Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaczyOntoTY

Praca licencjacka strony

Polecane posty

Gość JaczyOntoTY

Ile stron powinna miec praca licencjacka? studia humanistyczne tak plus minus...bo zastanawiam sie czy 40 stron to duzo. tzn 40str tekstu merytorycznego, bez wstepu, spisu tresci itp. Ostatnio spotkalem sie z opinia ze powinna miec od 40-60 str, ale nie wiem czy chodzi o sama merytoryke czy to jest np 60 str "od odkladki do okladki":)

Mysle,ze tak 40-50 stron jest ok. Ale to też zależy od promotora- niektorzy mowia,ze ma byc tyle i tyle stron. Ale przede wszystkim glowna zasadą jest nie ilosc ale tresc. Moze zapytaj promotora lub grupe- na ile stron piszą.

Gość JaczyOntoTY
ok, zgadzam sie z Wami - wszystko zalezy od tematu. Powiedzcie mi tylko jeszcze czy np te 30 stron to ilosc samej merytoryki czy 30 stron to praca + spis tresci+ wstep+biblografia :) Troszke nie obeznany w tym jestem, bo to moj drugi kierunek i zawsze jakos tak z mniejszym zaangazowaniem podchodzilem, ale temat pracy mam wymarzony wiec spokojnie sobie pisze:)

A promotor nic wam nie mowil, nie okreslil ilosc stron? Mysle,ze 30 str. to "czysta" praca+ kilka stron:spis, bibliografia itd. Takze wychodzi cos ok. 35-40. Mysle,ze tyle bedzie ok. Jezeli masz "lac wode" to lepiej napisac mniej stron niz pozniej rozczarowac szanowna komisje swoją praca;) Poza tym ilosc stron wyjdzie przy pisaniu... Moze okazac sie,ze tak zaglebisz sie w temat,ze lekka reka napiszesz 40:)

Gość JaczyOntoTY
Dzieki za pomoc:) Czesto nie chodzilem na seminarium bo to moj drugi kierunek, taki hobbystyczny i stad mam braki:) Dzieki wielkie za pomoc :)

Najlepiej popytaj ludzi, z ktorymi jestes w grupie na seminarce- oni Ci pomoga. Wiesz- zeby nie wyszlo,ze napisales za malo lub za duzo. Lepiej sie nie wychylac;) Powodzenia na obronie, chociaz to pewnie dopiero za kilka miesiecy;)

Gość ej ty asiuula
Ja miałem prace na 10 stron opisu i 10 stron merytoryki. wystarczyło.

Gość JaczyOntoTY
Aj to jest drugi kierunek w dodatku zaoczny, pierwszy pochlania mnie calkowicie stad bywale glownie na konsultacjach stad tak jest...ale sie tlumacze heheh :) Dziewczyno Ladacoo, obrona jest przelozona z czerwca na drugi termin czytaj polowa pazdziernika :) wiec calkiem niedlugo, ale praca na ukonczeniu, chcialem poprostu spytac czy moje ~40 stron to nie za malo. Najchetniej to bym tego nie pisal a porozmawial z komisja z 30min na ten temat:)

Gość ej ty asiuula
A co czym ta praca ?

Gość jcdhvyfgt
to juz duzo, przeciez wkocu ze wszystkim zajmie ci ponad 40, zwlaszcza ze to licenjacka to komu bedzie sie chcialo czytac te wypociny? :O

Gość JaczyOntoTY
Katalonia jak autonimiczny region Hiszpanii.

Gość ej ty asiuula
E, to spoko, z takiego tematu to mozna wode lać, choćby na 100 stron. U mnie to był program (kilkanaście plików + grafika + zrzut bazy danych), więc im mniej tym lepiej. I tak promotor później mówił że troche za dużo, trzeba było bardziej zoptymalizować.

