Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

Czemu w Polsce nie produkuje się fajnych łóżeczek dziecięcych?

Polecane posty

Gość Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

Tak się ostatnio zastanawiam, czemu Polacy zatrzymali się w czasie jeśli chodzi o wzory łóżeczek dziecięcych. Wszystko robią "na jedno kopyto", bez pomysłu, brzydkie. A na świecie takie fajne rzeczy w międzyczasie pokonstruowano. Jasne można je sobie kupić, ale troszkę drogie są i nie na naszą kieszeń i o ileż byłoby nam łatwiej gdyby rodzimi producenci pozrzynali troszkę z tych importowanych nowości. W kwestii wózków są prędcy, bo mamy dziś w kraju repliki od Mutsy po Quinny. W kwestii mebli podobnie. Ale jeśli już o łóżeczka chodzi, to muszę powiedzieć, że żyjemy na "łóżeczkowej pustyni". Takie łóżeczko to w sumie też mebel i powinien zdobić, tymczasem większość tych Made in Poland wygląda na "późnego Gierka" niestety.

Gość Chciałabym żeby przeczytał to
ktoś kto pracuje w firmie Klupś albo Drewex i wziął mój komentarz pod rozwagę. Brakuje nam świeżyzny, naprawdę, bo zaczęło być nudnoooo.

Gość prezes Drewexu
nie mam czasu na tworzenie nowych designów bo całymi dniami siedzę na kafe

Gość No właśnie o takich piszę
toż to żałosny PRL... :/

Gość Do prezesa nie mierzę tylko
tych co to odpowiadają za wzornictwo. Podejrzewam, że googlują czasem, co by poznać opinię konsumentów odnośnie jakości produkowanych rzeczy.

a Ty papierowe co do nas nie zaglądasz? Jak już mowa o łóżeczkach- może ma ktoś pomysł co zrobić bo mi ręce opadają. moje dziecko niespełna 10 miesięczne nauczyło się podciągać na rękach. tj. dno w łóżeczku ma opuszczone a stojąc potrafi podciągnąć się jak na drążku tak ze boję się że wypadnie. kilkakrotnie złapałam go już na takim podciąganiu i nie wiem co z nim zrobić... Wiem że nie na temat trochę ale może ktoś pomoże...

Gość dupa jasiu.
Gość do dupa jasiu
Nie o takie mi chodziło. Te w ogóle nie są fajne. Takie byle co. Przerost formy nad treścią.

Gość PRL to większość tych które
są dostępne dla polskiego konsumenta. Dajcie mi troszkę czasu, żebym powklejała wszystkie linki do jednego posta i wam pokażę, co miałam na myśli. Te od "dupa jasiu" to nie to o czym piszę.

łóżeczko sluzy dziecku do 2-3 lat. wazne zeby bylo solidne i z materiałów bezpiecznych dla malucha. teraz jest cała masa udogodnien- szuflady, opuszczane boki, rozne kolorki, nietoksyczne farby, rozne wzroy itd... dawniej byly tylko dwa albo 3 wyjmowane szczebelki i finito. Nierozumiem tematu. Nie podobaja Ci sie drewniane to kup turystyczne tam juz na brak kolorów i wzorów nie mozna narzekać... Mnie sie podobaly te łózeczka z ikea ktore pasuja do serii mebli mammut http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80099144 ale ze w KRK takiego nie mozna bylo kupic to poprostu łozeczko z przed 20 lat (moje wląsne) pomalowalam na odpowiadajacy mi kolor odpowiednią farbą i prezentowalo sie calkiem ladnie. Posluzylo ile mialo posluzyc a potem kupilam normlane lozko. Jak Ci się nie podobają proponowane kolory i wzory dostepne w sprzedazy to zrób sobie na zamówienie albo "pobaw się sama".

Gość do mamani
nie rozumiesz co mam na myśli. to tak, jak było kiedyś z wózkami mutsy i quinny, wszyscy chcieli je mieć tyle że nikogo nie było na nie stać, więc "polak mądra głowa" pofatygował sie o repliki. podobnie było z meblami: ludziska nagrzali się na ikeę, boconcept, kuchnie poggenpohl czy siematic - i co? - "polak mądra głowa" pofatygował się o całą serię ich replik. te wszystkie fajnie wyglądające też są bezpieczne, tyle że dodatkowo zdobią i co w tym niby złego. można by je replikować w polsce - czemu nie?

Gość do mailna
nie chodzi o turystyczne tylko te prawdziwe stacjonarne, drewniane. dajcie mi jeszcze chwilę to wam je powklejam, żeby była jasność.

Gość No zaraz bo właśnie
wyszukuję zdjęcia w necie. Trochę może to potrwać. Proszę o cierpliwość.

a ja się zastanawiam, czemu w Polsce ludzie mając fajny pomysł na biznes boją się podjąć ryzyko. autorko, może po prostu załóż firmę tworzącą fajne łóżeczka, myślę, że zbyt na rzeczy dziecięce zawsze będzie. tym bardziej, że łóżeczka w Polsce podobno nie są fajne;)

Gość Nie mogę założyć takiej firmy
bo nie mam zainteresowań i wykształcenia w tym kierunku. Wypowiadam się z czysto konsumenckiego punktu widzenia. Dajcie mi chwilę, proszę, na skomponowanie tego postu ze zdjęciami. Z góry dzięki za cierpliwość.

mnie sie srednio podoba to kwiatkowe łozeczko. to takie z motywami mozna kupic wszedzie. ostatnio w markecie real bylo lozeczko łózko stol stolki szafa itd z motywem slonia- wlasnie w takim stylu jak pokazalaś.... i wcale takie drogie nie bylo...

Gość Mamani nie o takie chodzi
to nie to. Proszę poczekajcie. Wkleję wam je, jak obiecałam.

A ja mam fajne łozeczko..Wujek mi je zrobil :D Takie ladne,recznie robione..Moglam synka w nim kolysac :D Widzialam podobne za 1000zl a ja wujkowi tylko flaszke postawilam za nie :D

Gość no i gdzie te linki
ale żeś dała czadu ;) tyle czasu ci trzeba na kilka linków czy sama nie wiesz czego chcesz:P

Gość była moja wypowiedź
nt tego że autorce nie da się dogodzić, ale została usunięta przez durną ModerMax, która chyba dzisiaj okres miała.