Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak nie urok to sraczka

biegunka przy antybiotyku-czy to normalne?

Polecane posty

Gość jjjjaoiu
normalne ale by temu zapobiec podawaj osłonowo trilac/acidolac/lacidofil.

Gość A dlaczego dopuściłaś do tego
żeby dziecko wzięło antybiotyk? Lekarz nie miał odwagi obywatelskiej uprzejmie cię poinformować, że każda pojedyncza dawka antybiotyku wyjałowi ciało twojego dziecka na kolejne 7 lat? Co za chory kraj na litość boską.

dostaje lakcid ma angine poszłam w pierwszym dniu wystapienia objawow chorobowych wiec nie widze zaniedbania ze swojej strony chyba ze lekarz bez potrzeby podał antybiotyk ale tego to ja juz nie moge wiedziec-nie jestem lekarzem!

Gość niestety to częsty problem
przy antybiotyku, podaj smectę

Gość niestety to częsty problem
A dlaczego dopuściłaś do tego - puknij się w głowę!!!!!!!anginy bez antybiotyku nie wyleczysz!

Gość Polscy lekarze są niepoważni.
Kasa im już zupełnie zastąpiła rozum i zasłoniła oczy. Każdemu, dosłownie każdemu, nie bacząc nawet na wiek pacjenta i z byle powodu przepisują dziś antybiotyk. To niedorzeczne! Pojechałabyś do jakiegokolwiek innego lekarza na zachód, to dał by wam sam paracetamol. Nawet by słowem nie wspomniał o żadnym antybiotyku. Co za chory kraj! Polskie prawo zamiast chronić pacjenta, chroni dochodowości koncernów farmaceutycznych.

Gość I to jeszcze na taką skalę że
wmówiono polskiemu społeczeństwu, że nijak nie wyleczą tego czy owego BEZ antybiotyku właśnie. Przykładów nie trzeba szukać daleko, wystarczy spojrzeć na post wyżej osoby pod nickiem "niestety to częsty problem".

acidolac podawaj, albo lactacid... w aptece zaproponuja odpowiedni do wieku probiotyk.

Gość morze niebieskie
może spróbój enterol, to też jest probiotyk, zapobiega biegunce po antybiotyku. mnie pomaga. jest wersja w saszetkach do rozpuszczania dla dzieci. teraz już po ptakach, ale faktycznie następnym razem wstrzymaj się z podaniem antybiotyku. ja zawsze konsultuję z drugim lekarzem czy faktycznie jest taka konieczność, żeby podać antybiotyk.