Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogogdynka

Jak ubieracie dzieciaczki w taka pogode?

Polecane posty

Gość pogogdynka

Powiedzcie mi drogie mamy jak ubieracie swoje malenstwa w taka pogode?? Bo ja juz sama nei wiem jak amm mojego szkraba ubierac ma 10miesiecy chodzic nie chodzi siedzi w wozeczku kocem nie da sie za nic w swiecie przykryc. Wiec tak jak np wczoraj keidy starsznie wiało nie było słonca chciałam ząłozyc mu zimowa kurtke ale pomyslała ze skoro etraz zimowka to co w zime?? Napiszcie jak wy ubieracie dzieciaczki zakladacie juz w taka pogode rajstopki?

Gość mama malego Danielka
Ja ubieram mojego 8-mio tygodniowego synka tak: body z dlugim lub krotkim rekawkiem (zalezy czy zakladamy na to bluze dresowa - wtedu krotki, czy cienka bluzeczke - wtedy z dlugim), ta bluzka wlasnie, spodnie, skarpetki, takie mieciutkie buty a'la kapcie dla niemowlat i kurtka. Nie zakladal czapki tylko narzucam kapturek od kurtki jak mocno wieje. Synek lezy pod kocykiem. Rajtuzki, czapki, szaliki i grube zimowe kurtki zostawiam zime.

Gość myszsyzjka
2 miesieczne dziecko w samym kapturze ?????????? przecież jest ok 10 stopni i mocno wijeje

Gość mamcia magdula
bez czapki? chcesz mu zalatwic zatoki? albo uszy? oszalalas..

myszsyzjka --> No co Ty!! Nie ubieranie dziecku czapki jest teraz na topie!! Nie czytałaś tematu, w którym dziewczyny się wypowiadały? Dzieci kafeteryjnych mam czapek nie noszą!! Dzięki temu są wiecznie zdrowe, zahartowane. A te które noszą anemiczne, chorowite i wiecznie przegrzane. Poza tym w żadnym innym kraju czapek się nie nosi, więc nie mogą być gorsze... A w Polsce jeszcze panują jakieś głupie stereotypy i ciemnogród :) A wracając do pytania. Ja mojego 3 latka ubrałam dziś tak: Bluzeczka cieniutki sweterek spodnie skarpetki kurtka czapka (typowo jesienna) :D

Gość noughty
nie wierze.. Ja czapka i kapturek I uszki czasem i tak ma chlodne

Gość cherrycoke
mój ma 1.5 roku co prawda ale ubieram go tak: rajstopy body z długim rękawem spodnie ogrodniczki cienka bluza ciepła kurtka jesienna czapka jesienna apaszka pod szyjkę generalnie na cebulkę to najlepsza zasada

myślcie sobie co chcecie, ale ja czapki ubieram tylko jak mocno wieje i jest poniżej powiedzmy 8 stopni. Dzieci dają mi bardzo głośno i wyraźnie znać, jeśli jest im w nich za ciepło. Poza tym na razie jeszcze podróżują w gondolkach, więc są dobrze osłonięte od wiatru

Gość maqma malego Danielka
Mieszkam w Holandii i tutaj nie zaklada sie dzieciom czapek i sa zdrowe :) I ja nie zakladam, bo nie widze takiej potrzeby skoro lezy w wozku globoki. Nie przesadzajcie.

Gość Scholastka21
mój ma 4 miesiące i ubieram go w: -body z krótkim rekawem -body z długim rękawem -pajacyk -skarpetki -czapka -rękawiczki, bo ciągle ma rączki zimne -w wózki mam rożek i kocyk i małego przykrywam grubym kocykiem

Gość moj ma 15 m-cy
body z kr rękawem bluza dresowa cienka bezrękawnik spodnie skarpety czapkę bawełniana

Gość jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a same pewnie chodzicie obok wózka w krótkim rękawku bo dzisiaj było naprawdę ciepło...biedne dzieci...

na razie nie zakladalam czapki, chociaz tutaj wieje znacznie mocniej niz w polsce,ale budka od wozka dobrze chroni

moj ma na sobie: body z krotkim rekawkiem, cienka bluzke bawelniana z dlugim, spodnie i skarpetki, w wozku jest spiworek,ale rozpiety(maly lubi machac nogami do gory :D Rano i wieczorem gdy jest chlodniej ubieram mu sweterek-ma 7 miesiecy.

no aż tak ciepło nie było żeby chodzic na krotki rękaw wiec mnie przesadzajmy bo to co na termometrze to nie wszytko wiatr powoduje czynik chłodzacy

Gość agatka03ww
rajtki sukienke i kombinezonik jesienny i czapke.