Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama czterotygodniowej córki

czerwone krostki z tyłu głowy u noworodka

Polecane posty

Gość Mama czterotygodniowej córki

Czy czerwone krostki z tyłu głowy u noworodka to sa potówki czy moze być to uczulenie? Córcia ma 4 tygodnie. Z tyłu na głowce zauważyłam dziś czerwone plamki, cos jakby małe krosteczki. Nie wiem czy to uczulenie na coś co zjadłam, czy tez potóweczki.

mój synek miał na buźce, ale to był rumień, samo przeszło po przemywaniu przegotowaną wodą, a 4 krostki to nie powód do paniki :)

Gość kochana samo przejdzie
to jest takie znamie co bardzo długo bedzie sie utrzymywało,ja tez sie tym martwilam i spytalam lekarza,nie wszystkie dzieci to mają,ale to jest normalne :)

Gość mama malego Danielka
Ja bym powiedziala, ze potowki. Moj synus takze je ma, wlasnie z tylu na glowce jak go za cieplo ubiore (ma 8 tygodni)

Gość mama czterotygodniowej córki
dziękuje , zjadłam dziś kilka koreczków po gigrzycku , myślałam ze to od tego, eh...

Co do ubierania to nadal mam z tym problemy, nie chce Małej przegrzewac, nie chce tez zeby było Jej za zimno. Po kąpieli bodziak na dł rękaw + pajacyk welurowy i kocyk do przykrycia a na dzien bodziak na kr rekaw i cienki pajacyk. Chyba jest ok.

Gość raczej potówki
uczulenie występuje przeważnie po bokach główki

Czytałam ze uczulenie pojawia się od kilku minut po zjedzeniu do doby. Kurcze, moze przegrzłam Mała ;/

welurowy pajacyk to wg mnie troche za cieplo... ja mam w mieszkaniu ok 21 st i maly spi w bawelnianym pajacyku. Znamie to nie krostki. Moj ma znamie na szyji ale jest to plamka.

Gość fbzf
Jak ma ciepły kark to znaczy ze przegrzane

Gość Judyś
myj szamponem eloderm glowke codziennie. Powinno przejsc

mamo 4tygodniowa a jak Ty się ubierasz? dziecko powinno mieć tylko 1 warstwę więcej niż ty tzn jeśli ty chodzisz w krótkim rękawku to maluszek ma 1 długi rękaw jeśli ty masz długi to maluszek ma 2 długie lub 1 długi i kocyk, ubierz malutka cienien i zobacz czy krostki znikają...mysle ze to faktycznie potówki