Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammciaa klainkii

6- miesieczne dziecko malo spi w dzien

Polecane posty

Gość mammciaa klainkii

Moja corcia malo spi w dzien.Robi sobie tylko 3 drzemki po 20 min.1.do poludnia, 2.Po obiedzie,3.Ok.18.Natomiast noce przesypia cale,o 20 juz spi budzi sie ok.6 zje mleczko i dalej spimy do 8.Ale chcialabym zeby wiecej spala w dzien.I niewiem co zrobic?

Mój synek w dzien ladnie spal,za to w nocy budzil sie dwa albo trzy razy dziennie .Za to corka w dzien spi jak Twoje dziecko,a w nocy w ogole sie nie budzi,wstaje o 8,a zasypia o 21.

Gość mammciaa klainkii
On sama usypia.NP. bawimy sie a ona w pewnym momencie juz spi.Albo na spacerze to w wozku zawsze usnie. Nieraz to po calym dniu jest tak zmeczona ze wieczorem po kapieli tak o 18.30-19 je i juz przy butelece zasypia.

Gość mama synka 14 miesięcy
to się ciesz, że chociaż tyle, bo moje dziecko w wieku Twojego w dzień nie spało praktycznie wcale tylko przysypiał sobie na chwilę przy piersi i potem jak nowonarodzony ku mojej rozpaczy:O byłam nawet u lekarza z tym problemem, ale usłyszałm tylko, że każdy ma inne zapotrzebowanie na sen i nic tego nie zmieni z czasem zaczeło się to zmieniać, ale dopiero, gdy zaczęłam wprowadzać inne pokarmy niż moje mleko najpierw synek ucinał sobie dwie 20-miniutowe drzemki, a potem przedłużyły się do 40 minut dopiero, gdy całkowicie zrezygnowałam z piersi zaczął spać w dzień i dziś śpi raz w ciągu dnia, ale 1,5 h, a czasem nawet 2 h, ale to można policzyć na palcach dwóch rąk;) jeśli Ty też nie potrzebujesz bardzo dużo snu, to i Twoje dziecko wiele go potrzebować nie będzie;) podobno tak jest i u mnie to się niestety sprawdziło

Gość mammciaa klainkii
Ja potrzebyuje duzo snu.Ja moglabym spac i spac.Wiele razy ja jestem zmeczona i bym sobie pospala w dzien a jestem dorosla a dziecko powinno potrzebowac snu wiecej niz ja.A ona nie chce spac.

No to w takiej sytuacji niewiele zmienisz :). Szybko się dziewczyna regeneruje :D. Ja też myśleę, że z czasem może to jeszcze ulec zmianie. A swój tryb po prostu przenieść na noc. I w nocy robić to co miałabyś robić w dzień.

no to niestety, ale na ilość snu u dziecka nie mamy wpływu:O moje dziecko śpi właściwie jak dorosły człowiek, bo w nocy niewiele ponad 9 godzin i w dzień 1,5 h nic na to nie poradzę, cieszę się, że nie jest tak jak na początku, bo wtedy to dopiero myślałam, że zwariuję;)

Gość mama chłopczyka
W dzień potrzebuje mało snu-dlatego noce przesypia. Ciesz się z tego.

Gość mama chłopczyka
Są dzieci które mają taki rytm,że w dzień śpią a w nocy prawie w ogóle.

Gość mammciaa klainkii
Do 2 miesiaca zycia moja corcia tylko jadla i spala.Budzila sie tylko co 3-4 godziny na jedzenie.Teraz jak zasnie o 19-20 spi do 6.Zje mleczko i dalej idzie spac tak do 8.A potem tylko 3 drzemki po 20 min.

chcesz się zamienić ze mną?;)

Gość mama 5miesięcznego chłopczyka
mamo 14 miesięczniaka witaj w klubie. mój synek też śpi jak zając w dzień po 15 -30 minut. w nocy też potrafi się budzić 2 - 3 razy, wstaję o 4 rano. czasami myślę że zwariuję. na dwór nie bardzo chce chodzić lekarze też rozkładają ręce "takie dziecko" na mnie melisa też nie działa już i tylko nadzieja że z czasem będzie lepiej. dodam że karmię piersią ale i sztucznym leczkiem nie pogardzę, zupki też już je i kasze i deserki. :-(

Ile ja bym dała za przespane noce, żeby spać do 8 :/ Mój też tak spał i nie ma na to rady, ciesz się, że noce masz z głowy bo u nas są pobudki a wstaje między 5-6 rano pomimo tego że to już 10msc

Ciesz się kobieto!!!!!!!!!! Mój syn ma 8 miesiecy W dzień spi 2 razy po 30minut czasem godzinę A w nocy wstaje co 20 minut!!!!!!!!!!! Dziękuj niebiosom ze w nocy śpisz:(

mój syn drzemek w dzień nie ma już od dwóch miesięcy, a teraz ma 11. W nocy do tej spory spał ładnie od 20-6, a od kilku tygodni mamy pobudki. Jednej nocy co godzinę, innej tylko 2-3razy, ale zawsze są. Dzisiaj wstawałam 6razy w nocy, a do tego o 4:30 wstał :) Teraz będzie wojował bez drzemki do 19. Najgorsze jest wstawanie w nocy, bo pracuję w domu i śpię od około 1, więc mam na dobę około 4-5godz. snu

MINIA85 To witaj w klubie Ja to dziś jak zombie jestem:( i nie mam pojęcia czemu syn tak brzydko śpi Był mniejszy to spał dobrze a od 3 miesiecy taka masakra ze ho ho:(

Gość hehehihi
nie wierze ze przy 6 miesiecznym dziecku musisz ciagle byc? moj ma 4 miesiace jak wstajemy kolo 9 to zje klade go na mate lub do bujaczka i sam sie bawi misiami gryzaczkami ja w tym czasie zdarze posprzatac zjesc.. a jak marudzi to przekladam do lozeczka tam ma inne zabawki i znow sie bawi w dzien tez nie spi tylko na spacerze ale w nocy ladnie spi

Gość gewr
mój ma 4,5 msca i śpi 3-4 razy dziennie p opół godziny i w nocy budzi sięz 3 razy

Gość gewr
i niestety moje dziecko też jest takie że sie samo sobą zajmie tylko chwilę 10-15 min, a resztę czasu trzeba mu poświącić; zabawki, mata w oóle go nie interesują, lubi jak się nim ludzie zajmują; czasem też mam juz dosć, bo mały w dzień uspia tylko w wózku; a wieczorem to jest juzmega marudny, ooczy isękleją, ale woli wrzeszczeć nizspać

Gość tatoWiktorka
Mój Gucio też zaczął słabo spać w dzień ma 7 miesięcy.W nocy jest w miarę spokojnie z czego jestesmy zadowoleni. Nie można mieć wszystkiego.Chyba nie ma bobasa ktore śpi w nocy i dodatkowo po 1-3h w dzień.

Gość gość
Moja Kluska 7 miesiecy spi w dzien trzy razy po 30 min z zegarkiem w reku (plus minus 3min)

Gość gość
moja corka tez tak miala, rowne 30 min i otwierala oczy. chyba tyle trwa faza snu