Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jussaa

Proszę o radę!!!

Polecane posty

Gość jussaa

Nigdy nie sądziłam że będę musiała założyć tego typu temat.Mam prawie 30lat, zabezpieczam się skutecznie przed ciążą przez 10 lat,a to taka wpadka. Miesiąc temu wyszłam za mąż i postanowiłam zrobić przerwę w braniu pigułek.Zauważyłam znaczny spadek libido i inne objawy po niemal 6 latach brania bez przerwy.Okres skończył mi sie tydzień temu i dziś pierwszy raz kochaliśmy się z prezerwatywą.I spadła!!! została we mnie z całą zawartością!! czytałam gdzieś że po pigułkach jest większe ryzyko zajścia w ciążę.Mam gdzieś tabletki które się bierze po (kupione wieki temu,mam nadzieje że jeszcze ważne)Brać je? a co z dniami płodnymi, tym się nigdy nie interesowałam (na kursie przedmałżeńskim nie słuchałam uważnie bo nie uznaje tego jako skuteczną metodę antykoncepcji)Nie bardzo mam ochotę znów naszprycować się hormonami po niemal tygodniowej przerwie a na dziecko jeszcze nie jesteśmy gotowi..nie wiem co robić:(

Rozumiem Twoje nerwy:) Ja bym sprawdziła datę ważności tabletek "po", jeśli są stare to wykonałabym telefon do przyjaciela=ginekologa i poprosiła o receptę... A jak nie masz kontaktu z ginem, to spróbuj u lekarza 1 kontaktu. Wydaje mi się, że istnieje duże ryzyko tego, że masz właśnie dni płodne...

Gość jussaa
o rany!! nie mogę ich znaleźć! kupiłam je chyba z 5 lat temu,kilka razy sie przeprowadzałam..cholera. Mieszkam za granica,tutaj w soboty i niedziele doktor nie przyjmuje..

Gość jussaa
już załatwione:) pojechałam do szpitala i dostałam receptę na jedną pigułkę po.W dodatku za darmo. uff ale problem pozostał.Nadal chcę zrobić przerwę od pigułek ale jak tu z tymi gumami, jeśli znów spadnie:(

Gość alfabetagama
no i wlasnie ja tych przerw tez sie boje.moze uzywaj tez globulek?a naturalne metody to raczej moga sie niesprwdzic bo twojorganizm jest rozregulowany po braniu tabsow.wiec wszystko moze sie przestawiac.

Gość jussaa
ale same globulki nie są chyba takie skuteczne?