Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEZDECYDOWANA NA ŚLUB

Jak często to robicie z mężem?

Polecane posty

Zastanawiam się czy częstotliwość współżycia i wzajemne pożądanie zmieni się po ślubie

Gość Madelejna
Jestem mężatką z siedmioletnim stażem, mam 36 lat. Powiem tak, jeśli naprawdę kochasz faceta, to raz amplituda będzie w górze, raz w dole, ale nie będzie to Wam przeszkadzało. Był taki czas jakieś cztery lata temu, gdy jakaś rutyna nam się wkradła. Najlepszą radą na to była szczera rozmowa. W końcu od czegoś jest ten mój misiek a nie tylko od prowadzenia samochodu, a ja nie tylko od sprzątania i gotowania obiadków. Mimo, że już mamy trochę na karku, on 40 ja 36, to nadal lubimy broić jak nastolatki na obozie.

Gość ojojo koko
my rok po slubie a zdarza sie ze 2 razy w miesiacu

Gość ojojo koko
nie lubie sexu

OJOJO KOKO a przed ślubem było częściej i po ślubie to uległo zmianie???? Kocham mojego faceta bardzo ale jakoś boje się tego ślubu, rutyny itd

Gość ojojo koko
bywało codziennie, bywało raz w tygodniu... wiesz ja myśle ze slub nie ma na to wpływu! tylko problemy, praca, ciągłe zmęczenie! czasem jest fajnie i przypominają mi sie młode lata, potem znowu rutyna...

4 lata po slubie..uzależnilismy sie od siebie i sexu..wic codzinnie..bywa i kilka razy dziennie.Są tez dni gdzie padamy na twarz i z sexu nici..ale za to przytulamy sie do siebie:-) Wszystko zależy od Ciebie droga autorko;-)

Gość Madelejna
Niezdecydowana Najgorsze co może być, to to, że możecie po ślubie sobie odpuścić staranie o siebie. Bo ona już jest moja, bo on już jest mój, to zaklepane, nie trzeba się starać. To błąd podstawowy. Zwłaszcza po ślubie trzeba wciąż się starać, by na nowo odkrywać się i nie nudzić się sobą, by proza życia nie przesłoniła nam tego, że mamy u boku zajebistego faceta (czy dziewczynę), który(a) wybrał(a) MNIE! To drobne rzeczy ale bardzo wpływające na związek. Trzeba tępić rozleniwienie, starać się być atrakcyjnym, nie łazić w jakichś rozciągniętych ciuchach dziadowskich po domu. Jak zobaczysz że facet lubi jakąś starą koszulkę, przytul się do niego i powiedz kochanie, ale ja wolę, jak dbasz o siebie, wtedy jesteś taki mrrrrr... Jak będziecie małżeństwem nie zapominijcie tego co dawało wam frajdę w narzeczeństwie? Niespodziewane wypady, spacery, nagłe randki. Po ślubie to nie ma prawa się kończyć i we własnym interesie zadbajcie o to by to trwało. Zmęczeni po pracy? Ok, rozumiem, sama wracam skonana. Ale jak mój Miś wraca i pomaga mi w domu, to dlaczego nie mogę się mu odwdzięczyć mokrym całusem? Zresztą u nas nie ma tabu, rozumiemy że możemy być zmęczeni i z seksu nici. Ale za to przytulenie czy buziak? Doskonale zastępuje i miło się zasypia.

Dziękuję bardzo za odzew-takich niezależnych opinii mi właśnie teraz trzeba

Gość Madelejna
Więc niezdecydowana, jeśli naprawdę kochasz swojego faceta i chcesz z nim spędzić resztę życia, a boisz się, że seks się może popsuć, to pamiętaj jeśli sami solidnie zadbacie o tę sferę życia, pamiętając, że w małżeństwie codzień mąż musi zdobywać żonę, a żona męża to ja wam gwarantuję swoim doświadczeniem, nie masz co się obawiać. Razem dacie radę!

Gość malamiss
Rutyna po ślubie? I bez tego może się spokojnie wedrzeć, my ślubu nie mamy, a kilkanaście lat już jesteśmy razem bo... no jakoś tak wyszło, że tak jak się uwielbiamy kłócić tak uwielbiamy siebie nawzajem i jakoś nas do siebie ciągnie ta magia. A więc może w końcu zdecydujemy się na ślub w najbliższej przyszłości ;) A Kryzysu nie unikniesz czy to przed ślubem czy po jeśli przestaniesz dbać o siebie i partnera. To jest to coś co trzeba zawsze pielęgnować.

Gość meskie sumienie
z męzem tego nie robie wcale, nie mam męża a nawet jak bym miał to bym się brzydził robić to znim, zacytuję Ci mego kolegę: myślałem, że po ślubie to bedzie lepiej a to nawet nie częściej pozostaje kochanek/kochanka