ja_tylko_pytam 0 Napisano Październik 2, 2009 kass20: chłopaka jestem pewna :) ale macie rację, lepiej udać się do ginekologa po talbetki ispać spokojnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kass20 Napisano Październik 2, 2009 skoro jesteś pewna to ok... ale o wieści o ciąży wiele może się zmienić.... no oczywiście życzę jak najlepiej. Ale wiedź że stosunek przerywany to naprawde duże ryzyko a ty chyba nie chcesz teraz zostać mamą? popatrz... przecież dużo kobiet bierze tabletki antykoncepcyjne... ja też miałam obawy... uwierz mi.. nie chciałam się truć... ale przecież tylko rok nie zaszkodzi prawda...? zresztą kobiety po 10 latach brania tabsów zachodzą w ciąże... gumka też nie jest pewnym źródłem zapobiegania ciąży... ile już było przypadków ciąży po gumce? a poza tym z tego nie ma żadnej przyjemności :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ja_tylko_pytam 0 Napisano Październik 2, 2009 wiem, że faceci bywają różni ja mojemy ciąglę "truję", że sie boję "lecieć" na przerywanym, ostatnio kupił mi test, żebym była pewna; ja zrobiłam to co należało do mnie,a całą resztę testu wykonał on; i chociaż żadne z nas dziecka by jeszcze nie chciało nikt nikogo by nie zostawiał ;-) a o tabletkach dzisiaj z M. pogadamy i niedługo udam się do ginekologa ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kass20 Napisano Październik 2, 2009 i pozytywnie:-) zawsze pewna i nie zestresowana każdego m-ca :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa kotki dwa Napisano Październik 2, 2009 Zainteresowal mnie ten Lady Comp... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym radziła Napisano Październik 2, 2009 bo ten Lady Comp czy pearly to na serio fajna sprawa dziewczyny. I nie trzeba do tego mieć regularnych cyklów, moje od zawsze pozostawiają wiele do życzenia...Jest jeszcze tańsza wersja tego, tzw bioself, ale to już inny producent i trzeba jednak mieć bardziej regularne cykle, nie jest już taki pewny, a w pearly czy LC to jakieś 98 czy 99 procent skuteczności... no ale młoda 18 letnia dziewczyna to może za duży wydatek, chociaż sama nie wiem... co do stosunku przerywanego to udowodniono, że pre-ejakulat nie zawiera plemników zdolnych do zapłodnienia, są ona w tzw 'kropelkowaniu' które jest dopiero na kilka chwil przed wytryskiem, ale niestety cały witz polega na tym że niewiadomo nigdy do końca czy facet dał radę wyjść jeszcze przed kropelkowaniem.....i stąd ewentualna wpadka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tescikowu Napisano Lipiec 19, 2011 W takich przypadkach radziłabym używać metod naturalnych np testów owulacyjnych :) Sama stosuję Afrodytę i jestem zadowolona z tej metody :) pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tez stosuje Napisano Lipiec 19, 2011 Też mam Afrodyte. Nie jest droga a wystarcza na długo. W dni płodne po prostu się powstrzymuje :) a da się wytrzymać :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach