Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ineskaaa

co zrobic by dziecko przesypialo noce

Polecane posty

Gość Ineskaaa

witam. mam 1 miesieczne dziecko. zjada o 19 i wstaje o 1 na jedzenie pozniej o 4 ale juz nie chce spac:( co zrobic by spala chociaz do 6?:(

Gość krokoddylla
Moze sprobuj jej dac jesc przed 4 zanim sama sie obudzi przez sen. jesli nie bedzie glodna to sie nie obudzi i zje i moze dospi do 6.

Gość kochana samo przejdzie
jeszzce z miesiąc i bedzie coraz to dłużej spać byle do 8 rano :) wszystko minie ,najgorsze sa początki :(

mój synek też jeszcze niedawno budził sie o 4-5 i wtedy już nie zasypiał, ale jak skończył miesiąc to się mu pozmieniało i teraz budzi się koło 7. A nawet jak obudzi się o 4 to po jedzeniu śpi dalej. U Ciebie pewnie będzie podobnie.

Gość musisz później kłaść spać
dziecko

Gość nie szalej kobieto
Spróbuj przestawić spanie o godzinę później - to raz (czyli na 20.00), a dwa - między 22 a 23 pewnie jeszcze nie picie, więc dokarmiaj na spiocha, dłużej pośpisz do karmienia i będziesz bardziej wypoczęta. Mój ma prawie 6 m-cy i nie przesypia nocy :( Ale jak go między 22 a 23 dokarmie to się budzi dopiero między 5-6 rano i śpi do 8:)

Gość normalnie szok
moje dziecko do ponad 3 miesiaca jadło co 3 godz a wy chcecie,zeby miesieczne spało cala noc.Z czasem godziny w nocy same sie beda wydłużały.Moje dziecko od 4 m spi cala noc tzn ok 8 godz.

Gość u mojego dziecka jest dokladni
tak ja pisze--normalnie szok---teraz ma prawie 4m-ce i spi cala noc. A swoja droga autorka tematu ma mies dziecko i chce sie w nocy wysypiac hahahahahahah , dobry zart hahahahaha ja jak urodzilam synka to lezala ze mna na sali taka jedna co chciala zeby jej pielegniarki dziecko w nocy bawily bo ona jest niewyspana hahhahahah ale ja wysmialy.

Gość ema.
nie rozumiem co jest dziwnego w tym, że ktoś chce żeby dziecko dłużej spało w nocy... chyba że wy marzycie o nieprzespanych nocach... Ja też chciałam i moje dziecko od 7 tyg. życia przesypia całą noc (od 21 do 8-9) z tym ze ona od samego początku spała bardzo dobrze i jest dzieckiem z grupy śpiochów. Każdy maluch jest inny i nie ma złotych rad. A powiedz co robisz z nią jak wstanie o tej 4? Jak w ogóle dziecko usypiasz? Jak śpi w ciągu dnia?

Gość studentka wsz
a co w tym dziwnego ze chce ... przeciez nie koniecznie dziecko ma nie spac od 4? to cos nie tak owszem dziecko ma prawo sie budzic co 3,4 h ale spac do 7,8 moj od 19 jak byl maly spal do 8 z pobudkami jak skonczyl pol roku bez budzenia sie przesypial cala noc do 7 dzis ma 14 ms i spi od 18 30 do 7

Gość rtkl
moje dziecko za kilka dni kończy 4 miesiące i nie przesypia nocy dalej budzi się co 3 lub 4 godz na jedzenie więc to nie reguła każde dziecko jest inne!

ale co rozumiecie pod pojęciem: przespać całą noc? bo moje dziecko właściwie od urodzenia przesypia noce (dziś ma 14 miesięcy), ale do czasu, gdy nie odstawiłam go od piersi budził się w nocy właściwie co 2 godziny na jedzenie gdy zjadł spał dalej więc uważam, że to jest przespana noc, bo chyba normalne jest, że dziecko do pewnego momentu musi jeść w nocy jeśli jest głodne, a maluszek 3-miesieczyny, to normalka, że jeszcze je z tego co mi wiadomo dziecko powinno maksymalnie jeść w nocy do 6-go miesiące, a po tym okresie należy przstać dokarmiać dziecko w nocy, bo już nie ma takiej potrzeby, a żołądek musi mieć czas na odpoczynek gdy odstawiłam synka od piersi i zaczęłam dawać tylko mleko modyfikowane, to ostatnią butlę dostawał o 23.00 i normalnie spał do rana już bez budzenia się na pierś w nocy potem przstawiłam mu ostatni posiłek na 21 i też nei było problemu ze spaniem natomiast faktem jest, że moje dziecko nie potrzebuje wiele snu (niewiele ponad 9 godzin śpi w nocy) i przez to bardzo długo budził się już o 5 rano i o tej porze zaczynaliśmy dzień w tej chwili zasypia o 21 i wstaje dobrze przed 7, ale dla mnie to ogromna róznica, bo przez to codzienne wstawanie o 5 rano byłam naprawdę wykończona w dzień śpi raz około 1,5 h, ale przynajmniej wieczorem nigdy nie ma problemu z zaśnięciem nigdy nie usypialiśmy go, bo uważamy, że to nie ma sensu, gdyż każdy idzie spać wtedy, gdy mu się spać chce

Gość ema.
dla mnie przespana noc, to przespana noc a nie pobudki na jedzenie... dopóki moja mała jeszcze jadła w nocy to nie mówiłam że przesypia. szczególnie że mnóstwo noworodków to śpi non stop, tylko budzi się na jedzenie. To co, znaczy że śpi 24 h?

