Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djdjdjddj

nadwrazliwość???

Polecane posty

Gość djdjdjddj

Bardzo kocham zwierzęta. nie potrafię zrozumieć jak można je krzywdzić skoro nei umieją sie bronić... U mnei jest to wręcz fobia - przełączma każdy program gdzie mówia o tym że jakkolwiek sa krzywdzone zwierzęta. Jesli zdarzy mi się coś przeczytać, albo zobaczyć biednego zabiedzonego bezdomnego zwierzaka od razu mam w oczach łzy i cały dzien o tym myślę. Najchętniej wsyzstkie te zwierzaki przygarnełabym ale w Naszym 40 m miekszaniu to nie jest dobry pomysł. Prawde mówiąc bardziej przezywam krzywdę zwierząt niz ludzi, jedynie jesli ktos krzywdzi małe dzieci przeżywam to mocniej. Ludzie traktują mnie jak nienormalną...

Gość djdjdjddj
a najlepszym zwierzeciem jest mój konik kucyk którego sobie wale

Gość a 26 letnia
Mam to samo. To podlosc krzywdzic bezbrone istoty

Gość djdjdjddj
Lepiej Ci??? To fajnie ze poprawiłeś sobie moim kosztem humor

Gość trtr
Mam to samo co ty. Od pewnego czasu wręcz boję się włączać np serwisy informacyjne bo czasem wyskakują tam takie wiadomości, że mam traumę przez wiele dni. Na ten topik też już nie wejdę bo nawet nie chcę widzieć wpisów od takich co to twierdzą że zwierzę jest mniej warte uwagi czy żalu niż człowiek. Dodam że jeśli ktoś cię nie rozumie, to dlatego że jest tępy i wtłoczony w antropocentryczne wzorce myślenia a tacy pewnych idei po prostu nie ogarniają i jest ich większość (niewielu ludzi - i jest to biologicznie uwarunkowane - osiąga maksimum rozwoju umysłowego i emocjonalnego, jednocześnie panują rządy większości).

Gość djdjdjddj
Czuję się wyalienowana z tym...