Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebilon

bebilon comfort

Polecane posty

pasuje zakrętka z lovi do aventu , na smoczku z lovi sa 2 kreseczki narysowane to pewnie rozmiar drugi to jest. moj od 1,5 miesiąca pije z lovi i nie ulewa mu sie i nie łyka mleka za szybko

Gość altowka1
Bardzo dziekuję, jutro kupię smoczek lovi. Mam nadzieje, że są tańsze niż aventu... Gdzie można kupić taniej bebilon comfort? W jakim supermarkecie? Ostatnio mąż kupił w aptece za prawie 29zł! Przecież to zdzierstwo jak nic.

Gość altowka1
Mam jeszcze pytanie. Moja mała nie śpi dobrze po tym bebilonoe comfort-budzi się co godzinę i boli ją brzuszek. Już nie wiem co robić. Dodam, że gorączkowała mi przez dwa dni i akurat gorączka zaczęła się po podaniu pierwszy raz tego mleka. Wszyscy mówili, że od mleka nie może byc gorączki, więc podawałam jej je na zmianę z piersią. Teraz, kiedy gorączka przeszła i podaję ten bebilon comfort- to jak juz wczesniej pisałam- budziła się z płaczem. Myslałam, że jest może głodna, że powinna już pić bebilon comfort 2 i dawałam jej częściej to mleko. A potem jak tym wszystkim chlusnęła, to masakra. Dzisiaj pojadę do lekarza bez małej i zapytam o co chodzi. Wczesniej podawałam różne mleka - nan1, bebilon1, bebiko1 i po nich też się męczyła, więc kupiłam ten comfort, bo niby na gazy i kupki dobry. Owszem, na kupki dobry, ale na ból brzuszka to nie. Jak miała tą gorączkę to po dawaniu jej tego comfortu spała dobrze, ale to pewmnie dlatego, że miała gorączkę i była zmęczona.

altowka1 ja wprowadziąłm mleko bebilon c z powodu że mały miał zatwardzenia i dopiero poprawe zobaczyłam po 2 tygodniach. gadałam z lekarzem i mowi ze na zpoprawe to trzeba troszke czasu. ja place 21zł w rossmanie. ale jeszcze z miesiąc i planuje wrócić do bebiko

Gość altowka1
Rossman to ten od kosmetyków? Mi też powiadają, że trzeba poczekać na unormowanie się przejścia z piersi na butlę. Cóż- dziekuję za rady (dzis jadę kupić smoczek lovi). Pozdrawiam serdecznie

rossman tak ten co w nim sa kosmetyki te mleczko tez tam jest. daj znać jak tam smoczek sie sprawdza? ja tam jestem zadowolona jestem. na pewno sie nie zatyka i nie łyka maluszek za szybko

moj czasami śpi bardzo mało ale ostatnio w nocy zjadł o 23 godzinie i spał do 6:30 a zjadł 120ml

Gość altowka1
To pieknie! 7 i pół godziny snu... To byłoby super! Zobaczymy jak to będzie dziś w nocy.

ale to była jedyna taka noc. srednio je od 3 do 4,5 godzin. teraz te dwie nce sotarnio je mało bo tylko po 60ml. a w dzień 120ml

Gość alotwka1
Witam. Cóż, Hania zjadła o 11, potem o 4 i o 9 rano, ale pomiędzy budziła się co godzinę i podawałam jej albo wodę przegotowaną, albo przekładałam na brzuszek i wtedy purkała i spała dalej albo wkładałam jej smoczka. Także spania nie było. Trudno! Dobrze, że jeszcze nie muszę isć do pracy, to się pomeczę, może przy bebilonie c 2 będzie lepiej bez tego kleiku. Jeśli chodzi o ilość zjadanego mleka, to w nocy raz zjadła 80ml, raz 90ml, także nie dużo, ale to pewnie dlatego, że z kleikiem.

Gość altowka1
Kładę na brzuszku, ale swoją głowę mam przy głowie małej, także słyszę ją. Poza tym kładę od 4 mies, bo wczesniej sie bałam ze względu na śmierć łóżeczkową - tak wszyscy straszyli. Teraz jest duża, to chyba juz jej sie tam wszystko wykształciło w systemie oddechowym. Jak leży na brzuchu to zawsze sobie beknie i purtnie. Z tym, że na brzuchu śpi zdecydowanie rzadziej niz na pleckach. Poza tym czekam aż zacznie się na boki przekręcać, bo na razie to słabo, a juz przecież lada dzień skończy pół roku... Jeśli chodzi o smoczek lovi, to maż dziś kupił mi ten trójprzepływowy i medium i tak szybko leci jej to mleczko, że boję się że za szybko. Trzeba będzie jeszcze kupić ten 3+ slow.Zobaczę. Na otoczce smoczka jest napisane czy smoczek jet mini czy slow czy midi. Proszę zobaczyć jaki ma Pani.

