretger
ja i czytalam i oglądałam, i uwazam, ze film beznadziejny,a książka średniawka. idąc na film wiedziałam, że ide na schizę jakąś, nastawiałąm sie na to, ale i tak bylam mega rozczarowana

Gość kjljlhjugjuk
oglądałam jeszcze ostatnio bękarty wojny - przypomniało mi sie

nie widzialem jeszcze podobno smieszne

Gość kjljlhjugjuk
śmieszny, jak wszystkie filmy tarantina

Gość kjljlhjugjuk
śmieszny, jak wszystkie filmy tarantina

Gość samaewusialat44
film WOJNA POLSKO....jest beznadziejny,ksiązka jest w ogóle nie do przyjęcia,i nieprawdą jest że to film dla tych bardziej inteligentnych.człowiek inteligentny,ma jakąś hierarchie wartosci i ważnosci,ten film za to,jest dla całej reszty,ani w nim sensu,ani przesłania.bezsens totalny.

Gość MałaMimiq
Nadrealistyczna alegoria polskiej tożsamości narodowej w rzeczywistości małego miasta w województwie pomorskim Wątki kryminalne przeplatają się w niej z nadzwyczaj dojrzałą egzystencjalną refleksją. Trzeba tu dodać, że jest to utwór dość brutalny, uświadamiający jak wielkim zagrożeniem jest dla człowieka narkotyk (w tym wypadku amfetamina), niszczący osobowość i generujący niebezpieczne urojenia. Uwagę zwraca zwłaszcza doskonale stylizowany język podkultury marginesu społecznego.

Gość taa nie ma jak google
:P

Gość LadyMorgana33***
Mi sie w ogóle nie podobał ten film i był męczący.Jedynym fajnym akcentem była postać Angeli.Ksiazki nie czytałam.Fakt fabuła jest trudna do ogarniecia bo sie dzieje na dwóch płaszczyznach i trzeba dokładnie oglądać zeby się nie pogubić w tym co się dzieje i tym co jest fantazją bohatera.

Gość Ikusia123
Jeśli ktoś lubi przerost formy nad treścią to polecam. Moim zdaniem książkę warto przeczytać choćby ze względu na unikalną wartość językową, niepowtarzalną stylistykę. Jeśli chodzi o film, ekranizacja i tak wypadła lepiej niż myślałam.