Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halo halo to Ja

Jaki kolor KANARKA, jaka rasa Wam najbardziej pasuje?

Polecane posty

Gość Halo halo to Ja

Jakiego kanarka byście zazdrościli drugiej osobie lub sami chcielibyście kupić? Jakie się Wam najbardziej podobają? Stawiacie na cudny śpiew czy na kolor?

Gość kanarki sa bardzo głosne

Gość Halo halo to ja
Artefakt_Diabła >> wykluło Ci się coś? Czy to dziewczynki dwie były? :) Też planuję mieć kilka. :D Mam jeszcze 6 nieziemskich świnek morskich - sama słodycz , każda inna , kolorowa i taka kochana :) To czy kanarek jest głośny zależy od rasy!

Gość kanarki sa glosne
ja miałem samice kanarka harcenskiego i darła sie jak papuga .

Gość do Artefakt Diabła
a co zn nimi się stało ...? :/ Mój ma już 10 lat :)

Gość do KANARKI SA GLOSNE
zapewne kupiłeś w sklepie zamiast od hodowcy. kanarek uczy się śpiewu... jeśli np żyje w sąsiedztwie papug - będzie skrzeczał jak one :O No taka prawda...

Gość kanarki sa glosne
ja miałem samice kanarka harcenskiego i darła sie jak papuga . od hodowcy kupilem .. To byl naturalnie inne dzwieki niz wydaje papuga , ale caly czas byla glosno .

Gość specjal
tak to prawda, nawet melodii się uczą itd - temat rzeka. Ale samiczki nie śpiewają tylko wydają dźwięki pluskającego strumyka, cichego szmeru, czasem kraczą i piszczą jak małe kurczęta :)

Jeju jak ja kocham kanarki!!!! Jestem uzależniona od tych zwierząt!! Nie wiecie kto ma na zbyciu kanarka lub nie może się nim już opiekować np z powodu alergii? Chętnie zaopiekuję się niechcianym kanarkiem.

Gość cena zalezy od rasy
? Haracenski jest najdrozszy ?

Mój jest rudy z szarym rysunkiem :D A taki mądry , że... przebija psa inteligencją! Chcę kupić drugiego. Ubolewam , że w Polsce kanarki rosyjskie są niedostępne :( Myślę poważnie o wodnotokowym lub kolorowym jeśli będzie to wyjątkowo ciekawy egzemplarz :D

Nie, u nas w Poznaniu harceńskie samiczki są od 15 - 40 max. Samczyki od 40 - 120 zł. Harceńskie inaczej szlachetne sa bardzo pospolite ale muszą uczyć się śpiewu aby robiły to dobrze... a nauka jest dość skomplikowana.

Gość isa isa
szlachetne to żółte lub żółte w czarne / szare łatki :P

Gość Szukam wodnotokowych
flandryjskich!!! A co do rosyjskich - MARZENIE! Te ptaki są BEZCENNE! Wartość niesamowita , a śpiew NIEPOWTARZALNY!!

Gość kanarki sa glosne
wiec jaki kanarek jest cichy i nie obudzi cie o 5 rano ?

Mnie moje nie budzą. Ja uwielbiam te śpiewy. Dla wrażliwych uszu polecam kanarki ras śpiewających - wybór szeroki, są w tej grupie kanarki cicho dzwoniące (dźwięk imitujący spadające na ziemię igiełki albo koraliki jakieś lub dzwoneczki feng shui) , wydające jakby stukanie duni albo kamyczków. Niebo dla ucha. Sama właśnie jestem na etapie poszukiwań kolejnych dwóch nowych kanarków :O I nie wiem jak i skąd :(

Przesłuchaj śpiewu KANARKA BELGIJSKIEGO-MALINOI WODNOTOKOWY - to powinno spodobać się wszystkim tym, którzy kochają miękkie , wodne dźwięki

Gość mało ludzi którzy nie
kochają śpiewu kanarków. ale jeśli komuś przeszkadza naprawdę "hałas" , a mimo to kocha kanarki i ich śpiew to polecam wodnotokowe oraz harceńskie - warto! Pamiętajmy tylko, że klatka kanarka powinna być wysoka przynajmniej na 80 cm!! To ważne! Mitem jest, że kanarki śpiewają tylko w małych klatkach!! Kanarki potrzebują także żerdek różnej grubości, najlepiej naturalnych drewnianych - te plastikowe są niezdrowe i niewygodne (odciski, bóle nóżek) No i różnorodne jedzenie - tarta marchewka, mandarynki, banany, winogrona, jabłka, liście cykorii, papryka.

Gość hehehe słooodki
mój robi identycznie hahaha :D :D :D Uwielbia siedzieć na trawce i śpiewać! Wysiewam mu trawę w donicach i korytkach ❤️ ❤️

Gość gość
Mi najbardziej pasuje kanarek gloster bialy z czarna korona

Gość gość
szeki szeki i tylko szeki!!!

Gość gość
ej czy samiec kanarka z samicą przestaje śpiewać na stałe czy pużniej zaczną