Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zatroskana

Wymioty u dziecka - pomocy!

Polecane posty

Gość mama zatroskana

11-miesięczne niemowlę zwymiotowało mi rano godzinę po zjedzeniu kaszki. Cały dzień było radosne i nie ma żadnych objawów choroby, dobrze jadło. Na wieczór znowu zwymiotowało po kaszce. Co może byc powodem? Nie ma gorączki.

Gość gcvvkjhb
jezeli tylko po kaszce to moze nie podawaj jej juz dziecku

Gość samam sobie odpowiedz
sama sobie odpowiedzialas oczywiste,ze kaszka jezeli tylko po niej wymiotuje to po co pytania glupie zadajesz

Gość o rany julek
może anginka? moje dzieciaki zawsze wymiotują

Gość mama zatroskana
Tylko że nie była to zadna nowa kaszka, tylko te co zwykle.

Gość wyrzuc to opakowanie
i kup nowa kaszke ! byc moze kaszka jest zepsuta !

Gość do autorki....
Wymioty świadczą o tym, że coś dziecku dolega. I nie należy tego lekceważyć. Może ma chore gardło, może coś z brzuszkiem, może soczek dziecko wypilo niezbyt świeży albo zjadło zagraniczny owoc (np. KIWI - nie wolno!). Dawaj mu dużo picia.

Gość do autorki....
Na pewno nie po kaszce (jeśli jest sypka i nie ma żadnych grudek i nie przylepia się do ścianek opakowania - torebki tzn., że kaszka jest dobra i nie jest tego przyczyną). Nie trudno się domyśleć, że jeżeli dziecku jest nie dobrze, a spożyje jakikolwiek posiłek mleczny, to napewno zwymiotuje to co zjadło, bo mleko się szybko waży w treści fermentacyjnej żołądka. I to raczej nie kaszka jest temu winna. Przyczyna leży w chorobie, a mleko przyśpiesza wymioty, podobnie jest rzadkimi kupkami. Dziecku coś dolega, jest za małe na domniemania chorobowe, dlatego to powinien stwierdzić lekarz.

Gość jeśli
drugi raz po kaszce, to ja odstaw, kup nową bez owoców, mleczno-ryżową

Gość mama niemowlaka
przyczyn może być wiele - moja córka wymiotowała przy zapaleniu gardła i zapaleniu pęcherza - nawet jeśli wymioty się nie powtórzą zrób badanie moczu.

To raczej nie wina kaszki a infekcja. Najlepiej jesdzcze dzis zadzwon po lekarza, ewentualnie rano przychodnia. Dzieci w tym wieku najczesciej maja opbjawy rano i wieczorem, czesto w nocy. Obserwuj kupke, godziny wymiotow, temperature i ewentualne bule brzusia.

Gość NO NIE WIEM ......
ale moja 10 miesieczna corcia wymiotowala 2 razy po kaszce - kupilam nową i przestala wymiotowac . wiec u mnie byla to wina akturat kaszki !

Gość mama zatroskana
To nie wina kaszki (są na pewno świeże, bez owoców), a prawdopodobnie przeziebienia. Dziecko ma mały katarek i zaraz jedziemy na pół dnia do przychodni. Badanie moczu zrobimy w poniedziałek, bo nikt nie robi analiz w soboty. Nie sądziłam, ze maluchy mogą wymiotowac przy przeziębieniu.