Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

KTóRA NIE CHCE....

Polecane posty

Witam, jestem młoda mężatka i bycie w ciazy mnie przeraża a mysl o porodzie po prostu obrzydza.....jest tutaj taka dziewczyna, która tez nie chce miec dziecka....

Gość nie ma nie ma
bo wszystkie umieją czytać ze zrozumieniem i wiedzą ze na dziale dotyczącym porodu i macierzyństwa nie mają czego szukać.

oczywiście już jakiś jad się znalazł, ale nie przejmuj się, niektóre uważają że kafeteria jest tylko dla nich, zgłaszaj złośliwe wpisy do usunięcia a jak w temacie ja dzieci mieć nie chcę

Gość a czy poinformowałaś męża
przed ślubem o twoich zamiarach nieposiadania dzieci?? bo jezeli nie to on ama prawo starać się o rozwód, a w przypadku ślubu kościelnego, o stwierdzenie nieważności zawartego ślubu...

Gość dziewczyneczko...
...koleżanko ty to lepiej uważaj na te przypadki. Ja nie chciałam mieć dziecka, teraz mam z przypadku (2 lata po ślubie). Nerwicy to już się na pewno nabawiłam, dziecko mnie drażni, irytuje, denerwuje i ...tęsknię za czasami kiedy go nie było. Macierzyństwo nie jest dla każdego!!!

Gość nie matka polkaaa
uważaj bo ciebie zaraz matki polki zjedzą, one uważają, że kobieta żyje tylko po to aby rodzić i to nie jedno dziecko, nieważne, że nie mają później pieniędzy na ich utrzymanie, ważne, że rodziiiiiiiii

Gość dziewczyneczko...
A niech sobie najeżdżają...żadne słowa nie zmienią faktu, że nie każda chce mieć dzieci i że nie każda która ma jest z tego powodu szczęśliwa. Życie!!! A zamiast najeżdżać to by w pajacyka poklikały, przynajmniej byłby z nich pożytek :)

Ja też nie chce mieć dzieci narazie :) Moim zdaniem to jakby się uwiązać łańcuchem w domu. (mam 22 lata)

no coz kazdy jest inny... ja kocham dzici i chce miec ...a jesli ktos ma inne podejscie ..wazne tylko by nierodzic i nieoddawac je gdzie do domow dziecka itp..reszta to juz wasza sprawa

Gość tgegetg
No ale o co chodzi? Płodność ci się kończy że tak się śpieszysz? teraz kobiety rodzą pierwsze nawet w okolicach czterdziestki i jest OK. Do tego czasu zdążysz jakoś się przekonać do potomka.

dokładnie lepiej nie rodzić już w ogóle niż urodzić nie pokochać dziecka i oddać go do domu dziecka albo nie wiadomo gdzie :O

Gość exasperating
mysle ze jak juz sie zajdzie w ciaze i urodzi dziecko to nikt go nie odda do domu dziecka, jak juz dziecko jest to sie je kocha i tyle z drugiej strony nie dziwie sie autorce! W polsce presja socjalna zwiazana z rodzenie dzieci jest nie do wytrzymania. Conajmniej 3/4 27 latek maja conajmniej 1 albo i dwoje dzieci bo tak trzeba. Do tego bajeczki o tym jak to po 30 juz nie mozna zajsc w ciaze, jak to stare matki to zle matki... kazdy jakos ma w swoim otoczeniu jakas historie w tym stylu do opowiedzenia z przestroga ze innych na pewno to spotka! Glupoty, po prostu glupoty. U mnie ponad polowa kobiet rodzi pierwsze dziecko po 30 a wlasciwie to nawet okolo 35 roku zycia, i bez problemu daja sobie rade, dzieci maja zdrowe (pewnie ze zawsze moze zdazyc sie problem, ale raczej zwiazany z czynnikami genetycznymi niz z wiekiem) A czytalyscie o tej pannie ktora zmarla na raka jajnikow w wieku 27 lat, podobno rak byl przyspieszony przez jej dwie wczesne ciaze...

Gość DLA KAŻDEGO COŚ FAJNEGO
Gość Głupie .gadanie.
Jeżeli co niektórym z was można nazwać kogoś matka polka to dlaczego oburzacie się jak ktoś nazywa was nienormalnymi? :) osobiście urodziłam dziecko w wieku 28 lat zwyczajnie przyszedł mój czas i tyle. Ale doskonale rozumiem młode dziewczyny które nie myślą o macierzyństwie. To normalna kolej rzeczy że każdy ma inne wartości w życiu więc nie ma sensu nikogo obrażać z tego powodu. Bez sensu jest też rodzenie dzieci na siłę bo co ludzie powiedzą. Koszmar jakiś. No i jeszcze jedna sprawa uważam że kobieta która świadomie nie decyduje się na dziecko jest odpowiedzialna osoba gdyż wie że nie byłaby dobra matka więc po co ma krzywdzić niewinna istotę. Gorsze są te które uważają się za niewiadomo kogo rodzą dzieci a później je zaniedbuja.