Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primawerkusia

bardzo praGNĘ dziecka...

Polecane posty

Gość primawerkusia

czy to normalne, aby w wieku lat 20 no prawie 21 pragnac dziecka ?

Gość frentii
Nie, brak ci chyba pomyslu na zycie...

Gość primawerkusia
pomyslow na zycie mam mnostwo, chodzi mi o tę wewnetrzna chec , moj instynkt macierzynski krzyczy wrecz

e tam minie ci.pomysl sobie o tym,ze skonczy sie wolnosc,non stop trzeba sie kims opiekowac itp itd. mi po glebszym zastanowieniu przeszlo ;)

Gość nie wiem czy normalne....
ale ja tez tak mam

Gość kass20
Hej.... ja tak mam od dawna już... mam 20 lat... ale to mi nie daje spokoju... co z tego ze pieluchy itp. nie kręcą mnie dyskoteki czy chęć prania narkotyków... ja poprostu pragne dziecka... z narzeczonym jestem 4 lata. wiem że narazie nie mogę.. ale tak bardzo chciałabym wyjść na rower czy na zakupy itp. z dzieckiem.. nie ważne czy to chłopiec czy dziewczynka.. dziecko to sens życia.. sama radość! coś pięknego. Pozdrawiam autorke:)

Gość kass20
czy to coś złego że kobieta w wieku 20 lat pragnie dziecka? czy lepiej jakby zaszła i zostawiła gdzieś po drodze? ... tak źle i tak nie dobrze... " bo nie mamy innego zajęcia itp." śmieszne... bo ma 20 lat to już jest gorsza? bo młoda? a ile jest starszych matek które nie dbają o swoje dzieci? są nie odpowiedzialne? piją alkohol gdy dziecko się patrzy..?

Jeżeli jesteś na to gotowa to dlaczego nie ;-) Dziewczyny rodzą dzieci w wieku 16 lat i też musi być dobrze. Ja mam 18 lat no i narazie mnie to macierzyństwa nie ciągnie, ale kto wie, co będzie za dwa lata :)

Gość Jaezpragnet
Ja pragnę także nie mogę przestać o tym myśleć. Mój mąż ma mnie dość :-(. A ja tylko chce zeby przyszedł do mnie listonosz i przyniósł zamowionego blendera :-p

Gość kass20
hehe zobaczymy:) fakt są dziewczyny w wieku 16 lat już z brzuszkiem ale nie uważam żeby akurat w tym wieku była chciana ta ciąża... niektóre się opiekują dzieckiem mimo wszystko a inne sobie latają po dyskotekach

Gość kass20
Jaezpragnet" a ile Ty masz lat?

Gość poiaaa
ja mam to samo... mam 21 lat, niebawem 22. jestem na czwartym roku studiow. z racji mojego kierunku nie moge pozwolic sobie jeszcze na dziecko. ile dalabym, zeby skonczyl sie juz ten okres, a ja moglabym cieszyc sie malutkim dzieciaczkiem:)

Gość kass20
poiaa wiem co czujesz:) niestety ja też muszę poczekać.. ale bardzo bardzo bym już chciała... żeby nie było... nie podchodzę do dzieci przedmiotowo tylko jak do dziecka oczekującego na miłośc i wsparcie... do starszych.." nie każda dwudziestolatka nie nadaje się na matkę... nie oceniajcie... nie obrażajcie.. Pozdrawiam!

Gość ciekawa jestem czy
tak samo bedziecie sie cieszyły jak wam wszystko sie skróci!!! najpierw trzeba mieć dom, pieniądze i męża ozywiście na którego będziesz mogła liczyć. Nad tym trzeba dobrze sie zastanowić!!!

Gość kass20
A co ty myślisz ? że my nie mamy domu? pieniędzy? nie wiemy co to odpowiedzialność? heh śmieszne... a nawet te laleczko co mają nad zbyt dużo pieniędzy nie wiedzą nawet jak się zmienia pieluchę.. nie oceniaj! My wiemy co możemy a czego nie!!!!

Gość kass20
a co do ukrucenia... nie interesują mnie dyskoteki.. ja już sie wyszumiałam

Gość najpierw skończ
studia potem weż sie za dziecko, czasami młode osoby wiedzą jak sie zachować dzieckiem niż te które sa niby bardziej doświadczone (po 25 roku), ja mam a raczej bede miała nie długo 22 lata i spodziewam sie dziecka. Te "starsze kobiety"( sory za te słowa) myśla że na niczym sie nie znamy i nie potrafimy być matkami bo mamy dopiero 20, 21 lat. tak naprawde nie jest i sa w wielkim błędzie!!!

A ja kilka dni temu skonczylam 19 lat, rok po slubie i w trakcie staran.. moze sie uda;PPP juz sie doczekac nie moge!!