40 stron jak na race lic. jest jak najbradziej ok:) W koncu to tylko praca licencjacka;) Ciekawy temat, mam nadzieje,ze odwiedze chociaz raz w zyciu to miejsce:D Marze, marze... wiem,wiem:D Wazna jest rozmowa- obrona. Ale no stress, mysle,ze spokojnie 4-5 dostaniesz:) POWODZENIA i napisz jak po obronie...:D

Gość JaczyOntoTY
niby tak, ale literature dotyczaca tego tematu mozna policzyc na palcach jednej reki a i tak zostana wolne palce :) kozystam glownie z ebookow i zagraniczncyh serwisow. Ale lubie to , drugi kierunek hobbistyczny a temat pracy to takie 'ucielesnienie zamilowan':)

Gość JaczyOntoTY
Dziewczyno Ladacoo - polecam, Katalonia zyje wlasnym zyciem ... piekny region :) Oj jesli nie zapomne i bedzie to mozliwe to dam znac...ale bywam na tym forum raz na kilka tyg...zazwyczaj jak potrzebuje szybkiej odpowiedzi:) Dzieki Wam wszystkim za takie szybki odpowiedzi:)

Gość JaczyOntoTY
Niee, nie ma zbytnio czego podziwiac:) stosunki to kierunek hobbystyczny, lubie to ale "nie wczuwam sie " zbytnio w to co sie dzieje na uczelni - studiuje to dla siebie :) , stad mam takie braki jesli chodzi o fundamentalne informacje odnosnie pr. licencjackiej :) bo seminarium omijalem lukiem :) Ale same studia jak dla mnie mega ciekawe A pierwszy kierunek to prawo, jako takie polaczenie:) A Ty tez studentka?:]

prawo i stosunki? Ciekawe polaczenie. Ja tez studentka... i tym roku wlasnie bede pisala i bronila pracy lic.;) P.S Rzadko spotykam czlowieka,ktory studiuje kirunek tylko i wylacznie ze zwyklej pasji, czy jak to napisales- kierunek hobbystyczny:)

Gość JaczyOntoTY
Ja za kilka tyg bede sie bronic -> moje informacje nt. obrony nie sa zbyt porazajace... Ty bronisz sie za rok, a wiesz o wiele wiecej niz ja :) hehehe nie ma to jak dobra organizacja :) Temat wybrany?;] Stosunki sa naprawde ciekawe, moze niezbyt perspektywiczne, ale jesli ktos to lubi to na pewno same studia go nie rozczaruja :)

Gość JaczyOntoTY
dodam ze studiuje stosunki analne, oczywiscie :) ostatnio z pasywow mialem na egzminie 5, a egzaminowal mnie osobiscie kierownik katedry z 23 cm :)

Gość JaczyOntoTY
hehe podszywacz :)

Czyli wiazesz swoje zycie z tylko z prawem? A dokladniej-myslales co chcialbys robic, jaka aplikacje? Ja temat wybralam, jeszcze zanim zaczely sie seminarki:D Promotor zachwycony, zresztą Wielki Czlowiek mojego uniwerku. A dokladnie temat bedzie brzmial Ojciec dziecka z niepelnosprawnoscia( czysto wiaze sie z moimi studiami:) ). Nie wiem czemu,ale bardzo chcialam/ chce pisac wlasnie o tym problemie. O matkach duzo sie mowi, a tak naprawde rola ojca w zyciu dziecka jest bardzo wazna. Zeby nie zanudzac powiem,ze jeszcze ani 1 strony nie napisalam;) A prawo,ktory rok?

Gość JaczyOntoTY
prawo rok 2 od 3 lat robie, jakos tak wolno mi idzie

Gość JaczyOntoTY
hehe mam niezla beke z tych podszywaczy:D sorry nie bylo mnie chwile przy komputerze. Prawo 4 rok, na szczescie bez powtorek :) Wzajemnie zycze powodzenia :)

Gość JaczyOntoTY
Co do Twojego tematu to ciekaw jetem co w takiej pracy bedzie zawarte, no coz nie znam sie na tym;] Heh no jak komus sie nudzi i ma nudne zycie to sie podszywa :) dobranoc.