Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna_z_miasta-

ZAJRZYJ, PROSZE!!!!!!!

Polecane posty

Proszę o pomoc wszystkich doświadczonych! Jak kupować na allegro ? (chodzi mi o funkcje Kup Teraz!) Co mam zrobić kiedy już zamówię dany przedmiot? Skąd mam wziąć dane sprzedającego, numer konta itd? Po zakupie mam wysłać jakiegoś maila potwierdzającego? I skąd mam mieć pewność że prześlę pieniądze a przedmiot na pewno do mnie dotrze i że nie zostanę oszukana? Jeszcze jedno.. jeśli zdarzy się taka sytuacja, że nie dostanę zamówionej rzeczy, to jaki mam dowód że ją kupiłam? Bardzo proszę o konkretną instrukcję, krok po kroku. Czytałam Pomoc , ale mało z tego rozumiem.. Dodam, że nie jestem specem komputerowym i nigdy nie zamawiałam niczego przez internet.

Gość po zakupiesz dostaniesz
informacje i na stronie i na maila z wszelkimi danymi sprzedawcy. następnie piszesz do sprzedawcy potwierdzajacego udział w aukcji, przelewasz kasę, czekasz na przesyłkę, odbierasz i wystawiasz komentarz. aha - przed zakupem sprawdzaj komentarze sprzedajacego, patrz ile ma negatywów (i czego dotyczyły) i ile ma neutrali - też mogą dużo powiedzieć o sprzedawcy.

Gość po zakupiesz dostaniesz
*następnie piszesz do sprzedawcy maila potwierdzajacego udział w aukcji

dzięki wielkie. ;) Aha, mam jeszcze jedno pytanie. W mailu od sprzedawcy dostanę 'Formularz opcji dostawy'. I tam jest takie miejsce 'Twoja wiadomość do sprzedającego'. Wystarczy napisać tam to potwierdzenie kupna? Czy osobno muszę jeszcze wysłać maila? I jeszcze jedno.. w tej wiadomości napisać tylko że potwierdzam udział w aukcji czy swoje dane wszystkie też? Konkretnie jakie informacje w niej umieścić?

pomóżcie, no.. To jest dla mnie bardzo ważne.

BŁAGAM, POMÓŻCIE!!!! Muszę coś kupić a nie wiem jak.. to jest bardzo ważne.

Gość dorota---------
W emailu dostaniesz dane sprzedającego i nr.konta.Wpłać pieniadze na konto napisz email do sprzedajacego że juz przelałaś pieniadze i czekaj na towar.

To wiem.. Chodzi mi o to, czy po zakupie kiedy już dostanę tego maila od sprzedającego wystarczy wypełnić zawarty w wiadomości 'Formularz opcji dostawy' czy osobno muszę napisać dodatkowo mail potwierdzający zakup?

czekam i czekam, a tu nic...