Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka do entej potęgi

zepsułam komputer!

Polecane posty

Gość idiotka do entej potęgi

wyłączyłam kompa poprzez wytarganie wtyczki z gniazdka i teraz nie chce mi odpalić w żadnym trybie . Czy może mi ktoś powiedzieć jakie mogą być konsekwencje mojej głupoty, da się coś z tym zrobić?

Gość idiotka do entej...
cały czas pojawia się komunikat, ze system uruchomi się za 30s ale po odliczeniu akcja zaczyna się od nowa... i tak sobie liczy wydając jakieś piski...

na czarnym tle sobie komputer odlicza ? hmmm powiadasz piski , jeżeli te piski są z głośnika systemowego to : AMI BIOS: (Liczba dźwięków - Błąd): 1 - Błąd odświeżania RAM. 2 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB. 3 - Błąd w obszarze pierwszych 64 KB RAM. 4 - Błąd zegara systemowego. 5 - Błąd procesorea. 6 - Błąd kontrolera klawiatury. 7 - Błąd trybu wirtualnego procesora. 8 - Błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. 9 - Błąd sumy kontrolnej BIOS. 10 - Błąd zapisu lub odczytu pamięci CMOS. 11 - Błąd pamięci cache. Dźwięk ciągły - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej. Award-BIOS (Liczba dźwięków - Błąd): 1 krótki - Wszystko ok. (to oczywiście nie jest błąd, hehe). 1 długi - Błąd pamięci. 1 długi i 2 krótkie - Błąd parzystości pamięci RAM. 1 krótki i 2 długie lub 1 długi i 3 krótkie - Błąd karty graficznej. Dźwięk ciągły - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej. Phoenix-BIOS - dot. gł. laptopów Zapis 1-1-3 oznacza: jeden dźwięk, pauza, jeden dźwięk, pauza, trzy dźwięki (Liczba dźwięków - Błąd): 1-1-3 - Nie możliwy odczyt parametrów konfiguracyjnych z pamięci CMOS. Najprawdopodobniej konieczna jest wymiana płyty głównej. 1-1-4 - Układ zawierający BIOS musi być wymieniony. 1-2-1 - Błąd zegara systemowego. 1-2-2 - Uszkodzona płyta główna. 1-2-3 - Uszkodzona płyta główna. 1-3-1 - Uszkodzona płyta główna. 1-3-3 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB. 1-3-4 - Uszkodzona płyta główna. 1-4-1 - Uszkodzona płyta główna. 1-4-2 - Błąd pamięci RAM. 2-x-x - Każda kombinacja sygnałów, rozpoczynająca się od dwóch dźwięków oznacza uszkodzenie pamięci RAM. 3-1-x - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej. 3-2-4 - Błąd kontrolera klawiatury. 3-3-4 - Brak karty graficznej. 3-4-x - Błąd karty graficznej. 4-2-1 - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej. 4-2-2 - Błąd zgłoszony przez płytę główną. Sprawdzić sprawność klawiatury. 4-2-3 - Błąd zgłoszony przez płytę główną. Sprawdzić sprawność klawiatury. 4-2-4 - Prawdopodobnie jedna z kart rozszerzeń jest uszkodzona. Jeśli wszystkie są sprawne to płyta główna nadaje się do wymiany. 4-3-1 - Błąd płyty głównej. 4-0-2 - Błąd płyty głównej. 4-3-3 - Błąd płyty głównej. 4-3-4 - Błąd zegara czasu rzeczywistego. Wymienić baterię na płycie głównej.

Gość idiotka do entej
na czarnym... ja pierdolę!