Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michaaalll

Jak nawiązać bliski kontakt z drugą osobą

Polecane posty

Gość michaaalll

Witam. Muszę się przyznać, że jestem nieśmiałą osobą. Trudno mi nawiązać kontakt z innymi ludźmi. Niby mam znajomych, ale nie mam przyjaciół, którym mógłbym się zwierzyć, nie mam nikogo kto przytuliłby, kiedy tego na prawdę potrzebuję. Co robić, żeby ktokolwiek od czasy do czasu zainteresował się, jak minął dzień, czy czegoś nie potrzebuję. Znam jedną osobę, na której mi bardziej zależy, niż na innych. Ale też nie wiem jak zagadać, co robić, żeby jakoś zbudować bliskość?

Gość paulina538
Po prostu zagadaj i się nie bój inni nie gryzą.

Gość michaaalll
"Po prostu zagadaj i się nie bój inni nie gryzą." To nie takie proste. Jednak dla ludzi takich jak ja, problem jest głębszy.

Gość michaaalll
Po zainteresowaniu tematem widać, że nawet tutaj nie bardzo mi wychodzi kontakt międzyludzki ;)

Gość anette111
nie zniechęcaj się tak szybko, poza tym bliskość buduje się z czasem. Nie stworzysz nic trwałego natychmiast. Staraj się mysleć mniej na swój temat. Czasami tak jest że wydaje nam się że jesteśmy inni i wtedy ludzie też zaczynają nas tak odbierać i podświadomie unikają bliższych relacji. Może jakieś wspólne zainteresowania was połączą lub tp.

Gość michaaalll
Chyba będę musiał wybrać się do specjalisty... Tylko za co :/

Gość laka
przede wszystkim bądź sobą, wiele jest nieśmiałych osób, pokonaj strach przed kontaktem, dasz rade ;p

Zainteresowaniem tematem sie nie przejmuj - czasem jeden temat chwyta, inny - nawet taki sam, ale w innym momencie - nie chwyci. kwestia przypadku, obecnosci własciwych ludzi, lub... cisnienia atmosferycznego ;) Po pierwsze i najważniejsze - bądź szczery. Nawet jeżeli nie wypali, nie bedziesz musiał sie obwiniać, bo ->byłes szczery. Względem kogos i siebie. Nie zawsze wszystko wychodzi jak powinno, ale kwestia żeby nie oszukiwac ani innych, ani siebie przede wszystkim. Bo na dłuższą metę to nie popłaca.