Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przefarbuje się - a co tam

Farby do włosów - jak i co ??

Polecane posty

Słuchajcie - zdecydowała się! Przefarbuje sie, a co tam :D:D Tylko ... teraz co i jak? Farbę której firmy wybrac? Co powinna miec w składzie dobra farba, a czego nie? które sa trwałe? Dotąd nigdy nie farbowałam włosów (poza mała przygodą z delikatnym balejażem jakies 10 lat temu:D). Czy ktoś niezbyt doświadczony w nakładaniu farby jest w stanie mi ja dobrze nałożyc? Czy koniecznie i wyłącznie jedynie fryzjer? Które farby rzeczywiście oddają kolor na włosach taki jaki prezentują na palecie (na tyle na ile to możliwe), generalnie czym się kierować wybierając farbę (poza kolorem oczywiście). Nie wiem czy to ma znaczenie - mam włosy mniej więcej do łopatek, suche niestety, cienkie, ale nie z tych co to mają 3 włosy na krzyż, kolor? hmmmm ... trudno określić, coś jakby ciemny brąz wpadający w delikatny czarny. Na stronie poniżej jest kolor który mnie interesuje (pierwszy rząd zjęć, drugi od prawej). http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^BELLE_COLOR^BELLE_COLOR_DISCOVER&prdcode=P54001&varcode=3600540317612

Gość Awokadowa
Powiem Ci tak-Garnier to bardzo dobra firma, ja sama stosuję farby Garniera i jestem zadowolona. Farbują mnie zaprzyjaźnione osoby (które mają wyczucie), szkoda mi pieniędzy na fryzjera. Na opakowaniu każdej farby masz napisane, czy jest ona trwała. Generalnie teraz producenci starają się unikać amoniaku, pojawiła się nawet taka linia Garniera właśnie Color&Shine (ja używam Belle Color). A kolor...zawsze Ci wyjdzie inny niż ten pokazany na próbce czy pudełku. Wszystko zależy od Twojego wyjściowego koloru, ale także od np. kondycji włosów.

Dzięki za odzew! Z tą kondycja włosów to jest średnio. Ich stan nie jest najgorszy, ale do ideału im duuużo brakuje. Generalnie moim największym problemem jest to, że mam wrażenie ... co tam wrazenie, one są w dotyku dość such.e A poza tym (nie wiem może to tylko jakieś moje odczucie) ale wydają mi się jakieś takie wypłowiałe :D Generalnie prostownica zrobiła swoje. Poza tym coraz częściej zauważał siwy włos a mam 24 lata!

Gość Awokadowa
Hmmm...wiesz..to w takiej sytuacji może zaszalej ten jeden raz i pójdź do fryzjerki? Z farbowaniem to jest tak, że jak się zacznie, to jakoś tak nie można skończyć :D a farba jednak wysusza włosy.