Gość kass20
zgadzam się! są w wielkim błędzie .... myślą że jak jesteśmy młode to znaczy że głupie i nie doświadczone życia jak one.. pfff śmieszne.. a wam dziewuszki życzę wspaniałego dzieciątka oraz oby się udało zajść w ciążę:) powodzienia:)

Gość poiaaa
bawia mnie uwagi kobiet, ktore bezpodstawnie wystawiaja opinie o mlodych matkach. gdybym nie byla odpowiedzialna i dojrzala osoba nie myslalabym nawet o tym zeby nia byc. Konczac studia bede posiadala duzo lepsza pozycje zarowno finansowa jak i mieszkalna niz niektore osoby po 30stce. wtedy na pewno zaczne starac sie o malenstwo i zadne zlosliwe uwagi nie beda mnie ruszaly. a jesli chodzi o rozrywke, typu dyskoteki itp. nie potrzebuje ich, przez czas studiowania mialam tego az nadto wiec teraz nawet o tym nie myle:)

ja rowniez bardzo pragne dziecka imo ze jestem mloda i mam dopiero 21 lat.mam stalego parnera planujemy slub, w krotce wyjezdzamy za granice.jesli wszystko sie ulozy zaczniemy starania w nastepnym roku.to ze inni uazaja nas za nieodpowiedzialne mlode gowniary to ich sprawa ja sie za taka nie uwazam:D

Gość do kass 20
ja tez mam 20 lat... ale nie o tym mowa, mowisz ze nie ciagnie cie na imprezy itd.. wiesz, tu nie o to chodzi. zle pojmujesz pojecie, wyszumiec sie nie znaczy tylko latac po imprezach piac palic brac cotylko daja itd. to oznacza tez wyjscie na spacer czy do kina w spokkoju we dwojke nie martwiac sie czy dziecko jest glodne czy nie, to jest takze wysypianie sie np po 5 dniach pracy. to jest tez odpoczynek po 8h siedzenia za biurkiem w sklepie czy tam jescze innym miejscu pracy. gdy bedzie dziecko nie bedziesz mogla pozwolic sobie wlasnie na takie slodkie lenistwo w kazdej chwili, kiedy bedziesz miala na to ochote:) tez mysle czasem o dziecku, ale szkoda mi wlasnie tego mojego lenistwa z ktorego moge na razie korzystac, a ze jestem mloda to na dziecko mam czas...

Gość taka jedna 24
a ja nie krytykuję tylko życzę powodzenia i mam nadzieję że to przemyślana decyzja a nie chwilowa zachcianka:) i się zastanawiam jak to jest że jedne mają instynkt macierzyński w wieku 18 lat, inne w wieku 25 lat a niektóre nigdy...... ja mam 24 lata skończone i dziecko to dla mnie kompletna abstrakcja🌼

Gość do kass 20
a, i zeby nie bylo ze krytykuje czy cios bo nie. sama tez chcialabym dziecko ale na razie wlasnie nie chce tracic tego mojego lenistwa na ktore moge sobie pozwolic po pracy, w weeken, po ugotowaniu posprzataniu itd;) no i sytuacja materialna nie pozwala:P

Jeśli jesteś samodzielna finansowo to miej dziecko, zwykle jednak osoby 20-letnie wciąż same sa na utrzymaniu rodzicow.

Gość klopp
Smiesza mnie 20latki, ktore uwazaja sie za mega dojrzale, bo pragna dziecko, a nie sa nawet finansowo niezalezne i w razie gdyby (odpukac) partner wywinal jakis numer o odszedl, to zostana na lodzie i beda zmuszone powedrowac do rodzicow ze spuszczona glowa.

Gość poiaaa
ale zadna tu nie twierdzi, ze jest zalezna finansowo od kogos innego. fakt, ze teraz mam 21 lat i jestem jeszcze na utrzymaniu rodzicow i wlasnie dlatego nie decyduje sie na dziecko. chodzi glownie o instynkt, w tym wieku mozna juz go miec, czy to takie dziwne? gdy skoncze studia bede niezalezna od nikogo, bede w stanie zagwarantowac dziecku wszystko i nie bede odkladac tej decyzji na pozniejsze lata.

Gość prawda jest taka ze.....
wlasnie te co chca miec dziecko w wieku 20 lat to nie maja zadnego pomyslu na zycie, bo jedne pragna np dostac nobla a drugie... dac sie zaplodnic :P no ale i takie sa potrzebne, zawsze to mniejsza konkurencja na rynku pracy wiec mnozcie sie.

Gość kass20
to co piszecie jest straszne... ja mieszkam z narzeczonym 3 lata i nie dostaje od rodzicow grosza... mam wielkie plany na przyszlosc ale jestem tego moge tak samo to zrealizowac z dzieckiem! stać mnie na to! i jak cos wam sie nie podoba to wogole sie nie udzielajcie! i zajmijcie się sobą! my 20 latki wiemy co chcemy a czego nie a wam nic do tego!!!!!!

Gość kass20
dodam ze narazie nie bede miala dziecka chciaz bym chciala.. ale ja wiem co chce jemu zapewnic.. tu nie chodzi o to bo my chcemy i robimy!! tylko ze wlaczyl nam sie instynkt macierzyński ... a to różnica.. za mna juz to dlugo chodzi.. ale nie moge chciaz mam dom mieszkam z narzeczonym. Chce dojsc do tego by moje dziecko bylo na wszystko stac! a poza tym dziewczyny ktore nie maja duzo pieniazkow tez swietnie sobie radza z wychowaniem dziecka .. tu nie chcodzi o to czy doswiadczone czy nie... to wy strasze tez w tej sprawie pierwszego dziecka nie macie zadnego doswiadczenia... i my sie wcale za takie nie mamy! poprostu czujemy na co mozemy sobie pozwolic... zreszta wiekszosc starszych przyczepi sie do nas dziewczyny.. a co mamy czekac do 30stki i sie potem okaze ze nie mozemy zajsc w ciaze ? i meczyc sie kolejne 10 lat? i zostac stara mama... dzieki..