Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ika1379341

zmiana dlugosci fazy lutelnej - przedluzenie

Polecane posty

Gość ika1379341

moja faza lutelna jest zazwyczaj 13 dniowa ( +- 1 dzien). W tym cyklu ta faza trwa juz 16 dni. Czy mogla sie tak przedluzyc w zwiazku z podroza? Bylam na wycieczce samolotem podroz 6 godzin i zmiana czasu 6 godzin. Teraz jestem juz z powrotem w domu. Wiem ze podroz moze przedluzyc cykl, ale czy takze moze wydluzyc faze lutelna? Powiem takze ze staramy sie z mezem o dziecko od 4 cykli. Napisałam tez w dziale ciaza bo nie bylam pewna w ktorej czesci napisac a zalezy mi na odpowiedzi pozdrawiam

Gość ika1379341
widze ze zgubilam "a" w lutealnej :) zapomnialam wtedy dodac ze 16dnia lutealnej test ciazowy byl negatywny, mijaja dni a @ nie ma objawow na @ tez nie ma nic nie rozumiem, ale mam nadzieje ze okaze sie to ciaza :) czy ktoras z was tak miala? dluga lutealna przez podroze itp?

Gość Madzia1267
Myslę że faza lutealna mogła się przedłużyć przez podróż i byc może inny klimat, ja miałam takie przypadki w zeszłe wakacje że zawsze miałam 14 dni a wtedy to po 17, 18 dni przez 3 miesiace wakacyjne i czytałam o tym na forum i różne dziewczyny tez tak miały że w wakacje im się okres spóźniał. Na długość fazy lutealnej wpływa tez tryb życia, jak jest faza lutealna za krótka to przyczyna może być stres, nieprawidłowe odżywianie, brak magnezu w organizmie, problemy z hormonami, brak snu. A pozbycie się niektórych z tych przyczyn wpływa czasem bardzo szybko na organizm i moze wydłużyć ta fazę.