Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaku21

bole porodowe

Polecane posty

Gość gosiaku21

Mam takie pytanie, jestem w ciazy i 3 dni po terminie, boli m nie brzuch, mocno mnie boli nie wiem czy to moga byc skorcze?mam taki twardy brzch... to moje pierwsze dziecko

hmmm wiesz co jak jestes po terminie to warto jechac do szpitala na KTG to nie musi być juz poród ale moze cos złego sie dzieje... nie chce cie straszyc... a moze po prostu zadzwon do swojego ginekologa i zapytaj...

Gość aminexil
Ból może być spowodowany napięciem mięśni, sórcze porodowe napewno są silne i bardzo bolesne więc się zorientujesz.

Gość gosiaku21
właśnie mi taka zielonas maż z brzucha cieknie.

Gość aminexil
Jeśli to nie jest ostry i długotrwały ból to napewno nic złego sie nie dzieje.

Gość gosiaku21
ktos glupi sie podemnie podszywa, nic mi nie cieknie!! poprostu mam mocno napiety brzuch i mnie boli

Jak mozę ci cieknac zielona maź z brzucha....? Raczej to nie są skurcze właściwe. Te napewno rozpoznasz ;) Ale dla spokoju pojedz na izbe przyjęć, niech Cie zbadaja, zrobią KTG>

Gość aminexil
gdyby tak było to już byłabyś w szpitalu a nie na kafeteri idiotko.

czy są to bóle krótkotrwałe, regularne, czy pzrechodzą po zmianie pozycji, czy sie wtedy nasilają. Czy promieniują w któryms kierunku?

no przechodza, mam w brzuchu jakies takie bulgotanie, i nie nazywajcie mnie idiotka bo nia nie jestem, poprostu nie chcialabym jechac od razu do szpitala nie chce siac paniki

gdyby to byly właściwe skurcze, nie przechodziłyby przy zmianie pozycji. Byłyby regularne ( np co 10 minut) i bolesne, a przerwy pomiędzy nimi wyczuwalne.

Bóle porodowe na pewno rozróżnisz Są inne i dość specyficzne Początkowo takie jak bóle miesiączkowe tylko troszkę silniejsze trwające może pół minuty i regularne potem coraz mocniejsze i częstsze

Gość ddddddddaaaaaaaaaS
niekoniecznie rozpozna ja nie rozpoznałam :p mam wysoki próg bólu wiec co mi tam jakies skurczyki :P pojechałam dopiero jak mi wody odeszły wtedy sie zorietowałam ze czas :D

Gość inna00
jesli sie wykapiesz i nie przejdzie i bedzie dosyc spory ból to znaczy ze rodzisz a mozliwe ze przejdzie to bóle przepowiadajace.I bez paniki :)powodzenia