Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antares

pęknięcia poporodowe,co z tym zrobic,pomóżcie

Polecane posty

Gość antares

witam.Zwracam sie z prośba do doświadczonych kobiet, poniewaz 3 tyg temu urodziłam dziecko,mieszkam w Wlk.Brytanii.Niestety tu położne nie nacinaja krocza i sie narobiło.pękłam do góry.porozrywało mi ścianki pochwy,wargę sromowa i łechtaczkę, położna założyła 12 szfów.trzy dni temu w toalecie poczułam jakby peknięcie, ale chwilkę bolało. pomyslałam że to nic takiego.wczoraj pierwsz raz zajżałam w lustro i sie załamałam.poniewaz zszyta warga sromowa jest postrzępiona, jakby spowrotem pękła, a dziura po porodzie szer na jakies 4 cm,widac wnetrze pochwy.wyglada to jak rozszarpane mięso przez głodnego psa.zadzwonilam do Polski do ginek.w spr konsultacji, kazał mi jak najszybciej udac sie tam gdzie rodziłam, by to sprawdzili i jak najpredzej zszyli póki świeże, bo potem lipa.zadzwoniłam do szpit.w którym rodziłam, a ci kazali mi iśc do lekarza pierwsz.kontaktu.bo w anglii tak jest,zwykły rodzinny to chodzący fenomen,bada jak gink., laryng. i wszystkie fachy na raz.Po za tym krwawie świeżą krwia,nie ciągle ale kilka plam w ciągu dnia jest.i co...lekarka rodzinna zajzała, wg niej jest ok, nawet rozerwana warga srom, ona uwaza ze ok i że potrzeba czasu, a krwawienie...no to może dostałam miesiączki.no właśnie-może!a ja karmię piersią.

Gość a co ma piernik do wiatraka
karmiąc piersią można dostac @.

Gość normalnie slabo mi sie
zrobilo jak to przeczytalam! nigdy porodu sn!!!

Gość pierwsze slysze ze
ktos pękł do góry :-/

czytając to zastanawiam się czy mieszkasz w Wielkiej Brytanii czy w Kambodży... przecież nacięcie jesli dziecko jest rodzone SN i jest duże jest czymś normalnym i w czasie porodu naturalnym (słyszałaś o polskim programie "rodzić po ludzku"?) a teraz masz ogromną dziurę, krwawisz, masz rozszarpaną wargę sromową, łechtaczkę (główną "sprawczynię" orgazmów) a mówią ci że to NORMALNE???? jeśli chcesz mieć jeszcze jakieś życie erotyczne to chyba lepiej jedź gdzieś gdzie "naprawią" Ci okolice krocza bo to co opisałaś to jakiś dramat jest... okropne. i ja też nie słyszałam żeby ktoś pękł od góry no ale może i tak było...

O Boze..Nigdy wiecej dzieci :-o To jest okropne..Masakra.. Ale ja tez slyszalam,ze mozna peknac w gore nie w dol.

Wspolczuje Ci,ale radze udaj sie do jakiegos normalnego lekarza. W belgii tez tak jest.Nie nacinaja krocza.Po cesarce kobiety musza lezec,polozne przychodza i delikatnie myja.Nie tak jak w Pl.Ale w sumie nie wiem co lepsze.

Sluchaj powiem ci tak ja przy partych peklam przy odbycie,faktycznie zrobili mi kilka szwow,ale u ciebie to normalnie szok czy ty chcesz kobieto byc okaleczona na cale zycie?,jedz prywatnie do kliniki ginekologicznej w uk jest pelno takich mozesz poprosic o namiar w szpitalu w ktorym rodzilas,koszta sa duze ale tam wszystko zrobia jak trzeba dziewczyno tu juz nie chodzi nawet o wyglad jak tobie sie zacznie paprac,ropiec...przeciez mozesz zakaznia dostac!!!!!!!! ja bym sie zapozyczyla nawet a bym jechala prywatnie!!!!!!

Gość hjmngxdgfdzh
zal mi cie dokladnie wiem jak tu jest a ty bidulko do pl nawet nie mozesz poleciec bo masz dziecko moze sprobuj u innego lekarza lub pojedz na pogotowie powiedz,ze masz ogromne bule i sie tym zainteresuja

Gość normalnie horror
:O

Gość do maryskii
"Po cesarce kobiety musza lezec,polozne przychodza i delikatnie myja.Nie tak jak w Pl.Ale w sumie nie wiem co lepsze" - kurr to cibie nie myły polozne po cesarce? nie lezalas? to gdzie ty rodzilas kobieto???

Gość jak to w uk nie nacinaja
ja tez mieszkam w uk i za 6 tygodni mam termin i przeciez kazda kobieta ma prawo do zrobienia planu porodu w ktorym masz prawo zaznaczyc co sobie zyczysz a czego nie podczas porodu ! ciekawa jestem gdzie rodzilas ? a dokladniej w jakim szpitalu ? a tak poza tym to strasznie ci wspolczuje i szczerze pierwszy raz slysze zeby kobieta aztak popekala podczas porodu i mysle ze wizyta w polskiej klinice bedzie najlepszym rozwiazaniem zycze powrotu do zdrowia

Gość to wygląda jak
prowokacja. Kto pęka do góry? Masz mięso na wierzchu i nikt nic z tym nie robi?? Jasne, nastrasz wszystkie babki co to nie chcą nacięcia .... KIEPSKO

Gość pękniecia
"w górę" są efektem nacinania...

Gość kcha11233
Nie daj im spokoju.Dzwon do szpitala, idz do gp jeszcze raz.Albo idz jak najszybciej do polskiej klinki.Wiesz ja tez bardzo peklam,odbyt mi pekl i momo ze wszystko sie zagoilo i nie mialam problemow to nie dalam im spokoju i rok po porodzie zrobili mi plastyke pochwy za darmo.