Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka.

goraczka i nic wiecej

Polecane posty

Gość qqqrka.

dzis w nocy 5 letnia corcia dostala goraczki 38,5, zbilam ja jej i rano ok 9 znowu dostala podobnej, co jej zbije to spadnie na jakis czas ale potem znowu roznie, nic pozatym jej nie dolega, skarzy sie tylko czasem na bol glowy, teraz ma 37,9 a zbijalam jej goraczke o ok godz 12... niewiem juz, do lekarza nie mam jak pojsc bo mam male dziecko i nie mam z kim je zostawic, a pozatym bez rejestracji nie przyjmuja, musze czekac do jutra. Czy mialyscie moze kiedys podobny przypadek??

Gość falea
ja miałam. W zeszłym tygodniu córka zaczęła gorączkować, powyżej 38 C, po dwóch dniach gorączki udało się nam dostać do lekarza, lekarka stwierdziła infekcję gardła, przepisała antybiotyk. A po trzech dniach gorączkowania, wyskoczyła wysypka na brzuchu i plecach, sprawdziłam w necie, klasyczna trzydniówka, potem doszedł jeszcze ból głowy - podobno z zapalenia ucha środkowego, które towarzyszy trzydniówce. Szkoda tylko, że brała antybiotyk przez ten czas, bo ponoć trzydiówki się nie leczy, jedynie zbija gorączkę, no ale nic, jutro do kontroli.

Gość qqqrka.
no slyszalam ze trzydniowke przechodza niemowlaki, ale ostatnio moja 6 letnia chrzesnica tez podobno przechodzila trzydniowke. A nie przypominam sobie zeby corka kiedys ja miala. Wiec mozliwe ze to ona?? Czyli poki co poczekac jak sie nie pogorszy??? U mnie bardzo ciezko sie dostac do lekarza, trzeba sie rejestrowac z 3 dniowym wyprzedzeniem...

Gość falea
No u mnie też jest ciężko z rejestracją, nawet dziś usłyszałam pretensje, że do kontroli trzeba zapisac sie od razu po wizycie! I co ja sobie wyobrażam. Ech... Nie będe Ci radzić co robić, bo wiadomo, że każde dziecko inne, najważniejsze, żeby zbić temperaturę, tak mi poradziła pielęgniarka, jak bedzie powyżej 38, to dać czopek. Z tym, że ja mam małe dziecko, 15 miesięcy. Jak masz możliwość, to zadzwoń na pogotowie i spytaj pediatry co zrobić, w moim mieście są przemiłe lekarki i nieraz służyły radą.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
jesli nie uda ci sie dostac do lekarza jutro to zamow do domu wizute prywatna nie ma co oszczedzac na dziecku. moja tez miala 3 dniowke ale miala wtedy 4 m-ce poza tym raz byla wys temp i zerow innych dolegliwosci jadla i pila normalnie okazalo sie ze gardło chore

Gość jgfkvcill
Mój synek ma 3 lata i właśnie około miesiąc temu przechodził trzydniówkę po raz drugi w swoim życiu. A ponoć tylko raz się przechodzi. Pierwszy raz miał około 8 miesięcy. Teraz 4 dni wysoka temp a potem brak temp i wysypka

Gość qqqrka.
wiecie co, corka jakos lepiej sie pooczula, juz nie ma goraczki, moze lekki stan podgoraczkowy ale juz normalnie wstala, chodzi po domu i gada jak najeta... moze jej przeszlo juz??? zobaczymy, ale dziekuje bardzo za zainteresowanie i rady :)

Gość Jezu w Polsce to nawet na ból
zęba i łzawiące oko dają od ręki antybiotyk! Dlaczego polskie prawo nic nie zrobi z tymi lekarzami? To niedorzeczne, żeby tak ludziom zdrowie wyniszczać!

Gość Paracetamol i woda.
To podziała na 100% w większości zapaleń gardła, stanów gorączkowych i podobnych chorób. Antybiotyk to jakaś niedorzeczność. Skąd to się w Polszy wzięło? Czyżby lekarze dostawali marżę ze sprzedaży i dlatego tak namiętnie wystawiają na nie recepty? Nie mają wstydu i tyle!

Gość gość
Mam termometr BabyTemp + kompres w zestawie kupowanym od marki Sanity i wszystko działa bardzo dobrze. Kompres można stosować na ciepło i na zimno,a termometr ma ten plus że poza gorączka to zmierzy tez nam ile stopni jest w pokoju albo na ile ciepłe jest już mleczko dla cureczki.

Gość opik

Ja w ogóle jestem zdania że dotykowe modele powinny być wycofane ze sprzedaży. Jeśli inwestować w termometr to tylko z IR. Nasz MultiTemp jest o tyle ciekawy że łączy pomiar tradycyjny z nowoczesnym bezdotykowym. Ja oczywiście korzystam tylko na odległość.

Gość daria
Dnia 25.10.2018 o 18:09, Gość gość napisał:

Mam termometr BabyTemp + kompres w zestawie kupowanym od marki Sanity i wszystko działa bardzo dobrze. Kompres można stosować na ciepło i na zimno,a termometr ma ten plus że poza gorączka to zmierzy tez nam ile stopni jest w pokoju albo na ile ciepłe jest już mleczko dla cureczki.

Ja też bym namawiała na BabyTemp+kompres żelowy mini w zestawie, zwłaszcza jeśli ma się niemowlę w domu. Można przyśpieszyć całą pielęgnację nad bobasem.

Gość majka

Na ten moment to Multitemp zdaje egzamin u nas w rodzinie na mocną piątkę:) jest szybki, mierzy gorączkę ale jak trzeba to sprawdzi też ile stopni mamy w mieszkaniu.

Gość ada
Dnia 14.02.2019 o 15:32, Gość daria napisał:

Ja też bym namawiała na BabyTemp+kompres żelowy mini w zestawie, zwłaszcza jeśli ma się niemowlę w domu. Można przyśpieszyć całą pielęgnację nad bobasem.

Rowniez polecam