Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość racjonalistka.pl

dlaczego wierzycie w boga

Polecane posty

Gość racjonalistka.pl

??

Gość dfbdfb
Dlaczego wierzysz Bog/Bogowie nie istnieje/a?

Gość dfbdfb
*Dlaczego wierzysz ZE Bog/Bogowie nie istnieje/a?

Gość racjonalistka.pl
ja nie wierzę z tych samych powodow, z ktorych nie wierze w zeusa, wrozki,krasnoludki,gnomy etc.

Gość MYLISZ SIE
ty WIERZYSZ! Tak samo jak ja wieze ze Bog istnieje ty WIERZYSZ ze nie istnieje Wierzysz tak samo jak ja tylko na odwrot

nie wierzę w boga żydowskiego, bo to wymysł spalonych słońcem poganiaczy wielblądów. ale wierzę w Bośtwo wymyślone przeze mnie i dobrze mi z tym.

Gość Mój pogląd na wiarę
Wychowałam się w chrześcijańskiej rodzinie. Wierzyłam we wszystkie opowieści o niebie, piekle, dziejach świętych itp. Nie rozumiem jednak dlaczego rodzice narzucili mi taką a nie inną wiarę. Może nie chciałam przyjąć chrztu. Czy ktoś mnie o to zapytał? Nie- woleli wykorzystać moment bezradności i niemocy małego dziecka. Aktualnie mam mętlik w głowie i nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Skąd mam wiedzieć, czy to np. muzłumanie, czy buddyści lub jeszcze inni nie mają racji. Teoretycznie, jeśli będę gorliwie wierzyć w Jezusa, a okaże się on tylko wymysłem, to prawdziwy bóg może mnie potępić i na odwrót... Wychodzi z tego to, że najlepiej wierzyć we wszystkich, albo nie wierzyć w nikogo, tym samym nie narażając się na konsekwencje. Zostaje teoria naukowa, że nie ma żadnych bogów, a ludzie i Ziemia powstali w skutek ewolucji. Te rozwiązanie byłoby chyba najlepsze- umierasz i nic nie czujesz, jak przed urodzeniem. To wszystko jest bardzo trudne i reasumując- nie wiem co mam myśleć, w co wierzyć.

Gość Mój pogląd na wiarę
To też jest rozwiązanie bmblondyn. I to nawet bardzo dobre, o którym nawet nie myślałam i nie pomyślałabym, gdyby nie Ty.

Gość Ale was wali
Kochaj Boga to najlepsza w życiu droga :)

bo w cos trzeba wierzyc. nie wierze w to ze w polsce kiedykolwiek skonczy sie kryzys to wierze w boga moze kiedys sprawi ze nasz rzad zmadrzeje. amen.

malinowa, takie twierdzenie podwaza autorytet boga, ktory przeciez stworzyl wszystko na swoje podobienstwo.