altowka1 na moim smoczku jest napisane mini. ja klade Filipka na brzuszku ale tylko w ciagu dnia . w nocy nie bo on spi sam w łóżeczku i sie boje. mam prozbe nie pisz do mnie na pani. jestem Ewa

Gość altowka1
ok, Ewa. Nie piszę na Ty z szacunku do ludzi, ale juz poznałyśmy się trochę to spoko. Hania spała lepiej po bebilonie c2 - czyli 1 była dla niej za chuda. Mogę wręcz zaryzykować stwierdzenie, że jestem wyspana. Od 20 do 24 spała bez przerwy, a potem tak 2-3 godziny, jak na nią to dobrze. To pozdrawiam. Marta

Marta przepraszam ze tak długo milaczłam ale miałam w niedziele chrzest Filipki i bardzo byłam zaganiana. moj po mleczku bebilon confort 1 śpi mi ładnie w nocy od 5 do 7 godzin. w dzień je od 3 do 4 godzin średnio. teraz troszke mniej mi je bo nie stety troszke jest chory

Gość altowka1
Witam. Minęło kilka dni i juz się trochę mojej Hani unormowało po tym mleku. Niestety- mała budzi sie jednak w nocy na dwa posilki- zasypia o 20, budzi się ok 24 i poem 4-tej, 5-tej rano i je. Próbowałam oszukiwać ja wodą, ale nic z tego nie wyszło. W dzień Hania wcina już owoce i zupę, mleko je o 11 i potem dopiero przed snem o 20. Wygląda bardzo papusnie, nie chcę żeby była gruba. Mam nadzieję, że to nocne jedzenie jej tak nie rozpasa. Pozdrawiam. Ja już chrzciłam małą. Teraz oby do komunii...

Gość altowka1
Hej Ewa. Wiesz, jednaknie jestem zadowolona z tego smoczka lovi- kupiłam ten drugi rozmiar-dziurka jest ok, ale podczas jedzenia ten smoczek się tak spłaszcza i muszę małej przerywać i wyciagać butelkę żeby powietrze wyleciało. Butelki aventu są pod tym względem najlepsze, bo podczas ssania słychać i widać jak wylatuje z nich to powietrze. Musiałabym jeszcze kupić trójprzepływowy smoczek avent i spróbować. Coś zaczęlo moja hanię męczyć w nocy po tym mleku. Juz nie wiem co mam robić. To narka.

Marta twoja Hania już moze jesc owoce jak ci fajnie ja nie mogę sie doczekać 4 miesiąca kiedy bede mogła zacząc podawać jej marcheweczke, jabłuszko itp. lovi smoczek ma ten minus ze się zasysa. :(

Gość altowka1
Dopiero od tygodnia karmię wyłącznie butelką, owoce i zupki zaczęłam dawać pod koniec 5-go mies jej życia. Inaczej wyglada rozszerzanie diety u dzieci karmionych piersią. A teraz jesteśmy na etapie szukania królika dla małej żeby dodawać go do zupki. Trochę szkoda mi takiego ślicznego, mięciutkiego króliczka. Kura to głupia jest, a króliczek to tak inaczej...To mówisz, że Filipkowi też się zasysa ten smoczek. Trochę to wkurzające.

moze wymienimy sie numerami gg? zasysa sie ten smok ale nie przy kazdym jedzeniu. pierwsze owoce planyje zaczac wprowadzac od 3 marca mały wtedy bedzie miał 3,5 miesiaca ponad. ja mieszkam na wsi i planuje za jakis czas kupic koze specjalnie dla mleczka. a jesli chodzi o kroliczka to racja

Gość altowka1
Jak mam Ci podać ten numer? Tak na forum to nie za bardzo chyba. Może napisz mi swój nr GG albo e-mailowy.Marta

czy u dwumiesięcznej córci na ulewanie zastosować bebilon junior czy AR

Witam :) mój 3 miesięczny synek był na bebilonie pepti (ze względu na kolki i małą wysypkę) dziś wróciłam od lekarza i kazał mi przejść na bebilon bądź bebiko. Olek kiedyś dostawał bebilon comfort i nawet mu służył- myślę o powrocie na jakiś czas do niego -tym bardziej że synek ma nadal kosmiczne kolki :/ chyba że pomieszać bebiko i bebilon comfort? doradźcie :)