Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boginilasu

PYTANIE DO GIMNAZJALISTEK I LICEALISTEK

Polecane posty

Co byście chciały móc przeczytać w kompleksowym poradniku? Co oprócz porad wyglądowych i miłosnych? To ważne :)

Może jak pokonać nieśmiałość? Zdobyć pewnośc siebie? Dużo osób ma z tym problem.

Gość osk5o59
one sa w szkole jeszcze

Gość Gimazjalistka_jeszcze
jak polubić siebie. Coś więcej niż 'akceptuj swoje wady'.

Gość Jak przezwyciężyć
swoje kompleksy

Gość jak zmienić wygląd swojej
garderoby, np. ożywić bluzkę czy spodnie, zrobić wzorki. coś o decoupage albo innej technice zdobniczej może coś o przyszłości, np. kierunki studiów, jaka praca po jakich studiach itp. coś o OFE, bo to jest bardzo ważna rzecz na naszą przyszlość, a ludzie nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. a chodzi o to by nie klepać biedy na emeryturze. coś o regularnym oszczędzaniu, np. wpłacając po 100 zł miesięcznie po pewnym czasie mamy niezłą sumkę. a można wpłacać minimalną składkę i dodatkową tak by móc również w każdej chwili wyciągnąć pieniądze z oszczędności . generalnie poświęciłabym dział pieniądzom, jak nimi obracać, ile i gdzie oszczędzać, gdzie się zwrócić z tym, gdzie szukać informacji. nie wiem czy wiecie, ale można wpłacić na raz parę tysięcy i mieć głowę spokojną, pieniądze same pracują dzięki programom regularnego oszczędzania (fundusze inwestycyjno-oszczędnościowe).

Gość jak zmienić wygląd swojej
dodam jeszcze, że młodzi ludzie nie mają pojęcia o tym co ich może czekać w przyszłości dlatego kładę nacisk właśnie na finanse, świadomość społeczeństwa, że z zusu nic nie dostaną jest bardzo ważna. a w dzisiejszych czasach człowiek nie chce myśleć nawet o pieniądzach na czarną godzinę, bo zaraz musi je wybrać i znikają same. myślę, że dobrym tematem byłoby także poświęcić dział rozwijaniu umiejętności. np. jak ktoś lubi pisać to poświęcić jeden temat temu gdzie się udać, kto pomaga młodym pisarzom itp. dobrze byloby napisać o zwierzętach aby młodzież poczula się odpowiedzialna za drugą istotę. żeby nie traktowała zwierząt jak zabawki. dodam, że jestem uczennicą liceum i dobija mnie to jak ludzie w moim wieku potrafią podpalać zwierzęta albo wyzywać się na rówieśnikach. dobrym tematem byłoby napisać coś o agresji, jak sobie z nią radzić, co robić gdy jest się prześladowanym, ale też jak wstrzymywać napady złości. wiele nastolatków ma z tym problem. nie umie się opanować i musi się wyżyć, sama to mialam jakiś czas temu. jak sobie radzić ze śmiercią kogoś bliskiego. uważać na dyskotekach