Witajcie ja powiem tak to czy dziecko w wieku 1 miesiaca przesypia cała noc jest bardzo indywidualne mój syn przez pierwszy miesiac budził sie co 3 godziny na jedzenie a potem jak zasnął o 21 to wstawał około 8 jednak teraz zmieniło sie to i w nocy czesto budzi sie z płaczem nie chce jesc i zaraz zasypia ale jest tak prawie co godzine a ma 5 miesiecy

no raczej trudno wymagać by dziecko karmione piersią czyli na "żądanie" spało od razu całą noc takie dziecko ma prawo budzić się na jedzenie do 6-go miesiąca jeśli sie nie budzi to świetnie, ale jeśli tak, to ma prawo być głodne czyli moje dziecko przesypia noce od 9-go miesiąca, bo wtedy odstawiłam go od piersi, ale ja uważąm, że jednak śpi od początku, bo skoro zjadał i spał dalej... tylko co mają powiedzieć te mamy, których dzieci budzą się w nocy i chcą się bawić albo płaczą i trzeba je nosić, usypiać? myślałam, że to o takie niespanie chodzi

No dobra a jak ja nie karmie piersia i do około miesiaca wstecz było wszystko w porzadku? Co ja moge zrobic? Bo sama w sumie nie wiem co skłoniło mojego syna do takich pobudek bo zawsze ma taki sam rytm dnia i kładzie sie spac o tej samej porze

anna. l---------> a pewna jesteś, że nie wychodzą mu pierwsze ząbki? u mnie było tak jak piszesz właśnie przy ząbkowaniu

Gość ema.
ząbki rzeczywiście mogą być przyczyną. a może maluchowi jest za chłodno lub za ciepło? może jakieś hałasy przeszkadzają (może za ścianą sąsiad ma nowego hałaśliwego psa czy coś w tym stylu;))?

Co do hłasu to mamy jeden pokój ale tv wyłaczamy około godziny 23 a on budzi sie około 24 psy tez sa ale nie szczekaja w nocy, a co do zabków to niby kanaliki ma otwarte tak pani doktor twierdziła ale ja tam jeszcze ząbka żadnego nie czuje, co prawda slini sie niemiłosiernie no ale zadnej opuchlizny nic...

to na 100% ząbki:) musicie to przeboleć razem niestety;)

Hm później niz o 21:30-22? No spróbuje moze to cos da a teraz tak pomyslalam ze to moze przez smoczek bo dopuki mu nie dawałam na noc to spał ładnie a potem sie przyzwyczaił i jak sie budzi i go nie ma to własnie uspokaja sie jak go dostaje i przewróce go na bok

Gość studentka wsz
ania nie ucz poznego zasypiania bo sie dziecko nauczyc tego i potem bedzie 2 latek co zasypia o 23;/ ja od malego uczylam o 19 spac dzis zasypia na noc o 18 30 do 7 ma 14 ms

Gość studentka wsz
mozemy sprobuj dac na noc przeciwbolowego cos malej ibuprfen czy czopek zobaczysz czy sie bedzie budzic bo jak tak to przyczyna inna niz zeby musisz obserwowac

studentka wsz--------> ja, gdy kładłam spać synka ok. 19, to budził się dobrze przed 5 rano:O każdy człowiek ma inne zapotrzebowanie na sen, niestety:O

Gość studentka wsz
trzeba wymeczyc dziecko :) w coagu dnia zeby duzo chodzilo / raczkowalo malo spalo w dzien moj ma jedna drzemka ok 2 h od 11 do 13 i potem o 18 kapiel

Gość 1 miesięczne dziecko
o mamo, co możesz zrobić?? Poczekać po prostu :o

No tez mi sie wydaje ze jeszcze późniejsze kładzenie spac to nie jest zbyt dobre , moze faktycznie mu zęby idą, sama już nie wiem

Gość studentka wsz
sprobuj dac czopek na noc zobaczysz jaka rekacja bedzie:) moj na szczescie przy zebach nie plakal kolek tez nie mial... zdarzylo mi sie obudzi o 2 i gadac sobie godzine...

Gość mamatrzylatka
witam mamy, moje dziecko do dziś nie daje mi przespać czasem nocy całej:) najpierw długo jadł w nocy jak był malutki, potem długo pił wodę aby odzwyczaić od jedzenia nocnego, później ząbki więc popłakiwał, a potem zaczął do nas w nocy przychodzić sam i kładł sie w naszym łóżku więc trzeba było go odprowadzać, a następnie była nauka sikania na nocnik:) do dziś czasem w nocy przyjdzie że chce siusiu więc musze wstać:) także cierpliwości:)

Gość studentka wsz
niezle wspolczuje...