Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrabia_Tepes

Niska waga dzidziusia

Polecane posty

Gość hrabia_Tepes

Mój mały skarb ma 16 tygodni i przez ostatni miesiąc wzrost wagi to tylko 20 g. Gosia ma 4 kg i jest maleństwem. Je normalnie (karmiona piersią), łobuzuje, jest wesoła tylko... nie przybiera na wadze. Miał może ktoś podobną sytuację ze swoją pociechą?

przez miesiąc tylko 20 g ?? i dlaczego ciebie jeszcze nie ma u pediatry??

Gość hrabia_Tepes
Meaaa byliśmy u pediatry na normalnej wizycie kontrolnej i kazała wstrzymać się jeszcze z dokarmianiem butelką na 5 dni. Po 5 dniach okazało się, że waga ani drgnęła. teraz przez 3 dni mamy po każdym jedzeniu "dobijać" maleństwo butelką. Nie wiem czy po 3 dniach może być różnica :/ Najdziwniejsze jest to, że dzidziuś nie sprawia wrażenia głodnego - wesołe, bardzo żywe dziecko. Może wiesz, czy wpływ na brak przyrostu wagi ma to, że Gosia urosła w ciągu miesiąca o 4cm?

skoro urosła o 4 cm to tym bardziej powinna przybrać na wadze. dziwna lekarka, że nie reaguje od razu. moja nie przybierała a jak zaczełam podawać burtle to w ciągu pierwszych paru dni od razu zaczeła przybierać

Dodaj do mleka NESTLE SINLAC(od 4 miesiąca jest) albo do wody.Ja na 150ml mleka dodaje 3 miarki i jest lekko zagęszczone.Po tym powinna nieco przybrać.

Gość hrabia_Tepes
Zobaczymy czy w piątek, po 3 dniowej terapii butelkowej maleństwo przybierze na wadze. Pierwsze dzieciątko i pierwsze stresy... Dzięki za zainteresowanie - zawsze lżej na duszy jak można z kimś podzielić się problemem :)